Kezdőlap
Majális - mint mindig Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 01.

ImageMondhatnám, hogy az idei majális különbözött a többitől, de hazudnék. Ugyanúgy a lufi, a vattacukor, a sült húsok illata telítette be Székesfehérvár belvárosát, mint az előző években. Árusok és bábelőadások, ugrálóvár és koncert-hegyek. De az, hogy "szokásos", nem feltétlenül egyenlő a "rossz" - kifejezéssel.

Tovább...
 
Botrányosan, de győzött a Paks Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 01.

ImageGyőzött az Atomerőmű SE az UNIQA férfi kosárlabda NB I rájátszásának negyeddöntőjében. A mérkőzés rendkívül szoros volt, a második negyedben pedig többször ítéltek jogtalanul a bírók támadóhibát a hazai játékosok ellen. Ez persze nem tetszett a fehérvári közönségnek, amelyet hangos szidalmakkal és repülő tárgyakkal jeleztek is.

Tovább...
 
"A titkom a megelégedettség" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 01.

ImageUgrits Tamás irodaigazgató volt a vendég a Szent István Művelődési Ház legutóbbi disputáján. A püspöki tanácsosról általában nem tudnak túl sok személyes dolgot a hívek, mivel inkább a háttérbe húzódik, és minden pillanatban a szolgálatnak él. Ezért is számított olyan különlegesnek az az est, amelyen ő kapta a főszerepet. S nem, mint hivatalban lévő pap, hanem mint ember. Életútja, családi háttere, gondolatai, s persze mindaz, amely munkájának támaszául szolgál, s hivatása felé irányította.

Tovább...
 
A Fejér megyei diákok most is diadalmaskodtak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 01.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén is megrendezte a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt. A megmérettetés helyszíne most először Budapesten volt, a Hungexpo területén, ahol villanyszerelő, asztalos, fodrász és cukrász szakmában mérték össze tudásukat a diákok. Fejér megyéből öt tanuló vett részt a versenyen, akik közül hárman dobogós helyezést értek el.

Tovább...
 
Flóra ünnepét, a tavaszt köszöntik május elsejétől a táci Gorsiumban Nyomtatás E-mail
Írta: Vakler Lajos   
2008. május 01.

ImageA Gorsium régészeti park alapításának 50. esztendejében színes és változatos programokra várják az érdeklődőket.

Tovább...
 
Lelkésznek készült, most pedig szobrokat készít és verseket ír Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 01.

Image„Árnyék és fény között” – ezzel a címmel tartottak irodalmi délutánt a Székesfehérvári Evangélikus Gyülekezetben. Ennek során Szemerei Gábor megzenésített költeményeit hallhatták a hívek, méghozzá családja tolmácsolásában. A verseket felesége ültette át a kották világába, gyermekei pedig gitárral és énekkel támogatták a produkciót. Ezen kívül különleges – többnyire mobil – fafaragásait is bemutatta a közönségnek, amelyek igen nagy sikert arattak.

Tovább...
 
Visegrádi Négyek szlovákiai talákozója Nyomtatás E-mail
Írta: Vakler Lajos   
2008. május 01.

Szlovákiában találkoztak a Visegrádi Négyek tagországai. A felvidéki Lőcsén, Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország agrárkamaráinak képviselői mellett, megfigyelőként részt vett az ukrán Agrárkamara is.

Tovább...
 
Gazdafórumot tartottak a génmódosításról Nyomtatás E-mail
Írta: Vakler Lajos   
2008. május 01.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium megbízásából a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Fejér Megyei Agrárkamara gazdafórumot szervezett a génmódosításról.

Tovább...
 
Bolondballagás Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 01.

ImageBolondballagók ölelgették egymást és a járókelőket Székesfehérvár belvárosában. Konfettiessőben borotvahabot fújtak egymásra, s csillogó-színes maskarájukkal bohóckodtak az Országalma körül, hogy kiélvezzék az érettségi előtti utolsó pillanatokat. A legszellemesebb jelmezt évek óta komoly pénzjutalommal ismeri el a Város. Az idei győztes osztály, a "Sárga Vikingek" a Széchenyi István Műszaki Szakközépiskolából érkezett, akik százezer forinttal lettek gazdagabbak.

Tovább...
 
A közművagyonnak önkormányzati tulajdonban kell maradniuk! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 01.

ImageDr. Cser-Palkovics András városi elnök és Vargha Tamás programalkotásért felelős alelnök sajtótájékoztatót tartott a Fejérvíz Zrt. előtt. A helyszín pedig már sejtette a témát, amely ezúttal az önkormányzati cégek köztulajdonban maradásáról szólt.

Tovább...
 
Egyelőre még nem tolonganak a szponzorok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. április 30.

ImageAz Alba Volán jégkorongozóinak fantasztikus sikereitől zeng a hazai és a külföldi sajtó egyaránt. E téma ugyanis mindenkit érdekel: bejutni az EBEL-be, s kivívni az A-csoportba jutást? Rendkívüli teljesítmény. Azt gondolnánk, hogy ezek után a leendő szponzorok sorban állnak ajánlataikkal az Alba Volán SC ajtaja előtt. De vajon tényleg így van ez? Erről beszélgettem Gál Péter Pállal, a Sportbizottság elnökével.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2511 2512 2513 2514 2515 2516 2517 2518 2519 2520 Következő > Utolsó >>

Eredmények 27710 - 27720 / 27731