Kezdőlap
A nemzetiségeké lesz a főszerep Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 06.

ImageA VI. Királyi Bor-Lakoma fesztiválhoz kapcsolódva idén is megrendezik a Székesfehérvári Nemzetiségi Napot a királyok városában, hogy az itt élő nemzetiségek bemutathassák kulturális sokszínűségüket. A szombati programon táncosok és zenészek várják az érdeklődőket, valamint lehetőség nyílik a különböző (vallási-, kulturális) hagyományok megismerésére is.

Tovább...
 
Jutalom a tűzoltóknak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 06.

Gelencsér Tibor tű. törzszászlós, a székesfehérvári tűzoltóság szolgálatparancsnoka és Mihály János tű. ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője jutalmat kapott szakmai tevékenységéért.

Tovább...
 
A gyermek - a felnőtt világ tükörképe Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 06.

ImageA Születés Hete programsorozat nyitó rendezvényét a Köfém Baba-Mama klubban tartották, ahol Cserta Gáborné szaktanácsadó és Schmidt Klára védőnő várta a várandós anyukákat. Az interaktív program során Cserta Gáborné a szülői szerepekről, s a gyermekek pszichés fejlődéséről tartott előadást.

Tovább...
 
Spányi Antal a Vatikánban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 06.

ImageA Székesfehérvári Egyházmegye püspökét, Spányi Antalt tegnap fogadta XVI. Benedek pápa az „ad limina” látogatáson.

Tovább...
 
Királyok és Borok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 06.

ImageKirályi Bor-Lakoma veszi kezdetét holnap Székesfehérváron. A négy napon át tartó Borászati-, Gasztronómiai-és Kulturális Fesztivál keretén belül rendezi meg a Noé-Hegyi Szent István Borlovagrend az Országos Bormarketing- és Borkultúra Konferencia és Szakmai Napot. A programsorozat leglátványosabb eseménye azonban minden valószínűség szerint a borrendek felvonulása lesz.

Tovább...
 
Sanzonok és grafikák a Bányató Galériában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 05.

ImageNosztalgikus hangulat uralkodott Kotaszek Hedvig ma este nyílt kiállításán a Bányató Galériában: Simon M. Veronika köszöntője után versek hangoztak el, majd vidám sanzonok következtek. A jól ismert nóták hatására szó szerint dalra, majd rövid idő múlva táncra perdült a közönség minden tagja.

Tovább...
 
Zártkapu helyett pénzbüntetés Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 05.

ImageMa tárgyalta az MKOSZ Központi Versenyirodája a Az Albacomp – Atomerőmű SE botrányos mérkőzésén történetek. Mint ahogy hírt adtunk róla: a múlt szerdai meccsen a bírót inzultálták a fehérvári szurkolók, s különböző tárgyak bedobálásával zavarták a rendezvényt. Ezért a Versenyiroda 730.000 Ft büntetést rótt ki az Alba Regia SC Kft.-re. A jó hír viszont, hogy holnap este nem zártkapus mérkőzést tartanak az ARÉV Csarnokban.

 
A nyugdíjjal még nem ér véget Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 05.

ImageA Vasútvidéki Prohászka – Jó Pásztor plébániáról a nyáron költözött el Brajnovits Ferenc, aki 1995 óta ápolta a hívek lelkét ehelyütt. Távozásának oka igencsak prózai: lévén, nyugdíjazták. Tegnap viszont visszatért egy kis időre, hogy a kápolnában keresztelőt tartson.

Tovább...
 
Szülésre készülve Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 05.

ImageMegkezdődött a „Születés Hete” elnevezésű országos rendezvény-sorozat, amelyhez Székesfehérvár, Agárd és Gárdony is csatlakozott. A program célja, hogy a várandós anyukák és családtagjaik minél több információhoz jussanak a szüléssel, s az azt követő időszakkal kapcsolatban. A „kampány” során szülész-nőgyógyászok, pszichológusok, mentálhigiénés szakemberek, védőnők, szociológusok és gyógytornászok készítik fel a hölgyeket a gyermekvállalásra.

Tovább...
 
Gyermekkonfirmáció Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 04.

ImageA Székesfehérvári Református Egyházközségben ma délelőtt gyermekkonfirmációt tartottak. Az ünnepi alkalmak helyszínéül a Budai úton és a Széchenyi utcában lévő templomok szolgáltak. Ez utóbbiban tizennégy fiatal konfirmálhatot, miután tegnap délután sikeresen letették konfirmációs vizsgájukat.

Tovább...
 
"Művészeti turkáló" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 04.

ImageKortárs művészeti vásárt rendezett tegnap a Székesfehérvári Művészek Társasága a Pelikán Galériában. A program célja az volt, hogy a helyi polgárok elérhető áron jussanak hozzá az alkotásokhoz, miközben a művészekkel is lehetőségük nyílik kötetlenül beszélgetni.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2541 2542 2543 2544 Következő > Utolsó >>

Eredmények 27941 - 27951 / 27983