Kezdőlap
Dr. Balogh Ibolya megdöbbenve cáfolja a szocialista frakcióvezető vádjait Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 03.

ImageDr. Balogh Ibolya szerint a szocialista frakcióvezető teljes körű tájékozatlanságáról tett tanúbizonyságot a legutóbbi közgyűlésen, vagy ismételten egy halom csúsztatással próbálta meg a közvéleményt negatívan befolyásolni, amikor azt mondta, hogy kevés pályázat készült az elmúlt időszakban.

Tovább...
 
Bormustra és könyvbemutató Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 03.

ImageBormustrát tartanak a Kisfaludi Közösségi Házban június 14-én, 16 órától. Ennek során mutatják be a helyi borosgazdák saját termésű boraikat, melyekről Renner László és Koch Imre okleveles borbírálók mondanak majd véleményt. A rendezvény szakmai irányítója a Noé-hegyi Szent István Borlovagrend. Ugyanitt június 10-én, 18 órától Sobor Antal vendégeskedik, akinek „Naplójegyzetek” című könyvét Román Károly méltatja.

 
Török-Zselenszky Tamás: -Szeretni valót a szeretetnek- Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 03.

ImageLéteznek még romantikus emberek. Azok, akik ki merik mondani, le merik írni, s legfőképpen: van bátorságuk ahhoz, hogy átérezzék a Szív rezdüléseit. Még akkor is, ha ez a szelíden-vadul-pihegve-gyötörve-remegve-sóhatjva-könnyezve-kacagva dobogó „valami” néha még beteg is. „Szívrák” – ez a címe Török-Zselenszky Tamás könyvének, amelyet tegnap mutatott be a sárbogárdi Madarász József Városi Könyvtárban.

Tovább...
 
A kertművészet kapja a főszerepet Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 03.

ImageEurópai Dísznövény és Kertművészeti Napokat tartanak péntektől vasárnapig Fehérvárcsurgón, a Károlyi kastély parkjában. A programban kiállítás, előadások, bemutatók, botanikai séta, koncertek és gyermekprogramok szerepelnek. A rendezvény díszelnöke a Köztársasági Elnök felesége, Sólyom Erzsébet.

Tovább...
 
Vízóra-leolvasások Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 03.

A Fejérvíz Zrt. az "E" leolvasási ütemnek megfelelően vízóra-leolvasást tart a Tóvárosban és a Palotavárosban. Tegnap a  Hosszúsétatér, a Toronysor, és a Tóváros lakótelep került sorra, ma a Széchenyi út, Sütő út és a Tolnai út, holnap pedig a Mura út, Palotai út, Selyem út, Tobak út, Vak Bottyán köz, s a Vörösmarty tér.

Tovább...
 
Könnyedén nyert az FC Fehérvár Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 03.

Szépen játszott az FC Fehérvár az idény utolsó bajnoki mérkőzésén. Disztl László csapata gyönyörű gólokkal örvendeztette meg a közönséget Zalaegerszegen, s 3-1-re verte meg a ZTE-t. A tabellán így a piros-kékek ötödik, a zalaegerszegiek pedig a hetedik helyen végeztek. A góllövők Horváth G. (42.), Nagy D. (51.), Pekic (72.) és Sitku (83.) voltak.

 
"A mezők zöldebbek- ha kimondjuk, hogy zöldek-, mint a valóságban" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 02.

ImageMinél fiatalabb valaki, annál inkább feszíti a kitárulkozás vágya. Megmutatni, hogy mi az, amit a hétköznapi találkozások, beszélgetések során nem tud közölni társaival, családtagjaival. A tinédzserek különösképp küzdenek a meg nem értés problémájával, s olyan önkifejezési módokat keresnek, amelyek hozzásegítik őket ahhoz, hogy néma kiáltásuk célba érjen. Festenek, rajzolnak, vagy éppen fényképeket készítenek – ahogyan azt a VOKE-ban ma délután megnyílt tárlaton is láthattuk.

Tovább...
 
Nem lesz kullancsirtás Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 02.

Bár egyre több fertőzött kullancs található Székesfehérváron, mégsem végeznek kullancsirtást az idén. Az UNIO szabályai szerint ugyanis az eddig használatos rovarirtó környezet-károsítónak minősül, így be kellett szüntetni az alkalmazását. Ezért is fontos a kullancsfertőzés elleni védekezés, azaz a három fázisú oltás beadatása, amely a gyermekeknek is biztonsággal adható. Az utolsó vakcina után a szervezet teljes védettséget kap.

 
A Fidesz képviselő-jelöltje magabiztos győzelmet aratott Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 02.

ImageDr. Cser-Palkovics András városi elnök és dr. Bezzegi Pál sajtótájékoztatót tartottak az időközi választás eredményéről ma délelőtt, a Városház téren. Ekkor jelentették be hivatalosan, hogy a 13-as önkormányzati választókerületben a Fidesz képviselő-jelöltje, dr. Bezzegi Pál nyerte el a legtöbb lakó bizalmát.

Tovább...
 
Megnyílt a Városi Strand Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 02.

ImageJúnius elsejével újra megnyitotta kapuit a fehérvári strand. A fürdőzni vágyókat – a frissítő vízű medencék mellett - felújított öltözők és zuhanyzók várják. Az ígéretek szerint a vízminőséget naponta többször is ellenőrzik majd, a vízforgatók és a szűrőberendezések megfelelnek az ANTSZ-es szabványoknak, úgyhogy a gondtalan lubickoláshoz már semmi sem hiányzik. És még valami: a strandbelépő ugyanannyiba kerül, mint az uszodai jegy.

 
Ingyenes védőoltás a méhnyakrák ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 02.

ImageKét percenként meghal egy nő a világban méhnyakrák miatt. Magyarországon évente ötszáz ember halálát okozza ez a szörnyű, alattomos betegség, holott már védőoltás is létezik ellene. Az Egészségügyi Bizottság ezért be szeretné vezetni a fiatal lányok beoltását Székesfehérváron, méghozzá díjmentesen.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2521 2522 2523 2524 2525 2526 2527 2528 2529 2530 Következő > Utolsó >>

Eredmények 27765 - 27775 / 27995