Kezdőlap
Ha a polgármester tehetetlen, mondjon le! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 07.

ImageGál Péter Pál, a Jobbik Székesfehérvári Alapszervezetének elnöke szerint Warvasovszky Tihamérnak fel kellene szólítania lemondásra az alpolgármestereket. Ha pedig ezt nem képes megtenni, akkor alkalmatlan a város irányítására. Ez esetben viszont - Székesfehérvár érdekeit nézve – önként ki kellene szállnia székéből, s átadnia helyét másnak.

Tovább...
 
Segítség a serdülő gyermek konfliktus-kezeléséhez Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 07.

ImageWágnerné Sipos Katalin gyermekpszichológus tart előadást holnap, 17 órától a kincsesbányai Művelődési Házban. – tudtuk meg Beinschróth Klárától - A „Kamasz panasz” című beszélgetéssel egybekötött program 17 órakor kezdődik, és a szervezők reményei szerint hatékony segítséget nyújt majd a serdülők nevelésében felmerülő problémák, konfliktusok megoldásához.

 
Ivóvízminőség javításának elősegítése a Közép-dunántúli Régióban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 07.

ImageA Közép-dunántúli régióban sok település kötelezett az EU-hoz való csatlakozást követően szigorított ivóvízminőségi határértékek betartásához szükséges beruházások elvégzésére, az Arzén, Ammónium, Bór, Fluorid, Nitrát, Nitrit, Vas, Mangán komponensek tekintetében. A szigorú határértékek egészségügyi szempontból kedvezőek, azonban az ivóvízminőség javításának megvalósítását támogató, több fordulós pályázati lehetőségekhez szükséges önerő nagy pénzügyi terhet ró az érintett önkormányzatok számára.

Tovább...
 
Magyar Himalája Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 07.

ImageNégy főből álló hegymászó csapat indult el a világ nyolcadik legmagasabb csúcsának meghódítására. A csapat a „Magyarok a világ nyolcezresein” nevű expedíciósorozat keretében próbálkozik a nepáli Manaslu (8156 m) megmászásával oxigén palack nélkül. A magyar hegymászók célja a föld tizennégy, nyolcezer méternél magasabb csúcsának meghódítása.

Tovább...
 
Evangelizációs hét Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 07.

ImageEvangelizációs hét kezdődik a Budai úti református templomban. – kaptuk a hírt Szűcs Gábor sajtóreferenstől - A nyílt előadás-sorozatot 2009. május 7. és 10 - e között (csütörtöktől vasárnapig) naponta 18 órai kezdettel rendezik meg a Székesfehérvári Református Egyházközség Budai úti templomában. Az előadások napjaiban Horváth Levente kolozsvári lelkipásztor szolgálatában hallhatnak az érdeklődők Isten szeretetéről, megújító kegyelméről.

Tovább...
 
Az EU-tól kér tájékoztatást a Fidesz-KDNP Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. május 07.

ImageA fővárosi Fidesz-KDNP az Európai Unió regionális politikáért felelős biztosához fordult a budapesti négyes metró finanszírozása ügyében. Erről Tarlós István, a frakciószövetség vezetője beszélt szerdán az újságíróknak. Tarlós István az előzményekről szólva azt mondta, a főváros vezetése a beruházás pénzügyi hátteréről eddig csak nehezen értelmezhető válaszokat adott az ellenzéknek, ezért írtak levelet Danuta Hübnernek.

Tovább...
 
Brajnovits Ferenc gyémántmiséje Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 06.

ImageA 60 éves papi szolgálatért ad ma hálát Brajnovits Ferenc a maroshegyi templomban. A nyugalmazott plébános miséje 18 órakor kezdődik. Brajnovits Ferenc 2007 nyarán költözött el a Vasútvidéki Prohászka – Jó Pásztor plébániáról (ahol Bodai József vette át helyét), ám azóta sem tétlenkedik: változatlanul ápolja a hívek lelkét, temet, esket, keresztel…

Tovább...
 
Fotók és fényképezőgépek kiállítása Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 06.

A székesfehérvári Városi Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárában május 23-ig látható Bödő Viktória fotókiállítása, "Utazások képekben" címmel. – kaptuk a hírt az olvasószolgálat vezetőjétől, Bognár Ágnestől, aki elmondta: Ezzel egyidőben Neményi Ágnes fényképezőgépeinek gyűjteményét is megtekinthetik az érdeklődők. A kiállítás a könyvtár nyitvatartási idejében látogatható!

 
Tegyék a dolgukat és húzzanak bele! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 06.

ImageA Polgári Frakció vállalta volna a városirányítás felelősségét, ám a válságban lévő városvezetés nem fogadta el a felajánlást. Az ellenzék tehát továbbra is többségben van ugyan, ám ellenzékben marad, aminek súlyos következményei lehetnek – és lesznek is. A kérdés már csak az, hogy miért ragaszkodnak ilyen makacsul az alpolgármesterek posztjukhoz – megkockáztatva ezzel a város biztonságos működését?

Tovább...
 
A válságban lévő városvezetés nem akar "kimozdulni" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 06.

ImageWarvasovszky Tihamért nem lepte meg a szimpátia szavazás eredménye. Mint mondta: 2006-ban sem támogatta őt az „új többség”, így egyértelmű volt, hogy milyen arányban kap most szavazatokat. 1998-tól 2000-ig szintén kisebbségben irányította Székesfehérvárt, s hajlandó az együttműködésre. Ha kap a Polgári Frakciótól javaslatokat alpolgármesterek tekintetében, akkor azokat a Közgyűlés elé fogja tárni.

Tovább...
 
Hogyan értékeli a városvezetés a bizalm(atlanság)i szavazást? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 06.

ImageNem álltak ki a képviselők a polgármester és az alpolgármesterek mellett az áprilisi Közgyűlésen. A „bizalm(atlanság)i szavazáson” oly’ kevés szavazatot kapott Warvasovszky Tihamér, Dr. Csapó Csilla és Pénzes Mihály, hogy előre látható volt: a mai ülésen szóba kerül e téma, hiszen a város biztonságos működésének érdekében mielőbb tisztázni kell a hatásköröket és a felelősség kérdését.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2521 2522 2523 2524 2525 2526 2527 2528 2529 2530 Következő > Utolsó >>

Eredmények 27732 - 27742 / 30747