Kezdőlap
Együtt várja a látogatókat a Munkácsy-tárlat és a "Bibliai Találkozások" Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Székesfehérvári Egyázmegye   
2008. augusztus 02.

ImageSzékesfehérváron 15. állomásához érkezett a v. Pákh Imre magángyűjteményéből válogatott, Munkácsy Mihály művészi életútját bemutató tárlat. A 19 századi magyar festészet legismertebb festőzsenijének alkotásait bemutató kiállítás 2005 óta tömegeket vonz; a szervezők reményei szerint hamarosan az egymilliomodik látogatót köszönthetik a tárlaton.

Tovább...
 
Részleges napfogyatkozás  felhők között Nyomtatás E-mail
Írta: Trupka Zoltán   
2008. augusztus 02.

ImageNincs látványosabb égi jelenség a teljes napfogyatkozásnál. Akik látták a csodát 1999-ben, soha nem fogják elfelejteni az élményt. Sajnos augusztus 1-jén be kellett érnünk egy részleges fogyatkozással, mely Fehérvárról nézve maximum 18%-osnak ígérkezett. Sajnos sokáig úgy tűnt, hogy a fogyatkozás ismét „teljes” lesz, ezúttal azonban nem a Hold, hanem a felhők takarták el központi csillagunkat.

Tovább...
 
Melléképület gyulladt ki Velencefürdőn Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. augusztus 02.

Szombaton hajnalban negyed négy körül érkezett a bejelentés a tűzoltóságra, hogy Velencefürdőn, a Csokonai utcában egy családi ház ég. A székesfehérvári tűzoltók két gépjárműfecskendővel és a vízszállítóval vonultak a káresethez.

Tovább...
 
Jusuf Dajic a Hyundaié Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - FC Fehérvár   
2008. augusztus 01.

ImageCsütörtökön megérkezett Jusuf Dajic vételára a dél-koreai Hyundai Motors Football Clubtól - immár semmi akadálya a bosnyák válogatott támadó átigazolásának. A Fehérvár FC menedzsmentje kérte a magyar szövetségtől Jusuf nemzetközi játékengedélyének kiadását - neki magának pedig - megköszönve azokat az erőfeszítéseket, amelyeket nehéz időkben tett a klubért, a Vidiért - sok sikert, eredményes további pályafutást kívánunk.

 
Tolcsvayék koncertet adnak holnap Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 01.

ImageA Tolcsvay Trió holnap este Gárdonyban, a Pisztráng utcában  koncertezik. Az együttes tagjai – Czipó Tibor basszusgitárral, Tolcsvay Béla énekkel és 12 húros gitárral, valamint Egri László szólógitárral – este fél kilenctől muzsikálnak a tőlük megszokott stílusban és dallamvilágot megjelenítve. A negyvenéves együttesi múltat felidéző programon való részvétel ingyenes!

Tovább...
 
Ejtőernyősök Találkozója a Bregyóban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 01.

Ejtőernyősök találkoznak holnap a Bregyó-közi Sportcentrumban. A tizenhetedik alkalommal megrendezett program 10 órakor kezdődik az Ejtőernyős Emlékműnél – ahol a II. világháború után újjászervezett ejtőernyős alakulatról emlékeznek meg -, majd ejtőernyős bemutatók és baráti beszélgetések várják a látogatókat. 

Tovább...
 
A Harmonia Albensis a Püspökség kertjében Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Székesfehérvári Egyházmegye   
2008. augusztus 01.

Image2008 nyarán Székesfehérvár barokk templomai 6. alkalommal adtak otthont a város által szervezett komolyzenei koncertsorozatnak. A látogatók körében nagy népszerűségnek örvend a Zenei nyár, mely számos neves művész és zenekar közreműködésével a zene gyöngyszemeit hozza el a templomok barokk falai közé. Augusztus 4-én este 8 órai kezdettel a Székesfehérvári Püspökség kertjébe várják a zene rajongóit.

Tovább...
 
Focibérleteket adományozott a Polgári Frakció Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 01.

Image„Nemcsak a szigorú pénzügyi alapokon nyugvó szociális ellátó-rendszeren keresztül lehet segíteni a rászorulóknak.” – jelentette ki Vargha Tamás választókerületi elnök, önkormányzati képviselő a Sóstói Stadionnál tartott sajtótájékoztatóján, majd szezonbérleteket nyújtott át a Polgári Frakció nevében az FC Fehérvár őszi mérkőzéseire egy felsővárosi úrnak, s két unokájának.

Tovább...
 
Hunyadi László - tökéletes hangzásban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 01.

Nemsokára felhangzanak a Városház téren Erkel Ferenc „Hunyadi László” című operájának dallamai a Musica Regia programsorozat részeként. Az előadás tökéletes hangzásáról Nexo PS15-ös ládák és PS1200-as hangfalak gondoskodnak. A rendszer teljesítménye 2 x 4KW, a keverő pedig negyven csatornás. Sőt, még a Szent Imre templom orgonáját is hallhatóvá teszik a közönség számára.

Tovább...
 
Egyre népszerűbb a Kodolányi és a Balassi Intézet Nyári egyeteme Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Tóth Bence PR-referens   
2008. augusztus 01.

ImageÖtödik alkalommal rendezi meg a Kodolányi János Főiskola és a Balassi Intézet a Hungarológiai Nyári egyetemet 2008. július 21. és augusztus 17. között. Magyarország turisztikai szempontból két legismertebb pontján, Budapesten és Székesfehérváron, négy héten keresztül tanulnak a jelentkezők magyart mint idegen nyelvet és országismeretet, előadásokon, kulturális és országjáró programokon.

Tovább...
 
Spányi Antal püspök a Magyar Sydney Ifjúsági Találkozón Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Székesfehérvári Egyházmegye   
2008. augusztus 01.

Image2008. július 15. és 20. között rendezték meg a XXIII. Ifjúsági Világtalálkozót az ausztráliai Sydney-ben. A II. János Pál pápa által 1984-ben elindított, általában háromévenként megrendezett katolikus világeseményt minden alkalommal más helyszínen tartják. Legutóbb, 2005-ben Kölnben gyűltek össze a világ katolikus fiataljai, köztük több ezer magyar. A távolság és a költségek miatt idén kevesebb magyar fiatal tudott részt venni a világtalálkozón.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2791 2792 2793 2794 2795 2796 2797 2798 2799 2800 Következő > Utolsó >>

Eredmények 30735 - 30745 / 31426