Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Művész Házra gyűjtöttek a kiállításon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 04.

ImageAz Egry József Alapítvány számára gyűjtöttek adományokat a Bányató Galériában kiállító művészek és vendégeik. A tárlat megnyitóján jelen volt Csuha Piroska, az Alapítvány elnöke, aki elmondta, hogy a közeljövőben egy „Művész Házat” szeretnének létrehozni Zalaújlakon, hogy ne csak nyaranta tudják „táboroztatni” az alkotókat, hanem az év minden napján. Többek között ehhez is kérte a felajánlásokat, s hívta a festőket közös alkotásra.

Tovább...
 
Fegyelmi határozatot kapott a Köfém SC Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 04.

ImageA Magyar Kézilabda Szövetség írásbeli figyelmeztetésben részesítette a Fehérép Alcoa FKC női kézilabda-csapatát üzemeltető Köfém SC-t. – kaptuk a hírt Páfai Károly sajtóreferenstől. A figyelmeztetés oka: a Fehérép Alcoa FKC – Dunaferr NK bajnokin a vendégszurkolók szidták a mérkőzés játékvezetőit…

Tovább...
 
A Kormány adja vissza a 250 milliárd forintot! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 04.

Image"Az egészségügy rendbetételének alapvető feltétele, hogy a kormány adja vissza azt a 250 milliárd forintot, amit a konvergencia-programmal kivont az ágazatból." - olvashatjuk Dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleményében, amely így folytatódik: " Minden reformnak és átalakításnak csakis ez lehet a kiindulópontja. Az emberek egészségén nem lehet spórolni, különösen nem válság idején!"

 
Traffipaxok Fejér Megyében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 04.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság februári traffipax-előjelzésére bizonyára sokan kíváncsiak, így alább közzétesszük a listát. Ne feledjék azonban, hogy nemcsak a megjelölt útszakaszokon találkozhatnak rendőri ellenőrzéssel! Igyekezzenek hát betartani a közlekedési szabályokat – s nemcsak a megszegésért járó büntetés miatt, hanem saját és mások testi épségének, valamint a káresemények elkerülése végett is!

Tovább...
 
Erdélybe igazoltak a focisták Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 04.

ImageA Liberty Salontához szerződött a Fehérvár FC két játékosa, Bölcsföldi Viktor (csatár) és Fehér Zsolt (hátvéd). A focisták az ősszel kölcsönjátékosként rúgták a bőrt: Bölcsföldi Felcsúton, Fehér pedig Pápán – majd pár hétig Siófokon időzött pár hetes próbajátékon. A fiúk végül Romániát választották, a Marius Vízer érdekeltségébe tartozó, másodosztályú erdélyi csapatot, amely rajtuk kívül elcsábította hazánkból Balaskó Ivánt és Salamon Miklóst is.

 
Magyar Kupa Nyolcaddöntő Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 04.

ImageMa kerül sor az Albacomp – Univer Kecskemét Magyar Kupa nyolcaddöntő mérkőzésre. A fehérvári kosarasok 19:00-kor lépnek pályára a kecskemétiek ellen. A visszavágót február 8-án (vasárnap) rendezik meg Kecskeméten. Ennek időpontja: 18:00.

 
Átölel a fény Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 04.

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Kudor Ferenc, akit a legtöbben gyönyörű fafaragásai kapcsán ismertek. Régi háztartási eszközöket faragott művészi precizitással - olyanokat, amiket aztán minden "vásárló" vagy "megajádékozott" sajnált "eredeti funkciójában" használni: inkább különleges lakásdíszként állították ki e tárgyakat. Kudor Ferenc az alkotás mellett a Fehérvár Televíziónál is dolgozott. Közös kollégánk, Somogyi Tamás így emlékezik meg róla internetes naplójában: 

Tovább...
 
Karitászvezetők találkozója Spányi Antallal Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 03.

ImageOrszágos Találkozót szerveznek ma az egyházmegyei karitászigazgatók számára, amelyen részt vesz Spányi Antal megyés főpásztor, a Magyar Katolikus Karitász püspökelnöke is. A megbeszélésre a Magyar Szentek Templomában kerül sor. A karitászigazgatók legutóbb októberben gyűltek össze Leányfalun, ahová a határon túlról is érkeztek társaik. Akkor a három napos tanácskozáson Erdély, Kárpátalja és Délvidék karitász vezetői is jelen voltak – a XXI. század egyik legjelentősebb eseményévé téve így a programot.

 
"Istálló" helyett komfortos imaház Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 03.

ImageFelavatták az Evangéliumi Pünkösdi Közösség Székesfehérvári Gyülekezetének imaházát. Az épületet másfél év alatt sikerült „elővarázsolni”: a gyülekezetnek ugyanis csak 2,5 millió forintja volt, amikor az alapozást elkezdték. A sok imának és a jólelkű vállalkozóknak köszönhetően - kiemelendő itt Polgár Tibor építészmérnök, aki ingyen készítette el a tervrajzot, a Szegletkő Kft. pedig térítésmentesen bocsátotta rendelkezésre a téglákat – az 1989-ben vásárolt „romos istálló” helyett most egy tágas, modern imaház várja a híveket.

Tovább...
 
"Pozitívan gondolkodom" Nyomtatás E-mail
Írta: Pálfai Károly   
2009. február 03.

ImageSokként érte a hír pénteken a Fehérép Alcoa FKC csapatát, hogy a huzamosabb ideje mellhártyagyulladással küszködő Kovács Angélánál tüdőembóliát diagnosztizáltak. A 22 éves jobbszélsőt azóta kórházban kezelik, és még néhány napig szigorúan ágyban kell maradnia. Angi szerencsére egyre jobban van, és készségesen adott nyilatkozatot a kórteremből.

Tovább...
 
Gyűlnek-gyűlnek az aláírások Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 03.

ImageSzékesfehérváron is aláírásokat gyűjtött Seres Mária annak érdekében, hogy népszavazást tudjon kezdeményezni az országgyűlési képviselők számla nélküli költségtérítésének megszüntetésé kapcsán. A népszavazás kiírásához 200.000 aláírás szükséges, az íveket pedig február 12-én, 16 óráig kell benyújtani az Országos Választási Bizottsághoz. Seres Mária tegnap városunkba látogatott, s ekkor tudatta a sajtóval, hogy már több, mint 150.000 ember értett egyet céljaival, s adta nevét a kampányhoz.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2791 2792 2793 2794 2795 2796 2797 2798 2799 2800 Következő > Utolsó >>

Eredmények 30724 - 30734 / 33011