Kezdőlap
Tűzzelvassal  késesek, kovácsok, fegyverművesek országos találkozója Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 20.

ImageKésesek, kovácsok és fegyverművesek országos találkozója lesz június 21-én a Zichy-ligetben. A rendezvényt a hagyományokhoz híven most is a Fehérvári Kézművesek Egyesülete szervezi, akik tavaly úgy döntöttek, hogy önálló életre kelnek, s nem társulnak a Leghosszabb nap fesztiválhoz. Idén viszont visszatértek a megszokott felállásba, s szombaton e programsorozathoz csatlakozva veszik birtokukba a Zichy ligetet.

Tovább...
 
Ottusa Bajnokság Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 20.

ImageSzékesfehérváron rendezik meg az Öttusa Országos Bajnokságot. Az OB tegnap kezdődött a juniorok váltóversenyével, a lövészet és a vívás helyszínéül az Alba Volán SC sporttelepét jelölték ki, az úszást a Városi Uszodában, a lovaglást a lovardában tartják, a futásnak pedig ismét a Volán-telep ad otthont. A felnőtt korosztály tagjai ma fél nyolckor kezdték meg viadalukat, s délután négykor kerül sor a lovaglásra, hatkor pedig a futásra. A terep szombaton a férfiaké, s hiányzik majd Horváth Viktor, aki sérülése miatt nem vesz részt a versenyen.

Tovább...
 
A megyei közgyűlés hétfői ülésének napirendje Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 20.

ImageFejér Megye Közgyűlése 2008. június 23-án (hétfőn), 9 órai kezdettel ülést tart a Fejér Megyei Önkormányzat Dísztermében (Székesfehérvár, Szent István tér 9.) A tervezett napirendi pontok a www.fejer.hu honlapon (önkormányzat -- közgyűlési előterjesztések – dátum ) olvashatók, valamint alább:

Tovább...
 
Jön István, a király Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 19.

Székesfehérvárra is ellátogatnak a Magyar Televízió „Társulat” című műsorának győztesei, akik július 25-én és 26-án a Sóstói Stadionban mutatják be az István a király című rockoperát. Az országjáró turné során a produkciót többek között Budapesten, Debrecenben, Kaposváron, Szegeden, Székesfehérváron… sőt, határon túli állomásokon is láthatja majd a közönség. Az előadás rendezője Szikora János, a koreográfus Zsuráfszky Zoltán, a zenei rendező Szörényi Szabolcs, a díszleteket Csikós Attila, a jelmezeket pedig Kovács Yvette Alida tervezte.

 
Óvodás tűzoltók Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 19.

ImageA Székesfehérvári Tűzoltóságra látogattak ma délelőtt a felsővárosi óvodások, akik kipróbálhatták, hogy milyen egy tűzoltó munkája. A játékok során tüzet oltottak, s akadályversenyeken is részt vettek. A fehérvári tűzoltók rendszeresen szerveznek ilyen programokat a gyermekeknek, mert a fiatalok így szórakozva tanulják meg a baleset-megelőzési és káresemény-csökkentési teendőket.

 
Cser-Palkovics András értékelte a Közgyűlés délelőtti ülését Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 19.

ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése ma reggel kezdte meg ülését a Városháza Nagytermében. A délelőtti döntések kapcsán Cser-Palkovics András az ebédszünetben tartott sajtótájékoztatót.

Tovább...
 
Felesküdött Dr. Bezzegi Pál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 19.

ImageLetette esküjét Dr. Bezzegi Pál Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének ülésén ma reggel. Mint ismeretes: a Fidesz képviselő-jelöltje óriási fölénnyel nyerte meg az időközi választást a 13-as önkormányzati választókerületben, s ma végre hivatalosan is megkezdhette képviselői munkáját.

Tovább...
 
17-es székesfehérvári honvédek a Doberdón Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 19.

ImageRózsafi János és Stencinger Norbert hadirégészek „17-es székesfehérvári honvédek a Doberdón” című könyvének bemutatóját tartották tegnap délután a Helyőrségi Klubban. A programon részt vett városunk több közéleti-politikai szereplője, valamint Tömböl László, az Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka is.

Tovább...
 
Barlay Ö. Szabolcs - Kosztolányi Istene II. Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 19.

ImageBarlay Ö. Szabolcs Kosztolányi Dezső életéről írja legújabb könyvét. A mű első részeit már közzétettük e honlapon, s - ahogy ígértük - folyamatosan bemutatjuk Önöknek az újabb és újabb ciklusokat. Következzék tehát a folytatás...

Tovább...
 
Mérd az időt! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 19.

ImageAz Országos Meteorológiai Hálózat és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium pályázatot hirdet a magyarországi és a határon túli magyar gyermekek részére. A „Mért az időt” elnevezésű programra azoknak a diákoknak a jelentkezését várják, akiket érdekel a környezet-megfigyelés, s akik szeretnének saját készítésű műszerekkel meteorológiai méréseket végezni, valamint az észrevételeket elemezni. A regisztrációs űrlap a www.met.hu/ajanlo/Merd_az_idot.pdf útvonalon érhető el, s ezt kell június 20-ig elküldeni a dokumentumban feltűntetett címre.

 
Újraavatták a 17-es Gyalogezred emlékművét Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 19.

ImageÚjraavatták a Zichy ligetben álló 17-es Gyalogezred emlékművét. Bory Jenő alkotását Kocsis Balázs szobrászművész restaurálta, a talapzat két oldalán lévő bronz plasztikákat Halmágyi-Havranek Antal készítette Philipp István tervei alapján. Az ünnepségen közreműködött a Honvéd Művészegyüttes, Ószabó István pedig elszavalta Tersánszky Józsi Jenő „Vers a csöndről” című versét. A koszorúzáson jelen volt városunk több közéleti-politikai szereplője is, például Cser-Palkovics András, aki a Polgári Frakció nevében hajtott főt az emlékmű előtt.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2791 2792 2793 2794 2795 2796 2797 2798 2799 2800 Következő > Utolsó >>

Eredmények 30713 - 30723 / 31066