Kezdőlap
Bányászok, kohászok és erdészek találkoznak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 11.

ImageBányász-Kohász-Erdész Találkozót tartanak Székesfehérváron június 13-15 között. A programban tudományos konferencia, kulturális programok (az ARÉV Sportcsarnokban), díszfelvonulás (a Belvárosban) és egy együttműködési megállapodás aláírása is szerepel. Ez utóbbira szombaton kerül sor a Városházán: Dunaújváros, Miskolc, Selmecbánya, Sopron és Székesfehérvár önkormányzata azért fog össze, hogy a Selmecbányai Akadémia szellemi hagyatéka ne tűnjön el, hanem megfelelően ápolva legyen.

 
"Cserebogár-pörzsölés" és a versek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 11.

ImageZámolyra látogatott Bokros Judit és Balajthy Ferenc, akik az Iszkaszentgyörgyi Általános Iskola után ma délelőtt itt mutatták be az Ünnepi Könyvhétre megjelent „Mesék mezején” és a „Papírcsákó” című könyveket. A rendezvényre elkísérte őket Cserta Gábor és fia, Cserta Balázs is, akik igencsak vidám hangulatot varázsoltak megzenésített verseikkel.

Tovább...
 
Felújítják és átalakítják a Régió Házát Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 11.

ImageA Régió Házának (volt Technika Háza) átalakításáról és felújításáról tartott sajtótájékoztatót a Széphő Zrt., hiszen teljes egészében az ő tulajdonukba került az ingatlan. A 16-18 millió forintos felújítás elé néző épület főbérlője a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht., amely szinte teljesen „betölti” az irodahelységeket. – Így e cég vezetője is jelen volt a tájékoztatón.

Tovább...
 
Európa Túra Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 11.

A Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola ad otthont a Középiskolai Európa Túrának, amely holnap érkezik városunkba. A program célja, hogy megismertesse a 14-18 éves korosztállyal az Európai Uniót, méghozzá érdekes, interaktív eszközök segítségével. A rendezvénysorozat – a tervek szerint – összesen 22 középiskolába látogat el, s ennek 14. állomása Székesfehérvár. Akit érdekel az EU, pontosabban: egy újfajta megközelítése, az látogasson el csütörtökön 9-12 óra között az Ady Endre utcába!

 
Hegyismereti Vetélkedő az Öreghegyieknek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 11.

ImageAz Öreghegyi Közösségi Ház Hegyismereti Vetélkedőt hirdetett Öreghegy három általános iskolájában. A Kossuth Lajos, a Hétvezér téri, és a Zentai úti Általános Iskolából 12 csapat jelentkezett a felhívásra, akik közel fél éven át küzdöttek a díjakért – amelyeket tegnap délután osztottak ki a legeredményesebb diákoknak.

Tovább...
 
Augusztus végén adják át a Velencei-tóhoz vezető kerékpárutat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 11.

ImageÉpül már a Kisfaludot és Dinnyést összekötő kerékpárút. A 132 millió forintos beruházáshoz 100 milliót a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium pályázatán nyert el a város, a fennmaradó 32 milliót pedig önerőből fedezi. – nyilatkozta Warvasovszky Tihamér az építkezés helyszínén, ahol az újságíróknak sajtótájékoztatót tartott.

Tovább...
 
XIII. ÖRÖKSÉG NÉPFŐISKOLAI TÁBOR Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. június 11.

ImageA Palóc Társaság 2008-ban tizenharmadik alkalommal rendezi meg a magyar őstörténettel, az igaz magyar múlttal és a nemzeti kulturális örökséggel foglalkozó nyári művelődési táborát. Az Örökség Népfőiskolai Tábor (ÖNT) műsora őstörténetünk, gyökereink, származásunk igaz történelmi tényeken alapuló megismerését, nemzeti önismeretünk és önbecsülésünk elmélyítését szolgálja.

Tovább...
 
Vakok és Gyengénlátók Találkozója Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 11.

A Székesfehérvári Első Lions Club októberben rendezi meg városunkban a Vakok és Gyengénlátók Országos Kulturális Találkozóját. A programnak már tavaly is nagy sikere volt, így a szervezők reményei szerint idén is nagyon sokan jelentkeznek majd, hogy bemutassák képzőművészeti alkotásaikat, illetve, hogy a fesztiválon előadóművészeti kategóriában indulva színpadra lépjenek, és szórakoztassák a közönséget.

 
Véget ér a tanév Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 11.

ImageA magyar közoktatásban jelenleg több, mint 1,7 millió gyermek tanul: 809.160 általános iskolában, 123.192 szakiskolában, 9.773 speciális szakiskolában, 200.026 gimnáziumban, s 242.016 szakközépiskolában. Mindannyian lázasan várják már a tanév utolsó tanítási napját – e hét péntekét -, hiszen ekkor mennek utoljára iskolába, s megkeződik a két és fél hónapos nyári szünet. A felmérések szerint a vakációt a legtöbben táborokban töltik majd, vagy a nagyszülők vigyáznak rájuk.

 
Fociiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 10.

ImageFoci a TV-ben, hideg sör a kézben, meg némi harapnivaló. A legtöbb férfinek így telnek a napjai manapság, amikor ledönti őket a fociláz. Minek is kertészkedni, vagy pancsizni a gyerkőccel, amikor rúgják a bőrt (de úgy rendesen) azok, akiket irigyel a „ház ura”, mert ő is, és olyan szívesen… A meccseket azonban nem kell feltétlenül egyedül, otthon, vagy szűkebb baráti körben végig izgulni.

Tovább...
 
Az Országos Területrendezési Terv székesfehérvári vonatkozásai Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 10.

A parlament tegnap fogadta el az Országos Területrendezési Tervről szóló törvény módosítását. Ennek melléklete tartalmazza a gyorsforgalmi utak listáját, amelyből kimaradt az M81-es (Székesfehérvár – Komárom). Ezen kívül városunkat érintő információ, hogy a „nemzetközi repülőtérré fejleszhető” kategóriába sorolták az Dunaújváros, Pécs-Pogány, Pér és Szeged mellett Székesfehérvárt (Alba Airport) is.

 
<< Első < Előző 2511 2512 2513 2514 2515 2516 2517 2518 2519 2520 Következő > Utolsó >>

Eredmények 27677 - 27687 / 27963