Kezdőlap
Nincsen látogatási tilalom a Kórházban! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 02.

ImageA médiumokban megjelent téves információkkal ellentétben nincsen látogatási tilalom a Fejér Megyei Szent György Kórházban. Bár a Független Hírügynökség tegnap este egy olyan hírt adott közzé, amely szerint az influenzajárvány miatt 15 kórházban látogatási tilalmat rendeltek el – köztük Székesfehérváron is -, e tényként közölt információ nem felel meg a valóságnak!

 
Összeütközött két autó a Király soron Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2009. április 02.

ImageKözlekedési balesethez riasztották a székesfehérvári tűzoltókat szerdán reggel. A Király soron a Budai út kereszteződése előtt egy Daewoo Kalos és egy Peugeot 307-es ütközött. A balesetben egy ember sérült meg. A tűzoltók a járművek áramtalanítását végezték el.

Tovább...
 
Bakonyi István ma dedikálja új könyvét a Fő utcán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 02.

Image„Ma ismét elmaradt a világvége!” – e mondattal kezdődik Bakonyi István új könyve, a „Nap-Lom”. A kötet az író öt évét (2001 januártól 2005 decembeig) mutatja be. Nevéhez híven naplószerű feljegyzéseket tartalmaz: olykor csak pár soros „tényközlést”, s van, amikor esszészerű írásokat találunk benne. Mint az élet. Van, amikor örömünkben nem tudunk mást mondani, minthogy „Boldog vagyok!”, aztán kifogy a toll – ellentétben a könnyünkkel -, s úgy érezzük, nincs mit írnunk, mert felesleges…

Tovább...
 
A Székesfehérvári Egyházmegye tiltakozik Prohászka felhasználása ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 02.

Image„A Székesfehérvári Egyházmegye megdöbbenve tapasztalja, hogy minden egyeztetés nélkül boldog emlékű püspökének, Prohászka Ottokárnak nevét politikai erők ismét zászlajukra tűzik, mellyel hírnevet, tömegeket, legitimációt próbálnak maguknak szerezni.” – áll az Egyházmegye Közleményében, amelyet Spányi Antal megyés püspök aláírásával ma reggel juttattak el szerkesztőségünkhöz.

Tovább...
 
A többség igent mondana az iskolai büfékínálat korlátozására Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 02.

ImageA megkérdezettek többsége valamilyen formában támogatná az iskolai büfék árukínálatának szabályozását. - A büfékínálat szigorítását elsősorban azok a fiatalabbak támogatnák, akik döntően felsőfokú végzettséggel rendelkeznek és érdeklődnek az egészségtudatos életmód és az egészségügy friss hírei után – derül ki a Szinapszis Kft. legújabb, a WEBBeteg.hu egészségportál kérésére készített felméréséből.

Tovább...
 
25.000 Ft minden újszülött gyermek után Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 02.

ImageA Pusztavámi Önkormányzat támogatja a házasságban élést és a gyermekvállalást: a helyi Képviselő-testület által elfogadott idei költségvetésben több olyan juttatást is felfedezhetünk, amely szinte kuriózumnak számít a megyei települések között. Az egyik például az, hogy 25.000 Ft-ot adnak a helybeli anyukáknak a születendő gyermek után, valamint megemlékeznek a 25., 50. és 60. házassági évfordulójukat ünneplőkről, s a 80., 90. és 100. életévüket betöltött nyugdíjasokról is.

Tovább...
 
A pénzügyi és szociális összeomlás küszöbén állunk Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. április 02.

Image"A mára kialakult helyzet következtében Magyarország egyfajta pénzügyi és szociális összeomlás küszöbén áll. A válság megoldásához csak előrehozott választásokkal juthatunk közelebb." - fogalmazott sajtótájékoztatóján Varga Mihály.- "A kisebbségi kormány lépései nem tudják kezelni a válságot, Magyarország az összeomlás szélén áll." - hangsúlyozta - "Az elmúlt napok leminősítései világosan mutatják, hogy hazánk a "bóvli" kategóriába került." - tette hozzá.

Tovább...
 
Hihetetlen izgalmak az EBEL döntőjében Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. április 02.

ImageValódi finálé: a Klagenfurt az utóbbi két mérkőzését megnyerve összesítésben visszavette a vezetést a Salzburgtól az EBEL döntőjében, miután Schneiderék a legutóbbi játéknapon 3-0-ra győztek, s ezzel egy lépésre vannak a bajnoki címtől. - Akár már ma befejeződhet az osztrák jégkorong bajnokság 2008-2009-es szezonja, hiszen az alapszakaszban elsőként végzett KAC összesítésben 3-2-re vezet a címvédő Salzburg ellen.

Tovább...
 
Női csendesnap a reformátusoknál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 02.

ImageA Székesfehérvári Református Egyházközség női csendesnapot rendez a Budai úti templomban április 4 - én, szombaton 10 órakor. – kaptuk a hírt Szűcs Gábor sajtóreferenstől - Az alkalmon az egészséges, megfelelő életvitel fontosságáról, valamint a homeopátiás szerek használatának veszélyeiről is szó lesz. Az előadás címét Péter második levele 1,5. versének igéjéből választották: “a ti hitetek mellé ragasszatok ………tudományt“. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak a programra.

 
Pályázati felhívás amatőr művészeti együttesek támogatására Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás   
2009. április 01.

ImageFejér Megye Közgyűlése Oktatási és Kulturális Bizottsága pályázatot hirdet közművelődési intézmények, egyesületek keretében működő amatőr művészeti együttesek (zenekar, énekkar, énekes kör, színjátszó, báb-, néptánc-, népzenei és társastánc csoport és egyéb előadó vagy alkotóművészeti közösség) évfordulós támogatására.

Tovább...
 
Útravaló egy Életre Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 01.

Image„Útravaló” néven Életmód Klub indult a kincsesbányai Művelődési Házban a 2002-ben alapított Kincs – Kultúra – Sport Kulturális és Szabadidős Egyesület szervezésében. A Klub a szervezők tervei szerint havonta egyszer rendez majd olyan esteket, amelyeken az egészséges életmód kerül a középpontba. Az első alkalmon Szolga Anikó természetgyógyász-hallgató tartott előadást a táplálkozási és folyadékfogyasztási szokásokról.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2511 2512 2513 2514 2515 2516 2517 2518 2519 2520 Következő > Utolsó >>

Eredmények 27688 - 27698 / 30460