Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A munkához vezető út Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 28.

ImageAz „Út a munkához” elnevezésű programról tartott sajtótájékoztatót tegnap Soós Ferenc, a Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Szakmai főigazgató-helyettese. Az említett projekt a foglalkoztatási helyzet javítását tűzte ki célul – a Közép-dunántúli régióban tavaly év végén 6623 szociális segélyből élőt tartottak nyilván. Fejér megyében 2779-en tartják fenn magukat rendszeres segélyből, akik közül sokan most lehetőséget kapnak arra, hogy „közfoglalkoztatásban” vegyenek részt, illetve, hogy átképezzék őket (35 éves kor alatt).

Tovább...
 
Vádemelés a pátkai "Molotov-ügyben" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 28.

ImageA Fejér Megyei Főügyészség vádat emelt azon három polgárőr ellen, akik – minden valószínűség szerint - 2008. június 3-án Molotov-koktélt dobtak három családi házra Pátkán. (Az eset során személyi sérülés nem keletkezett.) Az épületekben élő romák akkor azt állították, hogy a polgárőrök voltak a tettesek, a helybeli lakosok viszont ezt nem akarták elhinni, és a helyi képviselő-testület még egy kiáltványt is megfogalmazott rendkívüli ülésén, amelyben aláírás-gyűjtésre szólította fel a polgárdiakat arra vonatkozóan, hogy kiállnak a polgárőrök ártatlansága mellett.

Tovább...
 
Dinamo Zagreb - FC Fehérvár 1-0 (0-0) Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvár FC   
2009. január 28.

ImageZágrábban szakadó esőben, felázott talajon kezdődött a Dinamo Zagreb és a Vidi mérkőzése. A 300 néző előtt Varga István a Sebők - Andics, Radovics, Horváth, Mohl - Nagy D., Farkas, Sifter, Polonkai - Sitku, Alves tizenegyet küldte pályára. A hazaiak névsora: Butina -Ibanez, Novren, Oelilton, Campos, Tadic, Mandzukic, Slepicka, Vrdoljak, Biscan, Flores.

Tovább...
 
427 millió forintot kapott a Velencei-Tó Térségfejlesztő Egyesület Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 28.

ImageKözel 427 millió forintot kapott a Velencei-Tó Térségfejlesztő Egyesület az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében. A 9 velencei települést összefogó szervezet a megítélt összegből 234 millió forintot „III. tengelyes intézkedésekre” (mikrovállalkozások létrehozásának és fejlesztésének támogatására, turisztikai tevékenységek ösztönzésére, falumegújítás és –fejlesztésre, a vidéki örökség megőrzésére és fenntartható fejlesztésére…) használhat fel, 193 millió forintot pedig „Leader jogcímekre”, amely projekt 2009. második negyedévében indul el.

Tovább...
 
Húsz perc extázis nem elég Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 28.

ImageHiába kapott mindössze négy gólt a Fehérép Alcoa FKC a 37. és az 58 perc között Békéscsabán, és fordított ötgólos hátrányból, a mérkőzés utolsó két gólját a hazaiak szerezték, és 23-22-es győzelmet arattak. – tájékoztatta szerkesztőségünket Pálfai Károly sajtóreferens. A mérkőzés részleteit és az edzői nyilatkozatokat alább olvashatják el...

Tovább...
 
"Tisztakezűséget" az országban! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 28.

ImageA Civil Nemzeti Csúcs szervezeteinek egyeztető tanácskozásán résztvevők is úgy döntöttek, hogy csatlakoznak Seres Mária aláírásgyűjtő kampányához, ami a képviselők korrekt elszámoltatására irányul. – Olvasóink bizonyára emlékeznek rá, hogy néhány héttel ezelőtt közzétettük a budapesti Seres Mária levelét, amelyben arra kérte hazánk fiait, hogy támogassák kezdeményezését – azt, hogy szigorítsák meg az országgyűlési képviselők költségtérítését, vagyis, hogy elszámolásukat nekik is számlákkal kelljen alátámasztaniuk, ahogy azt minden magyar állampolgártól elvárja a törvény.

Tovább...
 
Ruhaneműket oszt az Öreghegyi Karitasz Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 28.

ImageAz Öreghegyi Plébánia Karitász Csoportja január 29-én és 30-án (csütörtökön és pénteken) 16:00 és 18:00 óra között várja azokat a rászorulókat, akik nehéz anyagi helyzetük miatt nem tudnak ruhaneműket vásárolni. A karitászosok a Budai út 76. szám alatt (Székesfehérvár – az áruházzal szemben, az autóbusz megálló mögötti 4 emeletes épületnél) működtet egy raktárat, ahol jó minőségű női, férfi, és gyermekeknek való ruhákból, cipőkből válogathatnak az érdeklődők.

Tovább...
 
Legyőztük a Grazot! Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. január 28.

ImageIzgalmakban nem volt hiány a Graz ellen, s az álomszerűen kezdődő mérkőzést végül az Alba Volán nagy csatában 4-3-ra megnyerte. Sajnos az Innsbruck 3-2-re legyőzte a Linzet, viszont a Ljubljana csak egy pontot szerzett. - A Graz elleni mérkőzés előtt ünnepi hangulat uralkodott néhány percre a fehérvári jégcsarnokban, hiszen ekkor vonultatta vissza az Alba Volán Kangyal Balázs 25-ös számú mezét, ami azt jelenti, hogy ezzel a számmal már senki sem játszik a jövőben a Volán színeiben.

Tovább...
 
Új országgyűlési választások kiírását kezdeményezi a Fidesz Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. január 28.

Image"A kormány hibás politikai lépései miatt a válság elhúzódására kell számítani. Ebben az esetben hatékony válságkezelésre van szükség, amit csak egy hiteles, a többség bizalmát bíró és cselekvőképes kormány tud megvalósítani. Javasoljuk ezért új választások kiírását és az Országgyűlés feloszlatását - hangzott el Navracsics Tibor sajtótájékoztatóján."

Tovább...
 
Ultrahangos készüléket adományozott a Szív Egyesület Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 28.

ImageEgy értékes ultrahang-készülékkel gazdagodott a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátó Szakközépiskolában működő orvosi rendelő. A műszert a Szív Egyesület vásárolta meg és ajánlotta fel, hogy segítségével nyomon lehessen követni a szívinfarktuson átesett betegek gyógyulását. - Az Egyesületet 15 évvel ezelőtt hozta létre Dr. Szabó Péter osztályvezető főorvos az 1989-ben alakult Magyar Szív Egyesület székesfehérvári tagszervezeteként.

 
"HA", avagy: Vissza az időben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 27.

ImageVágyakozásaink, ábrándozásaink sokszor kezdődnek így: „Ha…” Mi lett volna akkor, ha másként cselekszem egykoron? A múltbeli (akár parányinak tűnő) történések megváltoztatása halmozottan hatna a jelenre – ezért teremt izgalmas gondolatokat az időutazás kérdése, amelyről ma, 17 órakor tart előadást Dr. Hudoba György a Barátság Házában.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2791 2792 2793 2794 2795 2796 2797 2798 2799 2800 Következő > Utolsó >>

Eredmények 30768 - 30778 / 33011