Kezdőlap
Megabukta Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2009. április 24.

ImageSzékesfehérvár Közgyűlése tegnapi ülésén szimpátiaszavazást tartott a polgármesterek és az alpolgármesterek személyéről. Az eredmény önmagáért beszél, a városvezetés egyetlen tagja sem kapott bizalmat. A 33 fős testületből Warvasovszky Tihamért, az MSZP polgármesterét 8 képviselő, az MSZP jelenlegi városi vezetése által állítólag kizárt Pénzes Mihály alpolgármestert 7 képviselő, Csapó Csilla SZDSZ-es alpolgármestert pedig 5 képviselő támogatta csak. A városi közgyűlés ezzel a döntésével politikai értelemben egyértelműen megvonta a bizalmat a szocialista polgármestertől, valamint az alpolgármesterektől.

Tovább...
 
Árokba hajtott egy Skoda az elkerülőn Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2009. április 23.

ImageKözlekedési balesethez riasztották a székesfehérvári tűzoltókat. Székesfehérvár határában, a 8-as főút és a 7-es főút várost elkerülő közös szakaszán egy Skoda Fabia az árokba hajtott. Az autó vezetőjét a mentők a tűzoltók segítségével emelték ki a kocsiból.

Tovább...
 
Brutális MSZP-csomag Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 23.

Image"Egy soha, senki által, semmire meg nem választott, tehát illegitim miniszterelnök mindenfajta felhatalmazás nélkül le akarja nyomni az emberek torkán a minden eddiginél brutálisabb megszorításokat tartalmazó MSZP-csomagot. Az MSZP-csomag azokat az embereket bünteti, akik Magyarország jelenlegi állapotáról nem tehetnek." - áll Dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleményében. 

Tovább...
 
Play-off mérkőzés a Falco-val Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 23.

ImageKaphatók már a jegyek az április 29-én, szerdán, 19 órakor kezdődő Albacomp – Falco első play-off mérkőzésére! A belépőket a Sportirodán lehet megváltani. Az ülő jegy 1500 Ft-ba kerül, az álló 900 Ft-ba, a diákok és a nyugdíjasok pedig 600 Ft-ért tekinthetik meg az összecsapást.

 
Farkas Balázs: "Ilyen meccsen jó is, rossz is játszani" Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvár FC   
2009. április 23.

ImageAz erre az alkalomra rekrutált magyar Ligaválogatott kellemes, fogyasztható mérkőzésen, 5-2-es vereséget szenvedett a Puskás Ferenc Stadionban az AC Milantól. A Mészöly Géza által meghívott két fehérvári, egyaránt jó teljesítményt nyújtott - Horváth Gábor végig, Farkas Balázs az utolsó negyedóráig a pályán volt.

Tovább...
 
A képviselők többsége nem állt ki a polgármester mellett Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 23.

ImageA Bizalmi Szavazás eredményét Dr. Cser-Palkovics András, az Ügyrendi, Igazgatási és Jogi Bizottság elnöke ismertette a Közgyűléssel. Ebből kiderült, hogy a többség nem állt ki Warvasovszky Tihamér polgármester, valamint Dr. Csapó Csilla és Pénzes Mihály alpolgármesterek mellett.

Tovább...
 
Vitázás helyett jobb az önfeloszlatás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 23.

ImageA Közgyűlés végül úgy döntött, hogy a 2008-as évi Zárszámadást pénteken reggel tárgyalják meg. Juhász László pedig – megelégelve a hosszas vitát az alpolgármesterek körül – bizalmi szavazást kezdeményezett a polgármester és az alpolgármesterekre vetítve, s kérte ennek lebonyolításához a Jogi és Ügyrendi Bizottság segítségét. Dr. Merényi Zoltán aljegyző erre megjegyezte, hogy a szavazást ne „bizalmi szavazás”-nak hívják, hanem „szimpátia szavazás”-nak vagy „vélemény-nyilvánításnak”.

Tovább...
 
Működési zavarok a rendszerben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 23.

ImageValószínűleg senki se gondolta volna, hogy már az első „igazi” napirendi pontnál hatalmas vita bontakozik ki a Közgyűlésben. Eredetileg a zárszámadásról kellett volna tárgyalniuk a képviselőknek, ám hamarosan felmerült az alpolgármesterek munkakörébe tartozó feladatok hiányossága, illetve a felelősség kérdése.

Tovább...
 
Címzetes Óvodavezető és Címzetes Igazgatói címet adtak át a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 23.

ImageA Küzgyűlés ülésének harmadik napirendi pontjánál Fűrész István, az Oktatási BIzottság elnöke javasolta Csetényi Attilláné nyudíjba vonulása kapcsán, hogy a Belvárosi Brunszvik Teréz Óvoda óvodavezetője kapja meg a Címzetes Óvodavezető címet, majd azt, hogy Juhász László - szintén nyudíjba vonulása és eddigi kiemelkedő színvonalú munkája miatt - a Címzetes Igazgatói címet. A Vasvári Pál Gimnázium igazgatójától és Csetényi Attilánétól így méltóképpen búcsúztak el a képviselők.

Tovább...
 
Átadták az Év Rendőre Díjakat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 23.

ImageA Rendőrség Napja alkalmából - hagyományosan már - a Közgyűlés képviselői megköszönik a Fejér Megyei Rendőrkapitányság dolgozóinak az egész éves lelkiismeretes munkát, s kiemelten azokét, akik a város közbiztonságáért a legtöbbet tették. A Közgyűlés mai ülése így az Év Rendőre Díjak átadásával kezdődött: Orbán Zoltán rendőr ezredesnek és Somogyi Péter főtörzs zászlósnak Warvasovszky Tihamér polgármester és Orosz István, a Városi Szolgáltatások bizottságának elnöke gratulált a kitüntetéshez.

Tovább...
 
Közgyűlés - ma Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 23.

ImageMa reggel nyolc órától ülésezik Székesfehérvár Megyei Jogú Város Közgyűlése. A képviselők hosszú nap elé néznek, hiszen 72 napirendi pontot tárgyalnak majd meg. A témákról és előadóikról alább olvashatnak részleteket.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2521 2522 2523 2524 2525 2526 2527 2528 2529 2530 Következő > Utolsó >>

Eredmények 27754 - 27764 / 30673