Kezdőlap
Falutakarítás Pusztavámon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 30.

ImageTavaszi lomtalanítást szervezett a hétvégén az AVE Tatabánya Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Zrt. Pusztavámon. Az akcióval egyidőben a Kisebbségi Önkormányzat arra kérte a lakosokat, hogy akinek használható régisége van, ne dobja ki, hanem ajánlja fel a Faluháznak. Pusztavám „őslakói” ugyanis túlnyomórészt hazánkban élő németek voltak, s e múzeum arra hivatott, hogy bemutassa a német nemzetiségűek hagyományait.

Tovább...
 
Az FC Fehérvár ismét győzelmet aratott Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 30.

ImageA Győri ETO FC-t kapta ellenfeléül tegnap az FC Fehérvár a labdarúgó Ligakupa elődöntőjében. A mérkőzésre a Sóstói Stadionban került sor. Részletek: FC Fehérvár – Győri ETO FC 2-0 (0-0) Sóstói Stadion, 200 néző Vezette: Bede (Szpisják, Albert) FCF: Sebők – Lázár, Radovic, Horváth, Andic (Mohl, 77.) – Nagy D. (Kulcsár a szünetben), Elek, Farkas, Szakály (Tkachuk, 95.) – Vujovic (Karadzic, 89.), Alves. Vezetőedző: Varga István Győr: Molnár – Völgyi, Stanisic, Supic, Bank – Berde (Józsi, 57.), Bicak (Aleksidze, 62.), Dorogi, Jäkl, Kiss (Neziri, 62.) – Ahjupera (Brnovic, 69.). Vezetőedző: Dragoljub Bekvalac Gól: Radovic (54.), Alves (80.) Sárga lap: 3-6 Piros lap: Supic (75.) Szögletarány: 10-4

 
Üzenj Európának! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 29.

ImageMit várnak el az Európai Uniótól és a politikától a székesfehérváriak? – erre voltak kíváncsiak „A Lehet Más a Politika (LMP)” „EP-választási road-show”-jának szervezői akkor, amikor tegnap városunkba érkeztek. Az LMP óriásurnája a Kempelen téren és a Buszpályaudvarnál várta a lakókat: a postaládaként üzemelő urnába bárki bedobhatta a politikának és az Unionak szánt üzenetét.

Tovább...
 
Ima és adomány a szentföldi keresztényekért Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 29.

ImageA Katolikus Egyház a XVII. század eleje óta szervez nagyböjt idején templomi gyűjtést a Szentföldön élő keresztények megsegítésére, a világ számos pontján. Hazánkban idén március 29-én adakozhatnak a hívek e célra. Szentföld a kereszténység bölcsője, ezért a keresztény világ mindig nagy figyelmet fordított arra, hogy támogassa az ott élőket. Az utóbbi években a szentföldi keresztények száma rohamosan csökkent.

Tovább...
 
Április elsején temetik ifj. Ocskay Gábort Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 29.

ImageA Fehérvári Jégcsarnokban felállított ravatal előtt róhatják le tiszteletüket ifj. Ocskay Gábor barátai, rajongói április elsején (szerdán). A 187-szeres válogatott sportolóról 13 órától emlékeznek meg ehelyütt, majd utolsó útjára kísérik. Temetése 15:30-kor kezdődik a Béla Úti Temetőben.

 
A Föld órája - a csillagok alatt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 29.

ImageA Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgáló évtizedek óta várja az érdeklődő nagyközönséget a csillagos ég alá. Idén tavasszal is minden hétfőn, szerdán és pénteken este 7-től látogatható A Szabadművelődés Háza (Székesfehérvár, Fürdő sor 3.) tetején található kupolában. – tudtuk meg Trupka Zoltántól – Tegnap este is nyitva volt a Csillagda, amikor magyar idő szerint 20.30-kor a világ minden táján lekapcsolták a villanyt egy órára – ez A Föld órája.

Tovább...
 
Dr. Szájer József a Malom Házba látogatott Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 29.

Image„A nyugati sajtóban sorra cikkeznek arról, hogy milyen zűrzavaros dolgok történnek Magyarországon, hogy mitől tartunk most ott, ahol, s bár a magyar kormányválság összes fordulatával nincsenek tisztában, azt látják, hogy hazánk néhány év leforgása alatt az elsők között emlegetett újonnan csatlakozó országok közül most az utolsó helyen áll.” – nyilatkozta dr. Szájer József a Malom Házban, amikor a helyi fideszes önkéntesekkel találkozott.

Tovább...
 
Szemétgyűjtési akció és pályázatfelhívás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 29.

ImageOrszágos szemétgyűjtési akciót szervez a Magyar Közút Kht. Fejér megyei igazgatósága. A programra a Föld Napján, április 22-én kerül sor, amelyre április 1-ig várják azok jelentkezését, akik fontosnak érzik a környzetvédelmet, és hajlandóak tenni is azért, hogy tisztábbak legyenek az utak és a kiránduló-területek. Az önkénteseknek a szervezők minden olyan eszközt a rendelkezésére bocsátanak, amelyek e feladat elvégzéséhez szükségesek: kesztyűt, mellényt, szemetes zsákot…, valamint a hulladék elszállításáról is gondoskodnak.

Tovább...
 
Támogatás a német nyelvvizsgához Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 29.

ImagePusztavám Község Német Kisebbségi Önkormányzata 7000 Ft-tal járul hozzá a pusztavámi lakóhellyel rendelkező általános- és középiskolás korú gyermekek német nyelvvizsgájához. Az általános iskolásoknak a támogatás igénybevételéhez minimum alapfokú „C” típusú, a középiskolásoknak pedig minimum középfokú „C” típusú német nyelvvizsgát kell tenniük. A pályázaton való részvételhez az Önkormányzat kéri bemutatni a nyelvvizsga-bizonyítvány másolatát, valamint a vizsgázó nevére kiállított, vizsgadíjról szóló számlát, vagy a befizetési bizonylat másolatát.

 
Győzött Csepelen az FCF II Nyomtatás E-mail
Írta: FC Fehérvár   
2009. március 29.

ImageVégre jó játék, végre győzelem! Második csapatunk a tavasz első idegenbeli mérkőzésén, 2-0-ás győzelmet aratott a Duna-csoport középmezőnyében tanyázó Csepel ellen. Külön öröm, hogy a Bekő Balázs által dirigált FCF II-ben sok utánpótlás-játékosunk kapott bizalmat, és állt helyt. A Vidi mindkét gólját a brazil Alison Silva szerezte, a második félidőben. Bekő Balázs csapata a Csepel ellen: Halasi – Kovács P., Buljubasic, Vadász, Szolnok – Jung (Pál), Kocsis, Romero, Czinger (Rauf R.) – Jámbor (Pribék), Alison.

 
A Fidesz felkészült a kormányzásra Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. március 29.

Image"A Fidesz nem tehet mást, mint újra és újra indítványozza a parlament feloszlatását." - mondta Orbán Viktor pártelnök vasárnap újságíróknak. - A Fidesz elnöke szerint arra is lehetőség van, hogy a kampányidőszakot lerövidítve június 7-én egy időben rendezzék meg az európai parlamenti és az országgyűlési választásokat. "Az erre vonatkozó javaslatok bent vannak a parlamentben." - tette hozzá Orbán pártja 21. születésnapi ünnepsége előtt.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2521 2522 2523 2524 2525 2526 2527 2528 2529 2530 Következő > Utolsó >>

Eredmények 27721 - 27731 / 30460