Kezdőlap
Honoris Causa Doctor címet kapott Dr. Szepes András Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 13.

Díszdoktorrá avatták Dr. Szepes Andrást, a GEO általános dékánhelyettesét testvérvárosunkban. A Gyulafehérvári Egyetem Szenátusa a Természettudományi Kar előterjesztésére Honoris Causa Doctor címet adományozott Dr. Szepes Andrásnak a május 12-i ülésen. A laudációt Prof. Sorin Briciu dékán mondta el, majd Dr. Szepes András (aki egyébként a GeoCAD konferenciák szervezőbizottságának a tagja is) megtartotta székfoglaló előadását, amelynek a „Quality Management in continuing professional education" címet adta.

 
Támogatást kap a Református Általános Iskola Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 12.

ImageA Református Általános Iskola támogatásáról szóló megállapodást ma írta alá Somogyi László lelkészi elnök és a székesfehérvári polgármester. Városunkban a 19. század közepén alakult meg az első önálló református gyülekezet, a hozzá kapcsolódó felekezeti intézmények pedig a II. világháború előtt és azt követően még két évig működtek. A rendszerváltás után a református egyház visszaigényelte az egykoron tulajdonában álló házat, s 2002 szeptemberében újra elindult a református általános iskolai oktatás.

 
Kihirdették a Szelektív Hulladékgyűjtési Akció nyerteseit Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 12.

ImageMa tartották a Fejér megyei iskolai szelektív hulladékgyűjtési akció II. szakaszának díjátadóját az önkormányzat Réz termében. A program során ismertették a „Fejér megye biodiverzitása” címmel kiírt pályázatot, valamint ehhez kapcsolódóan egy előadás is elhangzott Viszló Levente, a Pro Vértes Természetvédelmi Közalapítvány elnökének tolmácsolásában.

Tovább...
 
Legyen a székesfehérvári püspök vendége a Múzeumok Éjszakáján! Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Székesfehérvári Egyházmegye   
2008. június 12.

ImageSpányi Antal székesfehérvári megyés püspök szeretettel látja vendégül a művészet, a kultúra és a gasztronómia kedvelőit a Múzeumok Éjszakáján 2008., június 21-én, szombaton.

Tovább...
 
Vár a Turul Tábor Szabadegyetem! Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás   
2008. június 12.

ImageNyári program az ifjúságnak! Idén augusztus 14-21-e között Sopronban második alkalommal kerül megrendezésre a Rákóczi Szövetség által 2007-ben életre hívott Turul Tábor Szabadegyetem. A tábor célja, hogy több napos rendezvényként előadásokkal és különböző más programokkal elősegítse a magyar kultúra ápolását, s megtartsa, illetve felkeltse a fiatalok identitástudatát.

Tovább...
 
Aranyak hulltak az Országos Vidékbajnokságon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 12.

Bíró Márk aranyérmet nyert egyéniben és Pusztai Lászlóval párosban a serdülő evezősök között az Országos Vidékbajnokságon, összetettben pedig bronzérmet vihetett haza. Az egyetemi egyéni kategóriában Karácsony Dominika jutott először célba, s Csankó Péter is aranyérmet szerzett - valamint jogot kapott arra, hogy az ausztriai ifi Világbajnokságon részt vegyen. A versenyen több, mint 1000 versenyző indult el mintegy 800 hajóval.

 
Múzeumok éjszakája és reneszánsz hétvége Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 12.

ImageA Szent István Király Múzeum többféle programmal várja az érdeklődőket június 21-22 között Székesfehérváron. Első nap, június 21-én, a „Múzeumok Éjszakáján” 20 órától reneszánsz ételkóstolót és táncbemutatót tartanak, 21 órától pedig az Évezredek kincsei című kiállítást lehet megtekinteni tárlatvezetéssel. Ezen kívül lesznek még játszóházi foglalkozások, bábszínházi előadások, koncertek…

Tovább...
 
8 millió forint támogatást és 1,6 hektáros területet kap a HEROSZ Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 12.

ImageAnyagi támogatásra és feladat-ellátásra vonatkozó együttműködési megállapodást írt alá a HEROSZ Fejér megyei tagozata és a Székesfehérvári Önkormányzat a Takarodó úti Állatotthonban. Ennek értelmében a HEROSZ 8 millió Forintot kap a közgyűlési határozat alapján, hogy kibővítse tevékenységét, amely többek között egy „parasztudvar” létrehozását is jelenti.

Tovább...
 
Remekeltek az ARAK-os lányok az U20-as viadalon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 12.

A Zalaegerszegen megrendezett U20-as válogatott atlétikai viadalon hárman is képviselték az ARAK-ot: Zsigovics Natália megnyerte a juniorok versenyét 400 méteren 54,78-as idővel, Nyusa Viktória 200 méteren 25,10-zel negyedik lett, Frey Virág pedig 200 méteren 25,25-tel az ötödik. Zsigovics Natinak az elmúlt időszak igencsak kedvezett, hiszen nemrég a cseheknél tartott Olimpiai Reménységek Versenyén egyéni csúccsal, 24,69-cel győzedelmeskedett a 200 méteres versenyszámban.

 
Mesék várnak a Bory-várban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 12.

ImageAz előző évek hagyományaihoz híven a Székesfehérvári Otthon Segítünk Alapítvány idén is megrendezi a Mesés Várlátogatást a Bory-várban. – tájékoztatta szerkesztőségünket Klesitz Angella, a program egyik fő szervezője.

Tovább...
 
Karitász csoportok pályázhatnak táboroztatásra Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás - Székesfehérvári Egyházmegye   
2008. június 11.

ImageA Katolikus Karitász pályázatot hirdet plébániai karitász csoportok által rászoruló gyermekek részére szervezett táborozás támogatására. A támogatás összege: 100.000.- Ft értékű élelmiszer támogatott táboronként. A rendelkezésre álló keret 5 program támogatását teszi lehetővé.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2511 2512 2513 2514 2515 2516 2517 2518 2519 2520 Következő > Utolsó >>

Eredmények 27666 - 27676 / 27963