Kezdőlap
Megszorító csomag - nem kezeli a válságot, hanem mélyíti! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 14.

ImageSzilády Dezső szerint a megszorító csomag nem kezeli majd a válságot, hanem pont, hogy elmélyíti azt. Hogy miért? Mert a legszegényebbeket sújtja. És ha ezek az emberek nem lesznek „fogyasztói” a társadalomnak, hanem megszűnt munkahelyük miatt, segélyekből élve vegetálnak, akkor hanyatlani fog hazánk gazdasága is. Így a válság kezelésére (elméletileg!) „kitalált megoldás” egyre rosszabb helyzetbe fogja hozni az országot.

Tovább...
 
Szavazzunk az előrehozott választásra! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 14.

Image„Arra kérjük az összes felelősségteljesen gondolkodó Fejér megyei országgyűlési képviselőt, hogy alaposan gondolják meg, miként fognak szavazni, és határozottan álljanak ki az előrehozott választások mellett, mert politikai fordulatra van szüksége Magyarországnak!” – mondta L. Simon László József Attila-díjas író, amikor azt fejtegette a sajtónak, hogy az MSZP által tervezett megszorítások milyen súlyosan érintik majd az egészségügy, az oktatás és a kultúra terület.

Tovább...
 
A felsőváros jussa - német nyelvi vetélkedő Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 14.

ImageNémet nyelvi vetélkedőt szervezett a Német Kisebbségi Önkormányzat a Felsővárosi Általános Iskolában. A verseny egy hagyomány folytatásának mondható, amelyet azzal a céllal rendeztek meg a pályázat kiírói, hogy ápolják a német hagyományt. A felhívásra bármelyik általános iskolás korú gyermek benevezhetett, aki németül tanul Székesfehérváron.

Tovább...
 
Gelencsér Ferenc fotói a Malom Házban és az Írószövetségben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 14.

ImageGelencsér Ferenc fotókiállítása látható Székesfehérváron, a Malom Házban – valamint Budapesten, az Írószövetségben. A fotóművész a fővárosi tárlat-megnyitóra Fejér megye egyik leghíresebb versmondójával, Bobory Zoltán költővel érkezett, aki a Szent István Művelődési Ház folyóiratából, a VÁR-ból olvasott fel részleteket. A kiadvány főszerkesztője saját verseivel örvendeztette meg a közönséget, akik egyben Gelencsér Ferenc alkotásaiban is gyönyörködhettek.

Tovább...
 
Kiállítás és irodalmi est Kádártán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 14.

ImageA székesfehérvári festőművésznő, Simon M. Veronika alkotásaiból nyílik kiállítás holnap, 18 órakor Kádártán, a Faluház Galériájában. A tárlaton a vendégeket Fazekas Orsolya köszönti, a műveket pedig Enyedi Béla ajánlja az érdeklődők figyelmébe. A programot a Költészet Napja alkalmából egy zenés irodalmi műsor is színesíti. Ennek során fellép Stancsics Erzsébet Krúdy díjas költő, Szántai Sándor író, a Magyar Kultúra Lovagja és Enyedi Béla, Beőthy Nagydíjas daltulajdonos.

 
400 fiatal Sóstón! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvár FC   
2009. április 14.

ImageHip-hopp, jön VUK! Jött bizony, méghozzá egy hatalmas fociünneppel, melynek keretében 15 település 45 csapatának ifjú tehetségei kergették a labdát a Sóstói Stadionban a tavaly ősz óta zajló Videoton Utánpótlás Kupa keretében, amelynek továbbra is fő célja, hogy Fejér megyei és székesfehérvári tehetséges fiatalokat fedezzen fel.

Tovább...
 
Országos tűzgyújtási tilalom Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2009. április 14.

Az utóbbi időben a csapadékmentes időjárás, valamint az emberi gondatlanság következtében jelentősen megnőtt az avar, parlag, nádas és az erdőtüzek száma. A tűzesetek megelőzése érdekében az ország teljes területén lévő erdőkben és az erdőterületek határától számított 200 méteren belüli területen - a kijelölt tűzrakó helyen is - valamint a közút-és vasút menti fásításokban mindennemű tűzgyújtás, beleértve a parlag és gazégetést is, 2009. április 8-tól átmeneti időre tilos.

Tovább...
 
Nemzetközi Postás Kupa - szép helyen végeztek az ARAK-osok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 14.

ImageA Postás SE április 11-13-án, Bükkszentkereszten rendezte meg a 31. Nemzetközi Postás Kupa tájékozódási futóversenyt. – kaptuk a hírt Vékony Andortól, aki elmondta: a háromnapos viadalon közel kilencszáz fő állt rajthoz. Az indulók létszámát és összetételét erősen befolyásolta, hogy ez év augusztusában Miskolcon kerül megrendezésre a sportág világbajnoksága. Mind a férfi, mind a női rajtlistákon több világ és Európa bajnok nevével találkozhattunk.

Tovább...
 
Az esélyteremtés Európája Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. április 14.

ImageAz esélyteremtés Európája: ezzel a címmel tartotta meg pénteken európai választási programalkotó vitasorozatának soron következő rendezvényét a Fidesz. A rendezvényen köszöntőt mondott Gyürk András európai parlamenti képviselő, majd Szájer József, az Európai Parlament néppárti frakciójának alelnöke. Vitaindító beszédet mondott Kósa Ádám európai parlamenti képviselőjelölt.

Tovább...
 
A Székesfehérvári Fidelitasnál vendégeskedett a Burnout Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 14.

ImageA Burnout zenekar három tagja volt a Székesfehérvári Fidelitas közéleti klubjának legutóbbi vendége. A dobos, Schuller Gábor sajnos nem tudott részt venni a Malom Házban tartott eseményen. Ennek ellenére – a jelenlévő Fidelitas tagok szerint (is) - jó hangulatban telt a délután.

Tovább...
 
Hallgatói Tudományos Nap a Kodolányi János Főiskolán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 14.

ImageA Kodolányi János Főiskola a magyar felsőoktatásban egyedülálló módon Hallgatói Tudományos Napot szervezett, melynek keretében a tavaszi Tudományos Diákköri Konferencia mellett az Országos Tudományos Diákköri Konferenciára (OTDK) továbbjutott hallgatók számára külön workshop került megrendezésre. – tudtuk meg Szondy Réka sajtóreferenstől - A workshop keretében lehetőség nyílt a versenyre való felkészülésre, az előadások „bevetés előtti” tesztelésére, finomítására.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2521 2522 2523 2524 2525 2526 2527 2528 2529 2530 Következő > Utolsó >>

Eredmények 27820 - 27830 / 30673