Kezdőlap
Koncertet ad az Almássy-telepen a Continental Singers Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 30.

ImageA Continental Singers - fiatalokból álló kórus - országjáró körútja során, augusztus 1-én, pénteken Székesfehérvárra érkezik. – tudtuk meg Kádár Sándornétól, az Öreghegyi Plébánia Karitász Csoportjának tagjától – Az együttes 18 órai kezdettel hangversenyt ad az Almássy-telepi Plébánia templomban (Zsolt u. 30.). A program nyitott, bárki megtekintheti. A szervezők kérik, hogy akinek lehetősége van rá, és egy-két fiatalt péntekről szombatra el tudna szállásolni, jelentkezzen az 505- 999-es, vagy a 20-560-5952-es telefonszámon.

 
Irodalmi délután a Varkocs-szobornál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 30.

ImageA múlt hétre meghirdetett, s a rossz időjárás miatt elmaradt kulturális estet holnap délután, 17 órakor rendezik meg a Varkocs-szobornál. A Várkapu Egyesület és a Vörösmarty Társaság programján bemutatják Bokros János „Mesék mezején” című poszthumusz verseskötetét - ahogy az Ünnepi Könyvhét alatt több alkalommal is ízelítőt nyújtott belőle irodalmi délutánokon a költő lánya, a kiadó, és az előadó-művészek.

Tovább...
 
Vizsgáljuk a Napot! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 30.

Szerény mértékű, 15-23%-os részleges napfogyatkozásnak lehetünk szemtanúi augusztus elsején. E csillagászati jelenséget – amely során a Hold a Föld és a Nap közé kerül, s egy kis részen eltakarja a Napot – akár a székesfehérvári Terkán Lajos Csillagvizsgálóból is megtekinthetjük, ahová szeretettel invitál mindenkit Trupka Zoltán, az intézmény dolgozója. Székesfehérváron e jelenség kezdete pénteken 11:30-ra tehető, maximális fázisa 11:49-kor jön el, s 12:35-kor ér véget.

 
Továbbtanulás - még nem késő! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 30.

ImageNem kell még aggódniuk azoknak, akiket „első körben” nem vettek fel a kiszemelt felsőoktatási intézménybe. A nyári pótfelvételi eljárás során a fiatalok alap-, egységes, osztatlan képzések és felsőfokú szakképzések esetében 1633 szak közül választhatnak, a felsőfokú végzettséggel rendelkezők igényeit pedig 573 féle mesterképzés próbálja meg kielégíteni.

Tovább...
 
Badár, Tvrtko, Navracsics, Balsai, Célpont... Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Fidelitas   
2008. július 30.

ImageAki garancia a nevetéshez... Aki megtalálta az utolsó magyar hadifoglyot... Aki állja a sarat a Parlamentben Gyurcsánnyal szemben.. Aki a rendszerváltoztatás utáni első kormányban is tag volt... Akik nélkül még mindig Kóka lenne az SZDSZ elnöke...

Tovább...
 
Pollenek a légutakban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 30.

Prüszkölnek és sűrűn zsebkendő után nyúlnak az allergiások a szárazabb időjárás miatt. Ilyenkor megnő a levegőben előforduló pollenek száma, s az asztmásoknak is gyakrabban kell használniuk hörgőtágító pipájukat. A www.pollenjelentes.hu honlapon nyomon követhetőek a pollenszórások: megyénkben jelenleg a fűfélék és az útifűfélék (pl. útifű) okozzák a legtöbb panaszt, valamint a parlagfű is lassan elkezdi alattomos munkáját. Ezen kívül a csalánfélék, a kender és a libatopfélék (pl. seprűfű, paraj, ballagófű) pollenjei is allergiás reakciókat váltanak ki. 

 
Árokba borult egy kisáruszállító a 63-ason Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. július 30.

ImageSzemélygépkocsival ütközött, majd árokba borult egy kisáruszállító kedden délután a 63-as főúton Székesfehérvár közelében. A Székesfehérvár felől Aba felé haladó, osztrák rendszámú Volkswagen Vento egy Citroën kisáruszállító bal hátsó oldalának ütközött. A balesetben ketten könnyebben sérültek.

Tovább...
 
A menedzsment köszöni a szurkolóknak Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - FC Fehérvár   
2008. július 29.

ImageA futballban kevés bosszantóbb van, mint a kimaradt helyzetek, az elmaradt lehetőségek. Fantasztikus esélyt kapott csapatunk a szurkolóktól szombaton Siófokon azzal, hogy közel 2500 Vidi-drukker bíztatta a csapatot – talán nem túlzás, hogy a két és fél ezret jó néhány csapat hazai átlag nézőszámként is elfogadná.

Tovább...
 
Szaporodnak a szúnyogok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 29.

Az utóbbi napok – sőt, hetek – esőzései kedvezően hatottak a szúnyogok szaporodására. Ezért vasárnap este ismét permetezésre került sor városunk 50 hektárnyi vizes, és 3650 hektárnyi szárazföldi területe felett. A kis vérszívók elleni védekezésben mi is részt vehetünk: a házunk körüli víztárolókat, hordókat takarjuk le, s időnként ürítsük ki, hogy a lárvák ne tudjanak „megtelepedni”, illetve kikelni.

Tovább...
 
Ligeti dallamokért a Zichy-be! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 29.

ImageA Zichy-ligeti Zenepavilonban augusztusban is folytatódik a „Zichy ligeti dallamok” című programsorozat. - tájékoztatta szerkesztőségünket Vargha Magdolna, a rendezvény egyik koordinátora - Az ingyenes koncerteket vasárnap esténként tartják a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és A Szabadművelődés Háza szervezésében – többféle műfajt felölelve. A részletes program alább olvasható.

Tovább...
 
Kiváló eredmények az Ifjúsági és junior OB-n Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 29.

Zsigovits Natália aranyat szerzett 200 és 400 méteren is a Puskás Stadionban rendezett OB-n. Frey Virág 100 méteren futott be elsőként a célba, 200 méteren pedig ezüstérmes lett. Az „ifjúság” mellett a „juniorok” is szép eredményeket értek el az ARAK berkeiben: Nyusa Viktória 100 és 200 méteren győzedelmeskedett, Reichardt Roland pedig magasugrásban a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

 
<< Első < Előző 2791 2792 2793 2794 2795 2796 2797 2798 2799 2800 Következő > Utolsó >>

Eredmények 30757 - 30767 / 31426