Kezdőlap
Megkezdődtek a szóbeli vizsgák Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 18.

ImageSzékesfehérváron mintegy 2100 diák érettségizik idén önkormányzati iskolában, 900-an pedig nem állami fenntartású intézményekben. Az írásbeli vizsgák már lezajlottak (a végzősök 14%-a, azaz 428 fő tett emelt szintű vizsgát), a szóbeliket pedig a héten kezdték meg. Városunk 12 szakképző iskolájában közel 1100 fiatal próbálja meg a szakmunkás vizsgát 74 féle szakmából június végéig, ahogy a szóbeli érettségik is június 27-ig tartanak. A szakmunkás tanulók 57%-a nemcsak szakmai, hanem érettségi tárgyakból is megméretteti magát.

 
Töltsük együtt ezt az éjszakát! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 18.

ImageAz Egyházmegyei Múzeum, a Szent István Király Múzeum, a Városi Képtár – Deák gyűjtemény és a Volksbank Galéria a város életében először közösen szervezi meg a népszerű „Múzeumok éjszakáját". – Ebből az alkalomból tartott sajtótájékoztatót a Székesfehérvári Püspökség, a Szent István Király Múzeum, a Városi Képtár – Deák gyűjtemény és a Volksbank Galéria a Székesfehérvári Püspöki Palota Dísztermében.

Tovább...
 
Nyári Színház a Pelikán Udvarban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 18.

Ma kezdődik a Nyári Színház a Pelikán Udvarban. Az első előadásra 20:30-kor kerül sor, amikor a Kékszakállú herceg várát láthatja a közönség Meláth Andrea és Kovács István közreműködésével. Június 21-22-én a Viktória című nagyoperettet adják elő (szereplők: Moravetz Levente, Brunner Márta, Keller János, Váradi Eszter Sára, Buch Tibor, Gerner Csaba és Závodszky Noémi) , július 1-jén pedig a Budapest Klezmer Band koncertezik, amely tradicionális zsidó zenével örvendezteti meg az érdeklődőket.

 
Szenior Nap, avagy Nyugdíjas Juniális a Zichy-ligetben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 18.

ImageA fehérvári nyugdíjas klubok részvételével „Nyugdíjas Juniálist” rendeznek vasárnap a Zichy Ligetben. A II. Székesfehérvári Szenior Nap egyik fő célja, hogy a helyi nyugdíjasok megismerkedjenek egymással, s tudomást szerezvén a különböző – speciálisan nekik szóló – klubokról, beléphessenek azokba.

Tovább...
 
Könyvgyűjtő akció a határon túli magyaroknak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 18.

ImageKönyvgyűjtő akciót hirdet az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület. Az alapítvány – ahogyan évek óta már, úgy most is – az erdélyi civil szervezetek és falusi iskolák javára szervezi az akciót. Ennek során várják a magyar nyelvű könyv-adományokat minden szerdán és csütörtökön az Esélyek házába. Kedves Olvasóink! Ne dobják ki a „feleslegessé vált”, „nélkülözhető” kiadványokat, hanem ajándékozzák oda a rászorulóknak – csatlakozzanak a programhoz!

 
Hozzájárulás a fiatalok jogosítvány-szerzéséhez Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 18.

ImageOlcsóbban szerezhet jogosítványt 104 székesfehérvári középiskolás diák a helyi önkormányzat támogatásának köszönhetően. A fiatalok az iskolákban pályázhatták meg ezt a lehetőséget, az oktatási intézmények vezetői pedig javaslatot tettek arra, hogy kik részesüljenek e juttatásban. A tanulóknak – akik főként végzősök – 2008. december 31-ig kell bemutatniuk az érvényes jogosítványukat, s utólag kapják meg a 28.800 forintnyi támogatást.

 
Véget ért az Ünnepi Könyvhét Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 18.

ImageSobor Antal és Bakonyi István könyvbemutatójával ért véget a 79. Ünnepi Könyvhét és 7. Gyermekkönyvnapok székesfehérvári és Fejér megyei programsorozata. A záró eseményként méltóképpen megemlítendő író-olvasó találkozót Iszkaszentgyörgyön, a Községi Könyvtárban tartották.

Tovább...
 
A Vihar kapujában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 18.

Évadzáró előadást tart a 2000 októberében alakult Prosperó Színkör június 28-án, este fél tíztől a Helyőrségi Klub udvarán. A program során a műkedvelő közönség Müller Péter: A vihar kapujában című darabját tekintheti meg, amelyet 2006-ban mutatott be először a társulat. Az előadás színvonalát jelzi, hogy a színészek játékát a Magyar Szín-Játékos Szövetség által felkért zsűri nemrég országos bronz minősítéssel jutalmazta.

 
Spányi Antal vatikáni útjáról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 18.

ImageSpányi Antal nemrég Vatikánban járt, ahol XVI. Benedek pápa fogadta az „ad limina” látogatáson. A megyés főpásztor a Szentatyának beszámolt az egyházmegyében folyó eseményekről, s mellette megtekintette a pápai tanács hivatalait is. Ellátogatott a Szent Péter-bazilikába, a Szent János-bazilikába, a Santa Maria Maggiore-bazilikába és a Falakon Kívüli Szent Pál-bazilikába.

Tovább...
 
"Az előrehozott választás gazdasági kényszer" Nyomtatás E-mail
Írta: FIDESZ   
2008. június 17.
ImageBeszélgetés Orbán Viktorral, a Fidesz- Magyar Polgári Szövetség elnökével.
Tovább...
 
Ingyenes koncertet ad a Tolcsvay Trió Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 17.

ImageBár még sokára lesz, de azért időben szólunk: a Tolcsvay Trió legközelebb augusztus 2-án, szombaton ad koncertet Gárdonyban, a Varga Étteremnél. Az együttes tagjai – Czipó Tibor basszusgitárral, Tolcsvay Béla énekkel és 12 húros gitárral, valamint Egri László szólógitárral – este fél kilenctől muzsikálnak a tőlük megszokott stílusban és dallamvilágot megjelenítve. A programon való részvétel mindenki számára ingyenes!

 
<< Első < Előző 2511 2512 2513 2514 2515 2516 2517 2518 2519 2520 Következő > Utolsó >>

Eredmények 27655 - 27665 / 27995