Kezdőlap
Jézus teste megszenteli a földet Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 12.

ImageJézus halála kapcsán Bencze András evangélikus lelkésszel beszélgettünk, aki eltöprengett azon, hogy a nagyszombat egy különleges nap, hiszen akkor cselekvési szinten nem történik semmi. Ez a sírban nyugovás napja. Ha ennek a teológiai mélységét nézzük, akkor azt látjuk, hogy a szent test megszenteli azt a helyet, ahová halottainkat temetjük, ahol majd a mi testünk is pihen. Másrészt - az apostoli hitvallás kifejezésével élve - „Krisztus alászállt a pokolra”. Tehát a maga istenségével vállalta a kárhozatot.

Tovább...
 
Krisztus keresztútjából kell erőt merítenünk Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 12.

Image„A keresztény ember életében nagyon fontos a keresztút járása.” – mondta Spányi Antal a nagypénteki keresztút végigjárásakor, a stációk után – „Ilyenkor elkísérjük lélekben Krisztust szenvedése útján. S nemcsak kínjait szemléljük, hanem elsősorban azt a szeretetet, amely erőt adott neki a szenvedések elviseléséhez. Az embernek találkoznia kell a szenvedéssel. Nincs olyan földi halandó, akinek ne kellett volna valamikor szenvednie. Ez az élet velejárója.”

Tovább...
 
Szakszervezeti elismerés három székesfehérvári tűzoltónak Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2009. április 12.

ImageIdén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ). A jubileumot az éves küldöttgyűlésen ünnepelték Siófokon. A rendezvényen az elmúlt húsz év alatti kiemelkedő szakszervezeti munkájáért elismerésben részesítették Németi Lászlót, a székesfehérvári tűzoltóság nyugállományba vonult szolgálatparancsnokát és Szák Józsefet, a székesfehérvári tűzoltóság nyugállományba vonult különleges szerkezelőjét.

Tovább...
 
A TAVASZI SZÜNETBEN IS SPORTOLJ (ON) VELÜNK ! Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2009. április 12.

ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata kezdeményezésére és az Önkormányzati Minisztérium támogatásával, városunk lakói részére a TAVASZI SZÜNETBEN 2009. 04. 09. – 04.10. – 04.11. és 04.14. NAPONTA 10.00–16.00 óra között, a Tópart Gimnázium tornatermében az alábbi díjmentes sportolásokra nyílik lehetőség:

Tovább...
 
Albacomp - Dombóvár KC 80-92 Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 12.

ImageKommentár nélkül: Albacomp - Dombóvár KC 80-92 (21-23, 19-16, 17-30, 23-23) Székesfehérvár, 2200 néző Játékvezetők: Pálla, Bognár, Török Albacomp: Simon 2, Doyne 15/9, Radovic 18, Bell 17/9, Morrison 16 Cs: Hanga 5, Soós 5/3, Góbi 2 Dombóvár: Adams 21/12, Legrange 13, Clark 9/3, Bódi 13/6, Dill 21/9 Cs: Szőke 10/6, Deák 5/3, Balogh

 
FC Fehérvár - Budapest Honvéd 0-2 Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvár FC   
2009. április 12.

ImageHarmincöt percig nagyon jól játszott a Vidi, a csapat „csak” a helyzetkihasználással állt hadilábon. A meccs első harmadában okkal reménykedtünk, akár gólzáporos győzelemben is. Amikor Farkas Balázs a büntetőnknél a labda mögé állt, még szépnek tűnt minden, a következő két perc azonban rémálommá vált. Nem csak kimaradt a mi tizenegyesünk, de az ellentámadásból a Honvéd rúgott büntetőt, Koller pedig piros lapot kapott: bármelyiknek nehéz megfejteni az okát.

Tovább...
 
A harmadik legnépszerűbb egyetemi, főiskolai kar a KJF Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 12.

ImageA Kodolányi János Főiskolára idén 5 767-en adták be jelentkezési lapjukat, ami 5%-os növekedést jelent a tavalyi évhez képest. Az első helyen az intézménybe jelentkezők száma még jelentősebb emelkedést mutat, 2008-hoz képest az idén több mint 25%-kal többen jelölték be elsőnek a KJF-t. Az összesített számok alapján a Kodolányi János Főiskola a harmadik legnépszerűbb egyetemi, főiskolai kar, az intézmény legnépszerűbb szakjai iránt töretlen az érdeklődés.

Tovább...
 
Házi Olimpia Zámolyon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 10.

ImageFutottak, kislabdát hajítottak, súlyt löktek, távot ugrottak és „maratonoztak” a zámolyi Csanádi Imre Általános Iskola diákjai. Tamás Ferencné, az intézmény igazgatója szerint ugyanis a sport az egyik legalkalmasabb eszköz arra, hogy a diákok közelebb kerüljenek egymáshoz és az iskolához is. Ezért két évvel ezelőtt elhatározták a tanárok, hogy minden évben rendeznek egy hetet, amikor játékos vetélkedőkre hívják a diákokat tanítás után.

Tovább...
 
Húsvéti kiállítás Pusztavámon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 10.

ImageSzalvéták, képeslapok és különleges tojások tárlata látható Pusztavámon, a Művelődési Házban. A kiállítás anyagát a helybeli lakosok „adták össze”, ahogy az elmúlt években mindig: volt, aki húsvéti képeslapot hozott, más kiscsirkés és bárányos szalvétákat, s bőven akadt olyan is, aki gyönyörű, csipkézett húsvéti tojásokat ajánlott fel a bemutatóhoz. A jó példa pedig gerjesztő hatással bír(hat): még a tárlat elrendezésekor is érkeztek pusztavámiak kalocsai festésű, üvegfestett, illetve gobelinnel díszített tojásokkal.

Tovább...
 
Három játékos kiesett Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. április 10.

ImageA magyar jégkorong-válogatott keretéből három játékos kimarad, így Hegyi, Kiss és Borbás nélkül utazik a keret jövő hétfőn Münchenbe, ahol Pat Cortina szövetségi kapitány irányításával folytatódik a munka. Ahogy arról a jegkorong.blog.hu is beszámolt, nem folytatja a vb-felkészülést Hegyi Ádám és Kiss Ákos (egyaránt Dab.Docler), valamint Borbás Gergely (Újpesti TE). Nem meglepetés, hiszen ők már a legutóbbi, Norvágia elleni 4-1-es magyar győzelemmel végződött összecsapáson sem játszottak.

Tovább...
 
Lakókocsi égett az M7-esen Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2009. április 10.

ImageKigyulladt egy lakókocsi csütörtökön délután az M7-es autópályán. A tűzoltók kiérkezésekor a mikrobusszal vontatott a lakókocsi már teljes terjedelmében égett. Személyi sérülés nem történt. A tűzben a lakókocsi szinte teljesen megsemmisült.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2511 2512 2513 2514 2515 2516 2517 2518 2519 2520 Következő > Utolsó >>

Eredmények 27622 - 27632 / 30460