Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Hogyan válhatnak turisztikai "mágnessé" a települések? Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2009. február 06.

ImageBármely terület turisztikai célpont lehet, minden ott élő marketinges is egyben. Fontos, hogy a megye idegenforgalmi rendezvényei ne csak helyi szintűek legyenek, egymásra is épüljenek – hangzott el a rácalmási, festői környezetben található Jankovich-kúria konferenciaközpontjában február 4-én. A II. alkalommal megtartott megyei turisztikai szaknapon aktuális turisztikai információkkal látták el a felkért szakmai előadók a meghívottakat.

Tovább...
 
Az Alternatív Kossuth-díjas költőt is meghívták Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 06.

ImageA Vörösmarty Társaság ma esti Tolcsvay Klubbjának vendége lesz Petrás Mária énekes/keramikus és az alternatív Kossuth-díjas költő, Döbrentei Kornél. Az alternatív Kossuth-díjat 1996-ban hozta létre Balogh Gyula vállalkozó, Vaja község egykori polgármestere és Földváry Györgyi, akik az első díjátadó után azt nyilatkozták, hogy azért „találták ki” ezt a kitüntetést, mert hazánkban rettenetesen befolyásolja a politika a művészek ilyen formájú elismerését, s szerintük inkább az életművet és nem a politikai hovatartozást kell mérlegelni egy díj odaítélésekor.

Tovább...
 
Horváth Gábor nem utazik Izraelbe Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvár FC   
2009. február 06.

ImageErwin Koeman szövetségi kapitány kihirdette a jövő héten Izraelben pályára lépő válogatott szűkített keretét. Továbbra is az a válogatási elv, hogy a külföldön játszók előnyt élveznek – Horváth Gábor az utazó tizenkilencbe már nem fért be. A válogatottban – a Babos távollétében második kapussá előlépett Köteles László mellett – egyetlen, a Soproni Ligában futballozó játékos található: a debreceni Rudolf Gergely.

Tovább...
 
Bakonyi István és Sobor Antal "haza-élményei" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 06.

ImageÍró-olvasó találkozóra hívták tegnap Bakonyi Istvánt és Sobor Antalt. A beszélgetést Soponyán, a Művelődési Házban tartották, ahol Káliz Sajtos József beszélgetett a népszerű irodalmárokkal. A fő téma a szülőföldhöz való viszony volt, s ennek kapcsán Bakonyi István felolvasta (H)Arcok és művek című könyvéből az „Előszó helyett” –bevezetőt, amely egy ifjúkorra való visszatekintést vázol fel megható, személyes élményekkel átszőve, Sobor Antal pedig a közkedvelt „Hárman utaznak” című novelláját adta elő.

Tovább...
 
Orbán Viktor levele Fodor Gábornak Nyomtatás E-mail
Írta: Orbán Viktor   
2009. február 06.

ImageTisztelt Elnök Úr! A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség álláspontja a válság kezdete óta világos, egyértelmű, amit az elmúlt hónapok, hetek drámai gazdasági válságjelenségei - sajnos - minden tekintetben visszaigazoltak. Megítélésünk szerint a gazdasági válság Magyarországot megrendítő hatásának oka a kormánnyal és a kormányzati politikával szemben fennálló súlyos bizalmi és hitelességi válság. Ennek megfelelően úgy gondolom, hogy a válságból való kilábalás is csak a politikai bizalom és hitelesség helyreállításával kezdődhet.

Tovább...
 
Momentán Rögvest Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 06.

Image„Különös és merész stílusjáték az öt éves RögvEst interaktív improvizációs előadás továbbgondolása. Estjeinken a közönség ötletei, élményei, gondolatai alapján születnek a rögtönzött jelenetek a színpadon. Így minden előadás más és más, aszerint, ahogy az adott közönség alakítja. Az improvizáció igazi szellemi virtuozitás: ez adja izgalmát, humorát és érdekességét. A RögvEst a XXI. században olyasfajta szerepet tölthet be, mint amilyet a Commedia dell'arte töltött be a reneszánszban. ” – jellemzik magukat a Momentán Társulat tagjai, akik ma, 15:30-kor lépnek fel Székesfehérváron, az Öreghegyi Közösségi Házban.

Tovább...
 
Következik: Fehérép Alcoa FKC  CS Rulmentul-Urban Brasov Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 06.

ImageHolnap kerül sor a Fehérép Alcoa FKC – CS Rulmentul-Urban Brasov közötti összecsapásra az EHF-kupa nyolcaddöntőjében. – kaptuk a hírt Pálfai Károly sajtóreferenstől - A mérkőzést Székesfehérváron, a Köfém Sportcsarnokban rendezik meg 18 órától. A meccsetSergey Shal (UKR) és Isgandar Askerov (AZE) vezeti. A brassói visszavágó időpontja: 2009. február 14. (szombat), 18:00.

Tovább...
 
Gyurcsány korrupcióellenes hivatala Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 06.

ImageKommentár nélkül: "Senki sem veszi komolyan egy olyan politikus korrupcióellenes fogadkozásait, akinek a cége valamiért olcsóbban kapta az áramot, mint a többiek, és akinek meggazdagodásában állami forintok is komoly szerepet játszottak." - áll Dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közeményében... 

 
Legközelebb a kölykök lépnek jégre Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. február 05.

ImageBár ezekben a napokban a válogatott olimpiai selejtezője miatt szünetel az EBEL és az OB I, tehetséges utánpótlásunk küzdelemsorozata folytatódik. Immáron az ifik és a kölykök mellett a serdülők is a rájátszásban érdekeltek. Éppen a rengeteg mérkőzés miatt talán nem árt egy kis áttekintés: hogy is állnak az Alba Volán SC ifjoncai a különböző bajnokságokban.

Tovább...
 
Kocsma helyett válasszuk a családot! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 05.

Image„Ez egy olyan kérdés, amiben mindenképpen meg kell hallgatni az emberek véleményét!” – kezdte beszélgetésünket Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő, amikor arról kérdeztük, hogy mit gondol arról, hogy a székesfehérvári üzletek nyitvatartásáról szóló rendelet megalkotása okán kérdőíves felmérést végez a Polgármesteri Hivatal. A képviselő asszony szerint szükségesek a „megszorítások”, hogy az emberek „nyugodt életet” élhessenek, és jobban tudjanak foglalkozni a családjukkal.

Tovább...
 
Citerazene az Abajkával Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 05.

ImageA Magyar Kultúra Napja és az Abajka Citera Zenekar születésnapja alkalmából gyönyörű citera-muzsikát élvezhetnek azok, akik holnap, 17 órakor ellátogatnak Pákozdra, a Kossuth Lajos Művelődési Házba. Abajka egy völgy neve – s húsz évvel ezelőtt már létezett Pákozdon egy együttes, amely országszerte nagy hírre tett szert. A citera-művészek 6 évvel ezelőtt hagyomány-ápolásként és „előd-tisztelet” okán választották zenekaruknak „ismét” ezt a nevet. Művészeti vezetőjük Koncz Mária.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2791 2792 2793 2794 2795 2796 2797 2798 2799 2800 Következő > Utolsó >>

Eredmények 30702 - 30712 / 33011