Kezdőlap
Nagymama és unokája - közös tárlat a Borházban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 22.

ImageNagymama és unokája. A legtöbbször szoros e kötelék, s majdnem olyan mély e kapcsolat, mint az anya és gyermeke közötti. Hát, ha még azonos a hobbi is! T. Tatai Zsuzsa és unokája, Miliás Dóra többször is állított már ki így, közösen valamelyik galériában. Most az Öreghegyi Borházban mutatják be alkotásaikat az érdeklődőknek. A két "hölgy" ugyanis évek óta festeget, s fejleszti tudását különböző festő-kurzusokon. Az eredmény pedig... Nézzék meg Önök is a tárlaton!

Tovább...
 
Zenével a békéért Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 21.

ImageA hagyományokhoz hűen az idén is megrendezésre kerül a „Zenével a békéért” Muzsikáló Egészségügyiek XVIII. Nemzetközi Találkozója. – tudtuk meg Szűcs Gábor sajtóreferenstől – A programnak 2009-ben Székesfehérvár ad otthont április 24-25-én, fővédnöke pedig Dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés Elnöke lesz. A koncertek helyszínéül a Szent János templom és a Művészetek Háza szolgál majd.

Tovább...
 
Csanádi Imrére emlékezve Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 21.

Image„Hogy nép néppel megférjen, becsülni egymást megtanuljuk egyszer” – ezzel a mottóval rendeztek szavalóversenyt Zámolyon, a Csanádi Imre Általános Iskolában. A verseny 15 éves múltra tekint vissza, így szinte törvényszerű volt, hogy az évfordulós programra meghívták a költő unokahúgát, Török Rózsát is, s a verseny olyan neves zsűritagokat tudhatott magáénak, mint például Alföldy Jenő irodalomtörténész (akit elkísért felesége, Dobozi Eszter költő is), valamint Móser Zoltán.

Tovább...
 
Fuvolaszó, tai-chi-bemutató és egy érdekes előadás az Útkeresőknél Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 21.

ImageSimonyi Gyula közgazdász, teológus, a BOCS Alapítvány elnöke vendégeskedik legközelebb a székesfehérvári Útkereső Klub rendezvényén. A programra április 22-én (szerdán), 18 órakor kerül sor a Vörösmarty Teremben (Kossuth u.14.) Az előadás címe: „Igazán szeretne egy gyermek nálunk és most megfoganni?” lesz, utána pedig Kövi Szabolcs fuvolaművész és Szentirmai Béla tai-chi oktató közös produkciója látható.

Tovább...
 
Fodor Szabolcs is lecsúszott Svájcról Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. április 21.

ImageA legutolsó rostán végül Fodor Szabolcs, csapatunk támadója akadt fenn, így a tavasszal jó formában játszó csatár nem lesz ott a svájci A csoportos világbajnokságon. Az Alba Volánt így is tizenegy játékos képviseli.

Tovább...
 
Tanulmányútra mentek a pusztavámi zenészek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 21.

ImageAz Őrségben muzsikáltak négy napon át a Német Nemzetiségi Fúvószenekar művészei. A Pusztavámi Német Nemzetiségi Fúvószenekar és az oroszlányi Bakfark Bálint Zeneiskola muzsikusai 1988 óta állnak szoros kapcsolatban egymással: akkor fogalmazódott meg az igény arra, hogy egy „közös zenekart” hozzanak létre. Az elképzelést pedig hamarosan tett is követte: a pusztavámiak hamarosan létrehozták az első együttest, amely 1990-ben már az Adonyi Nemeztiségi Találkozón is fellépett.

Tovább...
 
II. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 21.

ImagePálinka- és borkóstolók, lovas íjász bemutató, Forgách Gábor humorista, festmény- és fotó kiállítások, sportversenyek- és bemutatók (katamarán vitorlás verseny, strand röplabda, strand kézilabda, strand foci, kerékpáros ügyességi, paint ball stb.), gyermek- és utcaszínház előadások, mazsorettek, népdalkörök, néptánc együttesek, citerazenekarok, tűzzsonglőrök, zászlóforgatók, baranta bemutató, bordalok… várják a látogatókat Agárdon, a II. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztiválon.

Tovább...
 
Rugby - Első lett a Magyar női válogatott Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 21.

ImageÁlmos, fásult játék jellemezte a magyar lányok játékát, amikor a magyar és a cseh rugbysek összecsaptak a legutóbbi tornán. Ráadásul az ellenfél 7 – 0- ra vezetett az első félidőben. Ezért a székesfehérvári sportolóknak igencsak össze kellett szedniük magukat a második menetben. Ez pedig sikerült is: Gyolcsos Mária 5 pontos célja és Pap Helga 2 pontos jutalomrúgása felébresztette a lányokat.

Tovább...
 
Parktisztításra hív a V.Á.L.A.SZ Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 21.

ImageA Palotavárosi parkot szeretné megtisztítani az érintett lakóterületen élőkkel, az ott működő civil szervezetekkel, valamint a Tolnai Utcai Általános Iskola és a Teleki Blanka Általános Iskola tanulóinak bevonásával a Városunk Lakóiért Szövetség. Elnökük, Juhász László elmondta honlapunknak, hogy a Föld Napja alkalmából szervezett akcióra 15-17 óra között kerül sor, a találkozó pedig a park közepén lévő szökőkútnál lesz.

Tovább...
 
Szívvel-lélekkel a lakóhelyünkért! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 21.

ImageFinisbe fordult a „Szívvel-lélekkel a lakóhelyünkért!” - elnevezésű program. A CBA és a Procter & Gamble idén márciusban újra elindította a „A Közösség Szíve” (KÖSZI) programot, amely az elmúlt évek során különböző közösségi célokat támogatott, és amelynek középpontjában idén a lakóhely áll. E kezdeményezés értelmében május 31-éig szavazhatnak a vásárlók az ország valamennyi CBA üzletében a program keretében megvalósulandó fejlesztésekre.

Tovább...
 
Világbajnokokkal foghat kezet Halasi Márk Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 21.

ImageA székesfehérvári jégkorongos, Halasi Márk is azon szerencsések között van, akiket az A-csoportos világbajnokság egyik szponzora Svájcban lát vendégül. Az ifjú sportoló ugyanis részt vett a Henkel fotó- és rajzpályázatán, amelyet 6-12 éves gyermekek számára hirdettek meg, fődíjként pedig azt ígérték a szervezők, hogy a nyertesek lehetőséget kapnak a mérkőzés megtekintésére, valamint arra, hogy átadják a "Csapatok három legjobb játékosa" díjat, amely természetesen a jégkorongozókkal való kézfogást is tartalmazza.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2521 2522 2523 2524 2525 2526 2527 2528 2529 2530 Következő > Utolsó >>

Eredmények 27776 - 27786 / 30673