Kezdőlap
Kartell-gyanús a Cerbona Zrt. Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 13.

A Gazdasági Versenyhivatal gyanúja szerint a Cerbona Élelmiszeripari és Kereskedelmi Zrt. is benne van abban a kartellben, amely tagjai – a feltételezések szerint - felosztották egymás között a hazai lisztpiacot. Az eljárást már meg is indították a cég ellen, ahogy „10 társát” is ellenőrzés alá vonták.

Tovább...
 
Szinkronszínészek nyilvános vizsgája Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 13.

Image„A színész hangszere a beszéd. Ha valaki jól tudja használni eszközét, és megfelelő módon tud bánni vele, akkor az a színészi képessége szolgálatában áll, aki erre nem fordít kellő gondot, annak torlaszként állnak útjában a szavak, amelyek megakadályozzák abban, hogy szorongás nélkül, csak a játékkal törődjék. Ez érvényes a színészi munka egészére, de különösképpen a szinkronizáló színész munkájára. A mikrofon árulkodik. Egy szeizmográf érzékenységével jelzi a hibát, sőt, felnagyítja azt. „ (Dallos Szilvia)

Tovább...
 
Nemzetközi kitüntetést kapott a székesfehérvári nyugalmazott tűzoltó Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 13.

ImageNemzetközi elismerést kapott Katczer László tűzoltó alezredes, aki több, mint negyed évszázados hivatalos szolgálat után vonult nyugállományba 2006 decemberében. A kitüntetést a németországi Schawäbish-Gmünd-ben kapta, ahová a Székesfehérvári Tűzoltóság delegációjával látogatott el a helyi Tűzoltónapra. Ennek során nyújtották át neki a díjat, s köszönve meg – többek között - a testvérváros nemzetközi kapcsolataihoz nyújtott segítségét.

 
Megédesített festmények Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 13.

ImageSzokatlan helyszín – még szokatlanabb alkotások. A Tóvárosi Édességtár Galériájában állította ki munkáit Szőke Balogh Joli festőművésznő. A megnyitón a vendégeket Lévai Zsuzsanna cukrászlány köszöntötte, majd fuvola-, hegedű-, és gitárszó csendült fel Kováts Filoména, Hada Veronika, Hada Krisztina és Enyedi Béla zenészi tehetségét dicsérve. A festmények június 23-ig tekinthetők meg.

 
Honoris Causa Doctor címet kapott Dr. Szepes András Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 13.

Díszdoktorrá avatták Dr. Szepes Andrást, a GEO általános dékánhelyettesét testvérvárosunkban. A Gyulafehérvári Egyetem Szenátusa a Természettudományi Kar előterjesztésére Honoris Causa Doctor címet adományozott Dr. Szepes Andrásnak a május 12-i ülésen. A laudációt Prof. Sorin Briciu dékán mondta el, majd Dr. Szepes András (aki egyébként a GeoCAD konferenciák szervezőbizottságának a tagja is) megtartotta székfoglaló előadását, amelynek a „Quality Management in continuing professional education" címet adta.

 
Támogatást kap a Református Általános Iskola Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 12.

ImageA Református Általános Iskola támogatásáról szóló megállapodást ma írta alá Somogyi László lelkészi elnök és a székesfehérvári polgármester. Városunkban a 19. század közepén alakult meg az első önálló református gyülekezet, a hozzá kapcsolódó felekezeti intézmények pedig a II. világháború előtt és azt követően még két évig működtek. A rendszerváltás után a református egyház visszaigényelte az egykoron tulajdonában álló házat, s 2002 szeptemberében újra elindult a református általános iskolai oktatás.

 
Kihirdették a Szelektív Hulladékgyűjtési Akció nyerteseit Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 12.

ImageMa tartották a Fejér megyei iskolai szelektív hulladékgyűjtési akció II. szakaszának díjátadóját az önkormányzat Réz termében. A program során ismertették a „Fejér megye biodiverzitása” címmel kiírt pályázatot, valamint ehhez kapcsolódóan egy előadás is elhangzott Viszló Levente, a Pro Vértes Természetvédelmi Közalapítvány elnökének tolmácsolásában.

Tovább...
 
Legyen a székesfehérvári püspök vendége a Múzeumok Éjszakáján! Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Székesfehérvári Egyházmegye   
2008. június 12.

ImageSpányi Antal székesfehérvári megyés püspök szeretettel látja vendégül a művészet, a kultúra és a gasztronómia kedvelőit a Múzeumok Éjszakáján 2008., június 21-én, szombaton.

Tovább...
 
Vár a Turul Tábor Szabadegyetem! Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás   
2008. június 12.

ImageNyári program az ifjúságnak! Idén augusztus 14-21-e között Sopronban második alkalommal kerül megrendezésre a Rákóczi Szövetség által 2007-ben életre hívott Turul Tábor Szabadegyetem. A tábor célja, hogy több napos rendezvényként előadásokkal és különböző más programokkal elősegítse a magyar kultúra ápolását, s megtartsa, illetve felkeltse a fiatalok identitástudatát.

Tovább...
 
Aranyak hulltak az Országos Vidékbajnokságon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 12.

Bíró Márk aranyérmet nyert egyéniben és Pusztai Lászlóval párosban a serdülő evezősök között az Országos Vidékbajnokságon, összetettben pedig bronzérmet vihetett haza. Az egyetemi egyéni kategóriában Karácsony Dominika jutott először célba, s Csankó Péter is aranyérmet szerzett - valamint jogot kapott arra, hogy az ausztriai ifi Világbajnokságon részt vegyen. A versenyen több, mint 1000 versenyző indult el mintegy 800 hajóval.

 
Múzeumok éjszakája és reneszánsz hétvége Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 12.

ImageA Szent István Király Múzeum többféle programmal várja az érdeklődőket június 21-22 között Székesfehérváron. Első nap, június 21-én, a „Múzeumok Éjszakáján” 20 órától reneszánsz ételkóstolót és táncbemutatót tartanak, 21 órától pedig az Évezredek kincsei című kiállítást lehet megtekinteni tárlatvezetéssel. Ezen kívül lesznek még játszóházi foglalkozások, bábszínházi előadások, koncertek…

Tovább...
 
<< Első < Előző 2541 2542 2543 2544 2545 2546 2547 2548 2549 2550 Következő > Utolsó >>

Eredmények 28007 - 28017 / 28308