Kezdőlap
Igehirdetés a reformáció napján Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 04.

ImagePál apostolt helyezte igehirdetésének középpontjába Révész Lajos, a Székesfehérvári Baptista Gyülekezet lelkipásztora, akit a reformáció napján a Székesfehérvári Evangélikus Egyházközség templomában hallhattak a hívek. Révész Lajos nagy megtiszteltetésnek érezte, hogy városunk történelmi protestáns egyházainak közös megemlékezésén a szószék mögé léphetett, hiszen a baptistáknak nincsen még olyan nagy történelmi hagyományuk, mint a reformátusoknak vagy az evangélikusoknak.

Tovább...
 
A Richter és az Egis a legismertebb hazai gyógyszergyár Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 04.

Meglepően kevés gyógyszercéget ismer a magyar lakosság, tevékenységükről pedig – a konkrét információ hiányának ellenére is – jellemzően negatívan vélekednek – derült ki a webbeteg.hu egészségportál és a Szinapszis Kft. 1000 fős reprezentatív lakossági kutatásából. A vizsgálat szerint spontán ismertségben mindössze két gyártó emelkedik ki: a Richter (34%) és az Egis (27%), amelyeket gyakorlatilag minden harmadik lakos ismer, a támogatott válaszok eredményeivel kiegészítve pedig a Béres említése jelentős még.

Tovább...
 
Matolcsy Györggyel beszélgettünk a Szabad Európa Klubban Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas - Dömötör Csaba külügyi kabinetvezető   
2008. november 04.

ImageA Szabad Európa Klub legutóbbi rendezvényén Matolcsy Györgyöt, az Orbán-kormány gazdasági miniszterét láttuk vendégül. A beszélgetés menetére nagymértékben rányomta a bélyegét a gazdasági világválság, valamint a kormány pár nappal azelőtti, IMF-fel kötött megállapodása.

Tovább...
 
Bonni a kanadai válogatottban! Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. november 03.

ImageÓriási megtiszteltetés érte az Alba Volán SC Jégkorong-szakosztályát, Sean Simpson a kanadai válogatott szövetségi kapitánya behívót postázott hátvédünknek, Ryan Bonninak a jövő heti, Svájc elleni mérkőzésre. - Soha nem volt még arra példa, hogy magyar klubból hívjanak játékost a kanadai válogatottba, ez a sporttörténelmi esemény most megtörtént.

Tovább...
 
Női csendesnap a reformátusoknál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 03.

ImageA női csendesnapot tart a Székesfehérvári Református Egyházközség november 08-án (szombaton), 09:00 órai kezdéssel a Maroshegyi Imaházban (Batthyány u. 9.). A nap témája ezúttal a “Nők és a megbocsátás” lesz, a meghívott előadó pedig Cseri Kálmánné. A szervezők mindenkit sok szeretettel várnak a programra!

 
Böjte Csaba levele Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 03.

Az elesettek támogatásáról és a jótékonysági gyűjtésekről (is) híres Böjte Csaba egy levelet juttatott el szerkesztőségünkhöz, amelyben arra kéri Önöket, hogy látogassanak el november 14-én a budapesti Sport Arénában megrendezendő koncertre, s belépő jegyeikkel támogassák az 1949-ben államosított csíksomlyói hajdani árvaházat, amelyet egy kollégiummá szeretnének átalakítani. Böjte Csaba sorait alább olvashatják el:

Tovább...
 
Döntetlent játszott a Fehérép Patraszban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 03.

ImageVégig kiegyednsúlyozott meccsen, döntetlent ért el a Fehérép Alcoa FKC csapata a görög Patrasz gárdája ellen az EHF-kupa harmadik körében. - kaptuk a hírt Pálfay Károly sajtóreferenstől, aki elmondta: A második félidő hosszabb gólcsendjét a fehérváriaknak sikerült megtörni, amikor három góllal húztak el a hazai együttestől. Azonban a végjátékban kettős emberlőnyben játszó görögök, kihasználva helyzetüket az utolsó pillanatokban szépíteni tudtak, s így a továbbjutás kérdése a visszavágóig nyitott marad.

Tovább...
 
Emlékezés 1956-ra Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 03.

ImageA székesfehérvári Szent István Művelődési Házban nyilvános kerekasztal-beszélgetést tartanak november 4-én (kedden), 18 órakor. A program résztvevői: Csoóri Sándor (Kossuth-díjas költő), Dr. Für Lajos (egyetemi tanár), Dr. Korzenszky Richárd Osb (a Tihanyi Apátság perjele), Melocco Miklós (Kossuth-díjas szobrászművész) és Szűrös Mátyás (volt Köztársasági Elnök). A Beszélgetést vezeti: Kondor Katalin.

 
Összeütközött két autó a városi strandnál Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2008. november 03.

ImageSzemélygépkocsik karamboljához riasztották a székesfehérvári tűzoltókat vasárnap kora délután. Székesfehérváron a Mátyás király körút és a Szabadságharcos út kereszteződésében egy Suzuki Swift és egy Volkswagen Golf ütközött. A Suzuki az elejével a járdán állt meg, a Volkswagen keresztbe fordult az úton. A balesetben senkinek sem esett baja. A székesfehérvári tűzoltók áramtalanították a személygépkocsikat, majd segítettek a forgalmi akadály megszüntetésében.

Tovább...
 
Elhatárolódás a szélsőséges elveket valló mozgalmaktól Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 03.

Gál Péter Pál, a a Jobbik Magyarországért Mozgalom Székesfehérvári Alapszervezetének elnöke - mint ahogy előző cikkünkben olvashatták - felemelte hangját a Közgyűlés legutóbbi ülésén az egyik javaslat ellen, amely a szélsőséges elveket valló mozgalmaktól történő elhatárolódásra vonatkozott. Gál Péter Pál erre vonatkozó álláspontját már közöltük, s íme hozzá magyarázatként az említett javaslat:

Tovább...
 
Hogyan határolódott el Székesfehérvár szociálliberális része az SZDSZ-től? Nyomtatás E-mail
Írta: Gál Péter Pál jegyzete   
2008. november 03.

ImageVárosunk 10. 30.-i közgyűlésének napirendi pontjait az egy százalékos ultraliberális törpepárt helyi szervezetének a közgyűlés reggelén napirendre erőszakolt javaslata színesítette, melyet a jobb sorsra érdemes Kovács Péter Barnabás tanácsnok úrral interpretáltattak. Címe: JAVASLAT a szélsőséges elveket valló mozgalmaktól történő elhatárolódásra. Természetesen már maga az eljárás is – méltón kiagyalóihoz – ellentétes a hivatal és a képviselőtestület működését szabályozó SZMSZ-szel, így tökéletesen szabálytalan, de ezen az apróságon most ne akadjunk fenn, hiszen a módszer csak hű tükre a politikai zsarolást napi rutinná tevő SZDSZ eljárási mechanizmusának.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2791 2792 2793 2794 2795 2796 2797 2798 2799 2800 Következő > Utolsó >>

Eredmények 30713 - 30723 / 32303