Kezdőlap
Augusztus végén adják át a Velencei-tóhoz vezető kerékpárutat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 11.

ImageÉpül már a Kisfaludot és Dinnyést összekötő kerékpárút. A 132 millió forintos beruházáshoz 100 milliót a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium pályázatán nyert el a város, a fennmaradó 32 milliót pedig önerőből fedezi. – nyilatkozta Warvasovszky Tihamér az építkezés helyszínén, ahol az újságíróknak sajtótájékoztatót tartott.

Tovább...
 
XIII. ÖRÖKSÉG NÉPFŐISKOLAI TÁBOR Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. június 11.

ImageA Palóc Társaság 2008-ban tizenharmadik alkalommal rendezi meg a magyar őstörténettel, az igaz magyar múlttal és a nemzeti kulturális örökséggel foglalkozó nyári művelődési táborát. Az Örökség Népfőiskolai Tábor (ÖNT) műsora őstörténetünk, gyökereink, származásunk igaz történelmi tényeken alapuló megismerését, nemzeti önismeretünk és önbecsülésünk elmélyítését szolgálja.

Tovább...
 
Vakok és Gyengénlátók Találkozója Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 11.

A Székesfehérvári Első Lions Club októberben rendezi meg városunkban a Vakok és Gyengénlátók Országos Kulturális Találkozóját. A programnak már tavaly is nagy sikere volt, így a szervezők reményei szerint idén is nagyon sokan jelentkeznek majd, hogy bemutassák képzőművészeti alkotásaikat, illetve, hogy a fesztiválon előadóművészeti kategóriában indulva színpadra lépjenek, és szórakoztassák a közönséget.

 
Véget ér a tanév Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 11.

ImageA magyar közoktatásban jelenleg több, mint 1,7 millió gyermek tanul: 809.160 általános iskolában, 123.192 szakiskolában, 9.773 speciális szakiskolában, 200.026 gimnáziumban, s 242.016 szakközépiskolában. Mindannyian lázasan várják már a tanév utolsó tanítási napját – e hét péntekét -, hiszen ekkor mennek utoljára iskolába, s megkeződik a két és fél hónapos nyári szünet. A felmérések szerint a vakációt a legtöbben táborokban töltik majd, vagy a nagyszülők vigyáznak rájuk.

 
Fociiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 10.

ImageFoci a TV-ben, hideg sör a kézben, meg némi harapnivaló. A legtöbb férfinek így telnek a napjai manapság, amikor ledönti őket a fociláz. Minek is kertészkedni, vagy pancsizni a gyerkőccel, amikor rúgják a bőrt (de úgy rendesen) azok, akiket irigyel a „ház ura”, mert ő is, és olyan szívesen… A meccseket azonban nem kell feltétlenül egyedül, otthon, vagy szűkebb baráti körben végig izgulni.

Tovább...
 
Az Országos Területrendezési Terv székesfehérvári vonatkozásai Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 10.

A parlament tegnap fogadta el az Országos Területrendezési Tervről szóló törvény módosítását. Ennek melléklete tartalmazza a gyorsforgalmi utak listáját, amelyből kimaradt az M81-es (Székesfehérvár – Komárom). Ezen kívül városunkat érintő információ, hogy a „nemzetközi repülőtérré fejleszhető” kategóriába sorolták az Dunaújváros, Pécs-Pogány, Pér és Szeged mellett Székesfehérvárt (Alba Airport) is.

 
-Másodnapon a legnehezebb, amikor csak a halál biztos- Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 10.

Image„Meg akarlak fogni, hiába vagy halott, meg akarom fogni a kezdet, érezzem a húsodat, a bőrödet, lássam behorpadt mellkasodat, vértelenné fagyott egész alakodat, mindegy milyen, csúnya is lehet, talán gusztustalan is, elernyedt, tehetetlen, színtelen – csak megfoghassam, a kezemmel, a szememmel, a fülemmel, az orrommal, az ajkammal, mindennel tapintani, bőröm a bőrödet, test a testedet.”

Tovább...
 
-Ábrahámnak lenni nehéz lehetett- Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Székesfehérvári Egyházmegye   
2008. június 10.

ImageElkezdődtek a múzeumpedagógiai foglalkozások a Bibliai találkozások című kiállításban. - Milyen lehet Ábrahám, Dávid, Jónás próféta vagy Mária helyében lenni? Erre a kérdésre kaptak, illetve adtak választ az első múzeumpedagógiai foglalkozásokra érkező gyerekek az Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumban. A Bibliai találkozások című kiállítást felkereső tanulók örömmel vettek részt az izgalmas feladatokban.

Tovább...
 
Társadalmi közmegegyezés és szakmai támogatás kell a Nemzeti Emlékhelyhez Nyomtatás E-mail
Írta: Kaszás István   
2008. június 10.

ImageA Nemzeti Emlékhellyel kapcsolatos cikkeinkre reagálva kaptunk egy levelet Kaszás Istvántól, aki a Fehérvári Polgári Védegylet – és természetesen saját - véleményét szeretné elmondani Önöknek – rajtunk keresztül. Az alább közölt gondolatokat a legutóbbi közgyűlésen a képviselők elé akarta tárni, ám erre nem volt lehetősége, így hozzánk fordult segítségért.

Tovább...
 
Keretalakítás az Albacompnál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 10.

ImageAz NB1-es kosárlabda szezon végeztével az Albacomp vezetősége máris a következő évadra koncentrál. A vezetőedzővel, Peresztegi Nagy Ákossal két évre már meg is hosszabbították a szerződést, Matus Gábor pályaedző is marad, ahogy Antal, Dávid, Hanga, Soós és Keller is (elvégre érvényes szerződésük volt és van), Bencze Zotlán viszont elhagyja a klubot. Simon Balázs egyelőre még nem döntött, ahogy a többi pozíció is kérdéses.

 
Kettős könyvbemutató Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 10.

ImageVirágh Ildikó és Bakonyi István interjú-kötetét mutatták be tegnap délután a Kodolányi János Főiskola könyvtárában. Az „Arcok Fejérből” és a „Mesterek és tanítványok” című könyveket Győrffy Miklós, a Kommunikáció és Médiatudományi Tanszék vezetője ajánlotta a közönség figyelmébe, majd a meghívott vendégeket – Azurák Csabát, Mits Gergőt és Vasányi Noémit – hallhatták az érdeklődők.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2521 2522 2523 2524 2525 2526 2527 2528 2529 2530 Következő > Utolsó >>

Eredmények 27743 - 27753 / 28024