Kezdőlap
Dr. Őri Ajándokot köszöntötte Tolcsvay Béla Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 06.

ImageSokan vannak, akik Dr. Őri Ajándoknak köszönhetik gyógyulásukat. Ezért nem csoda, hogy ismét tele volt a Vörösmarty Társaság Nagyterme a Kossuth utcában, amikor a természetgyógyászt látogatást tett Tolcsvay Béla meghívásának eleget téve. Az énekmondó – szokásához híven – beszélt és énekelt, a közönség pedig élvezte az előadást, amelyen természetesen szót kapott az "ünnepelt", Dr. Őri Ajándok is…

Tovább...
 
Kiállítás a Tolnai Utcai Általános Iskolában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 06.

ImageFonálból szőtt pókok és lepkék, vízfestékkel beszínezett tehénlegelő, pamutbárányka, grafittal megrajzolt kiskutya, akrillal és szénnel létrehozott természeti jelenségek és állatok díszítik a Tolnai Utcai Általános Iskola auláját. Az alkotásokat az intézmény rajzos osztályaiban tanuló diákok készítették – a látogatók nagy örömére.

Tovább...
 
Skoda és Fiat frontális karambolja a 7-es főúton Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztircz Anett   
2009. április 06.

ImageFrontálisan ütközött két személygépkocsi vasárnap reggel Baracska-Annamajor és Baracska között. Mindkét autóba egy-egy sérült a roncsok közé szorult, őket a tűzoltók szabadították ki. Az egyik sofőrt mentőhelikopter szállította kórházba.

Tovább...
 
Sulyok játékvezető két pontot vett el a Viditől! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvár FC   
2009. április 06.

ImageAz FC Fehérvár 1-1-es döntetlent játszott Kaposváron. Az első félidőben a hazai csapat futballozott jobban, ebben a játékrészben a Rákóczi nem csak előnyt szerzett, de jobban is játszott. Csapatunk helyzetig is alig jutott, szinte az egyetlen lehetőségünk Koller fejese volt. Ráadásul az első negyvenöt percnek két áldozata is volt, Sebőköt és Radovicsot egyaránt sérülés miatt kellett lecserélni.

Tovább...
 
Van-e különbség a német és a magyar karitász munka között? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 06.

ImageA Németországban folyó karitász munkáról hallhattak előadást az érdeklődők a Zsolt utcai Közösségi Házban. A Krisztus Király Egyházközség ugyanis meghívta Marina Schnurbust, hogy számoljon be a remschheid-i Szent József Egyházközség vonzáskörzetében működő azon csoportokról és egyesületekről, amelyek a katolikus és az ökumenikus közösségi élet színtereit képezik.

Tovább...
 
1000 tojás gurult le a hegyről Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 06.

ImageTojásgurító versenyre gyűltek össze a bakonykúti lakosok: a Nefelejcs Kulturális és Hagyományőrző Egyesület szervezésében 1000 tojást vittek fel az egyik közeli hegyre, hogy felelevenítsék e régi, lassan feledésbe merülő hagyományt. Az „alapanyagot” a község háziasszonyai ajánlották fel az Egyesületnek – sütéskor, főzéskor gondoltak e programra, így nem törték össze a tojáshéjat, hanem kifújták a belsejét, majd kiöntötték gipsszel, nehogy elfújja majd a szél.

Tovább...
 
Prohászka Ottokárra emlékezve Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 06.

ImageProhászka Ottokárt 1927. április 2-án érte agyvérzés Budapesten, az Egyetemi templomban tartott lelkigyakorlatos beszéde közben. Életét már nem lehetett megmenteni, s másnap magához szólította az Úr. Erről emlékeznek meg április 4-én a hívek a Központi Papnevelő Intézetben, ahol egy tudományos konferenciát és kötetbemutatót is rendeztek. Ennek során Mózessy Gergely előadást tartott „Prohászka Ottokár és a „nagy háború””-címmel, Orvos Levente témája „Prohászka hatása Mindszenty bíboros életművére” volt, Barlay Ö. Szabolcs pedig ismertette „Prohászka életének titkai” című könyvét.

Tovább...
 
Nem adom fel! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 06.

ImageAz iszkaszentgyörgyi állandó diakónus, Sárközy Béla otthonában vendégeskedett a Down Alapítvány Művészeti Műhelyéből kinőtt együttes, a „Nem adom fel!”. A zenekar „őse” 2002-ben alakult meg olyan értelmileg akadályozott tagokkal, akik kiemelkedő zenei és előadói képességekkel rendelkeznek. A siker pedig nem maradt el: egy év múlva már – a Fogyatékossággal Élő Személyek Európai Éve alkalmából országos koncertsorozatra indultak.

Tovább...
 
Visszavágtak a finnek Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. április 05.

ImageA tartalékos összeállításban szereplő magyar jégkorong-válogatott nem tudta megszorongatni Finnországot, és hatgólos vereséget szenvedett. Magyarország–Finnország 0–6 (0–0, 0–3, 0–3) Miskolc, 2200 néző, vezette: Kincses, Abonyi, Wolf Magyarország: Hetényi – Horváth A., Tokaji, Jánosi, Fekete, Vas J. – Svasznek, Sille, Fodor Sz., Holéczy, Majoross – Jobb, Kangyal, Kiss Á., Galanisz, Peterdi – Ondrejcík, Ennaffati, Sofron, Nagy G., Vaszjunyin – Borbás, Berta. Megbízott szövetségi kapitányok: Énekes Lajos és Diego Scandella

Tovább...
 
Támadás az OTP ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. április 05.

ImageA Fidesz helyettes szóvivője Cser-Palkovics András, szombati sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi pártja a Soros-cég OTP-t ért tőzsdei támadása miatt. A fideszes politikus felidézte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) vizsgálatának eredményét, amely rámutatott, hogy a Soros Fund Management állt az OTP elleni, tavaly október 9-i tőzsdei támadások mögött, s ezzel egy időben a forint ellen is spekuláció folyt, ami hozzájárult a forint erős gyengüléséhez.

Tovább...
 
Drazsé mégsem játszik vasárnap Nyomtatás E-mail
Írta: Fehervar FC   
2009. április 04.

ImageTöbb helyen is megjelent a hír, hogy Dvéri Zsolt vasárnap pályára lép az NB-III-ban. Nos, a hír nem igaz: Drazsé egyelőre még vár. A héten ugyan szó volt róla, hogy a decemberben szemgólyóját megsértő középpályás a Velence ellen ismét visszatér a pályára, ám végül úgy döntött, mégsem vállalja a játékot. "Ennek két oka is van" - mondta el honlapunk kérdésére. "Az egyik igen praktikus: összesen három idősebb játékost lehet nevezni a harmadosztályban, s mivel ez Tkacsuk, Romero és Kocsis lesz vasárnap, nem akartam elvenni senki elől a játéklehetőséget."

Tovább...
 
<< Első < Előző 2511 2512 2513 2514 2515 2516 2517 2518 2519 2520 Következő > Utolsó >>

Eredmények 27666 - 27676 / 30460