Kezdőlap
Útlezárások az FC Fehérvár - Budapest Honvéd FC meccs miatt Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2009. április 10.

ImageÁprilis 11-én 19.00 órai kezdettel Székesfehérváron a Sóstói Stadionban rendezik a Fehérvár FC – Budapest Honvéd NB I-es bajnoki labdarúgó mérkőzést. A mérkőzést az illetékes bizottság kiemelt biztonsági kockázatúnak minősítette. A mérkőzés idején forgalomterelésre, zárásra kell számítani.

Tovább...
 
Simul iustus et peccator Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 10.

Bencze András evangélikus lelkésznek elsőként létünk múlandósága jut eszébe a húsvétról: „Ez az ünnep arról is szól, hogy le kell zárnunk a rosszat – ahogy Krisztus is tette – és elővenni a jót. Ő magára vette bűneinket, s amikor megkeresztelkedünk, Jézus halálába keresztelnek minket. A feltámadás pedig azt jelenti, hogy Jézus feltámadt a tiszta emberi életre, s én is feltámadhatok vele együtt, hogy végre igaz életet élhessek.

Tovább...
 
A Húsvét nélkül nem teljes a keresztény reménység Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 10.

Image„A megváltás és a feltámadás szorosan összetartozva a legmélyebb üzenetet hordozza magában.” – véli Somogyi László református lelkészi elnök – „A feltámadás nemcsak a halál utáni kérdéseket boncolgatja és ad rájuk választ, hanem a Biblia tanítása szerint a feltámadás az első lépésben itt történik velünk. A hitre jutó emberről is azt mondja a Szentírás, hogy bizonyos értelemben már feltámadt. És aki így lelki értelemben újjászületett, annak égi reménysége lesz a halál után is.”

Tovább...
 
A húsvét hordozza a legfontosabb üzenetet Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 10.

ImageSpányi Antal megyéspüspök szerint a húsvét nem külsőségei és talán nem is megélt belsőségei miatt számít a keresztény világ legnagyobb ünnepének, hanem jelentése miatt. „A húsvét hordozza a legfontosabb üzenetet.” – mondta a megyés főpásztor – „A karácsony egy bájos, kedves ünnep, amikor köszöntünk egy gyermeket, akinek érkezése örömmel tölti el szívünket."

Tovább...
 
Szemetet gyűjtött a magyaralmási alpolgármester Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 10.

Image„Egy ország civilizáltságát mutatja, hogy mennyire szemetes a környezete. Miért nem foglalkoznak a tisztasággal az emberek?” – háborgott Sáfrán István, a magyaralmási alpolgármester, miközben az egyik illegális szemétlerakó körül serénykedett. Megunta ugyanis a szörnyűséges látványt, ami magyaralmási portája mellett csúfította az erdős területet. Ezért hát fogott egy villát és jópár zsákot, hogy összegyűjtse az eldobált műanyag- és üvegtárgyakat.

Tovább...
 
Életet ajándékozó kórház Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 10.

ImageAz „Életet ajándékozó kórház” címet nyerte el a Fejér Megyei Szent György Kórház. Csathó Barna kommunikációs referenstől megtudtuk, hogy Dr. Szabó László főigazgató a Magyar Kórházszövetség XXI. kongresszusán vette át a rangos elismerést az Országos Vérellátó Szolgálat képviselőjétől. Ebben az elismerésben az az intézmény részesülhet, ahol az előző év adataihoz képest a legnagyobb mértékben emelkedett a megvalósult donációk száma.

Tovább...
 
Húsvét  a negyvennapos böjt lezárulása Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 10.

ImageA húsvét a keresztények legfontosabb ünnepe. Ekkor zárul le a negyvennapos böjt, amelyet Jézus sivatagi böjtjének emlékére tartanak a hívek. A Biblia azt mondja, hogy Jézust nagypénteken keresztre feszítették, harmadnapra pedig feltámadt. Ezért már az első keresztények Krisztus haláláról és sírban pihenéséről (nagypéntek és nagyszombat) egésznapos, szigorú böjtöléssel emlékeztek meg.

Tovább...
 
Több ügyben is a nyomozati szervekhez fordulhat a Fidesz Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. április 09.

Image"Vannak olyan ügyek Budapesten, amelyek esetében elképzelhető, hogy nem marad más eszköz, mint hogy a nyomozati szervekhez és az igazságszolgáltatáshoz forduljon a fővárosi Fidesz." - hangzott el Tarlós István és György István sajtótájékoztatóján. - Demokráciadeficit van a fővárosban. Tarlós István példaként a keddi napot említette: az utolsó pillanatban elkezdett költségvetési egyeztetések aktuális menetét maga a főpolgármester mondta le, arra hivatkozva, hogy a Fidesz és az MDF nem ért rá, holott Bagdy Gábornak, a fővárosi KDNP frakcióvezetőjének írásos felhatalmazása volt, hogy képviselje Tarlós Istvánt.

Tovább...
 
Meddig tart a politikai emlékezet? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 09.

ImageA többség már nem emlékszik a Horváth Ágnes miniszteri ideje alatt megvalósuló egészségügyi intézkedésekre. - A felnőtt magyar lakosság több mint fele nem tud olyan intézkedést említeni, amely Horváth Ágnes - volt egészségügyi miniszter - nevéhez köthető – derül ki a Szinapszis Kft. legújabb, a WEBBeteg.hu egészségportál kérésére készített felméréséből.

Tovább...
 
Előkészítős sikerek Szlovéniában Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. április 09.

ImageMárcius utolsó hétvégéjén a szlovéniai Bled városában vett részt egy igen erős mezőnyt felvonultató nemzetközi tornán az Alba Volán előkészítő csapata, és - legjobb magyar csapatként - a negyedik helyen végzett. Az utolsó pénteken reggel a szlovéniai Bledbe utazott az Alba Volán előkészítő (U12) csapata, ahol egy 12 csapatos rangos tornán vett részt. A tapasztalatokról Orgovány István edző mesélt honlapunknak.

Tovább...
 
A Vidi jutott be a Ligakupa döntőjébe Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvár FC   
2009. április 09.

ImageCsapatunk, a Ligakupa címvédője, a Győrben, az elődöntő visszavágóján elért 1-1-gyel, összesítésben 3-1-gyel, bejutott a május 13-i, siófoki fináléba. Az idei sorozatban, már a csoportmérkőzések után is a Vidi volt az egyetlen veretlen csapat, és ezt a büszke „címet” a fiúk az egyenes kieséses szakaszban is megőrizték.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2511 2512 2513 2514 2515 2516 2517 2518 2519 2520 Következő > Utolsó >>

Eredmények 27633 - 27643 / 30460