Kezdőlap
Elsőáldoztak az öreghegyi fiatalok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 19.

ImageElőször vette magához az oltáriszentséget tegnap kilenc leány az Öreghegy – Magyarok Nagyasszonya plébánia templomában. A fiatalokat Képli Mária és Molnár Miklósné Mariann hitoktatók készítették fel az ünnepi alkalomra. A szentmisét Tornyai Gábor, a helyi plébános celebrálta, aki ezt követően szeretetvendégségre invitálta a gyermekeket.

Tovább...
 
Egyházmegyei zarándoklat a Máriaremetei kegytemplomhoz Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 18.

Szentháromság Vasárnapján tartották meg a Székesfehérvári Egyházmegye zarándoknapját, amelyet még a legendás püspök, Prohászka Ottokár kezdeményezett, s püspökutóda hirdetett meg. Az egyházmegyei határok átrendezésével e szokás megmaradt, s idén 81. alkalommal zarándokoltak el a hívek a Máriaremetei kegytemplomhoz, ahol Spányi Antal megyés püspök délelőtt ünnepi szentmisét mutatott be.

 
Fa Nándor egykori iskolájába látogatott Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 18.

ImageA Széna Téri Általános Iskola idén ünnepli 70 éves fennállását. Ebből az alkalomból hívták vendégül nemrég Fa Nándort, aki egykoron ebben az intézményben végezte tanulmányait. A híres vitorlás – mára már kiváló üzletember – érdekes élménybeszámolóiról azok sem maradtak le teljesen, akik nem tudták élőben meghallgatni, hiszen útinaplónak is beillő fénykép-tablói, s a kalandjairól szóló rengeteg cikk gyűjteménye még mindig látható az iskola aulájában.

 
Akciós-e az akciós virág? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 18.

ImageVéget ért a székesfehérvári lakosoknak meghirdetett kedvezményes virágvásár. Az akcióban résztvevő vállalkozások (egy kertészet és egy virágbolt) végig hősiesen állták a rohamot, s folyamatosan megújították készleteiket. Egy személyes jellegű megjegyzés viszont: az egyik helyen az akciós muskátlik feleakkorák se voltak és feleannyiba kerültek, mint az akció nélküli, tehát e cikk írója rövid gondolkozás után kipakolta őket nemlétező rekeszeiből - mivel neki még olyat se adtak, kérésre se, hogy az autóig kivihesse megvásárolni szánt növénykéit-…

 
Az Én Történetem Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 18.

A Hiemer-házban rendezték meg a díjkiosztó ünnepségét a Vigyázó Kéz Gyermekvédelmi Egyesület által kiírt „Én Történetem II” című pályázatnak. Az országos kiírásra az állami gondoskodásban, illetve gyermek- és lakásotthonokban élő fiatalok küldhették be megírt élet-történetüket. A felhívásra végül 24 pályamű érkezett (ebből 8 a felnőtt kategóriában). A 20 év alatti nyertesek díja pénzjutalom volt, a felnőttek pedig értékes tárgyjutalmakat kaptak. Ráadásul a legjobb munkákat nemsokára könyv formájában is olvasni lehet.

 
Szent Rita Jótékonysági Családi Fesztivál a Bregyóban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 18.

ImageAz Aranyeső Alapítvány „Szent Rita Jótékonysági Családi Fesztivált” rendezett tegnap a Bregyó-közi Sportcentrumban. A program célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a beteg, fogyatékkal élő, illetve a mozgássérült gyermekek problémáira, miközben a látogatókat vidám játékokkal és színpadi előadásokkal szórakoztatják.

Tovább...
 
Vásároztunk Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 18.

ImageA Korona Vásár évtizedek óta elmaradhatatlan részét képezi a tavasz-nyáreleji programsorozatnak Székesfehérváron. Idén a tegnapi napot tűzték ki megrendezési időpontjául, amikor az Országalmától egészen a Magyar Király Szállóig húzódó asztalsorok mellett várták az árusok leendő vásárlóikat.

Tovább...
 
Egyenlített az Albacomp Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 17.

Szenzációs játék szemtanúi lehettek ma este a kosárlabda-szurkolók az ARÉV Sportcsarnokban. Az Albacomp és a Falco KC összecsapásán a fehérvári fiúk kimagasló teljesítményt nyújtottak, s 97-76-ra megnyerték a meccset. Kosárcsapatunk összes tagja kiválóan játszott. Közülük is kiemelkedett Velibor Radovics, aki 28 pontjával a mezőny legjobbja volt. A Falco-nak esélye sem volt, amit az is igazolt, hogy Peresztegi Nagy Ákos edző az utolsó öt percben már a fiatal cseréket is a pályára merte küldeni.

Tovább...
 
Román Károly 75 éves Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 17.

ImageRomán Károly 75. születésnapját ünnepelték tegnap a Vörösmarty Társaságnál. Pályatársai, barátai köszöntötték a népszerű irodalmárt, Székesfehérvár díszpolgárát, aki évtizedeken át tanított a Vasvári Pál Gimnáziumban, mielőtt nyugdíjba vonult.

Tovább...
 
Kikapott az FC Fehérvár Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 17.

A Soproni Liga 28. fordulójában kikapott az FC Fehérvár 3-0-ra Debrecenben. A fehérváriak az első félidőben kihagytak egy tizenegyest, a DVSC-TEVA viszont jól használta ki a helyzeteit, s Huszák, Czitkovics és Kouemaha góljaival diadalmaskodott.

Tovább...
 
Milyen lesz a jövő iskolája? - rajzverseny Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 17.

ImageFalfestő verseny hirdetett a Széna Téri Általános Iskola. A „Milyennek látod a jövő iskoláját?” –című pályázatra osztályonként öt fő nevezhetett be, akik tegnap létre is hozták művüket az iskolát határoló garázssor oldalán.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2561 2562 2563 2564 2565 2566 2567 2568 2569 2570 Következő > Utolsó >>

Eredmények 28194 - 28204 / 28308