Kezdőlap
Ismét kinyílt a Vajda János Könyvesbolt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 29.

ImageA székesfehérvári irodalmárok és könyvbarátok nagyszámú jelenléte mellett nyitották ki ma délután a Vajda János Könyvesboltot a Fő utcán. Az ünnepélyen jelen volt a Líra hálózat két vezetője – akik elég nagy késéssel érkeztek meg a budapesti „bombariadó” és az ahhoz kapcsolódó kiürítés miatt -, s beszédükben kifejtették: a helyi, regionális könyvkiadásnak nagy teret kell szentelni, mert igény van rá.

Tovább...
 
Angola csapata holnap mérkőzik meg a Fehéréppel Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 29.

Székesfehérváron edzőtáboroznak tegnap óta az Angolából érkezett válogatott keret tagjai, hogy itt fejezzék be az olimpiára való felkészülésüket: kedden a Dunaferrel, szerdán 18 órakor a Köfém Sportcsarnokban a Fehérép Alcoa FKC-vel, csütörtökön pedig Derecskével mérkőznek meg. Ez követően (szombaton) Pekingbe utaznak. A délnyugat-afrikai ország játékosai kirobbanó formában vannak, így van miért izgulnunk…

Tovább...
 
Örömforrás ? Szenvedély ? Megkötözöttség ? Nyomtatás E-mail
Írta: Péli József   
2008. július 29.

ImageKedves Embertársunk ! Egy kis megállásra hívunk, egy kis gondolkodásra Önmagadról, esetleg a közeledben élőről. Kis dolgokról lesz szó, amelyek a hétköznapi életünk meghatározó élményei, de mindezek nagyon befolyásolhatják életminőségünket és életünk értelmét is. Mai világunk egyre növekvő követelményeivel sok terhet ró mindannyiunkra. Gyakoriak az embert próbáló stresszhelyzetek, amelyeket nem is egyformán viselünk. Sajnos ritkán van idő a megoldást segítő, megértő kibeszélésre.

Tovább...
 
Suzukik ütköztek a Budai úton Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. július 29.

Összeütközött két személygépkocsi hétfőn délután Székesfehérváron. A Budai úton a Fiskális út és a Titeli utca között egy régi típusú Suzuki Swift egy új Suzuki Swiftnek ütközött, amely ezután az út menti fánk hajtott. A balesetben az új típusú Swiftben utazó kislány könnyebben sérült. A tűzoltók az autók áramtalanítását végezték.

 
Hagyományőrző nap Dinnyésen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 28.

ImageA Dinnyési Baráti Kör 2008. augusztus 2.-án 12 órától III. Hagyományőrző napját tartja a dinnyési Kastélykertben a reneszánsz jegyében. – tájékoztatta szerkesztőségünket Bognárné Kohl Erika, a program egyik fő szervezője - A királyi pár díszes bevonulását követően színes vásári forgatag, gólyalábasok, vásári mutatványosok várják a közönséget.

Tovább...
 
Tiltakozás a flottás előfizetőket is érintő extra díj ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Fidesz, Fidelitas   
2008. július 28.

ImageA Fidelitas Informatikai Kabinete a Nemzeti Hírközlési Hatósághoz fordul mert a hazai informatikai és távközlési piac szereplői az idei évben egymás után vezetik be a számukra pótlólagos forrásokat biztosító számladíjat, vagy számlafizetési díjat.

Tovább...
 
Forgalmi változások Székesfehérvár belvárosában Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. július 28.

Forgalmi változások Székesfehérvár belvárosában az augusztusi kulturális programok alatt - Tisztelettel tájékoztatjuk Önöket, hogy 2008. július 21-től augusztus 20-ig Székesfehérvár belvárosában a Musica Regia és Királyi napok rendezvénysorozatok miatt az alábbi forgalomkorlátozások kerülnek bevezetésre:

Tovább...
 
Lengyel győzelem az I. Kodolányi Nemzetközi Jazzversenyen Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Tóth Bence PR referens   
2008. július 28.

ImageA lengyel Switch On Quintet nyerte az első alkalommal megrendezésre került Kodolányi Nemzetközi Jazzversenyt, a második díjat két magyar együttes, a Mindsweeper és a Balázs Tamás Trió megosztva kapta. A nemzetközi zsűri koncertje alatt került sor a július 21. óta zajló 3 fordulós verseny eredményhirdetésére, ahol a két különdíjat szintén a döntőbe jutott magyar együttesek tagjai kaptak, illetve egy német és egy brit együttes.

Tovább...
 
Lelkigyakorlat Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 28.

ImageA hagyományoknak megfelelően idén is a székesfehérvári Szent Gellért Tanulmányi Házban (Mátyás király krt. 1.) rendezik meg az egyházmegyei papi lelkigyakorlatot, amely augusztus 4-től augusztus 7-ig tart. A lelkigyakorlatot Dr. Paskai László bíboros, nyugalmazott esztergom-budapesti érsek atya tartja.

 
A Haladás ellen feledtetni kell a siófoki vereséget Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - FC Fehérvár   
2008. július 28.

ImageSajnos balszerencsésen kezdődött számunkra az új szezon: hiába futballoztunk jobban és támadtunk többet, mint ellenfelünk, a bajnoki nyitányon 1-0-ás vereséget szenvedtünk Siófokon. Sütő a 18. percben szerezte meg a meccs egyetlen gólját, és bár igyekeztünk, de hiába irányítottuk mi a játékot, nem sikerült egyenlítenünk.

Tovább...
 
Musica Regia - hatodik éve már Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 28.

ImageA Musica Regia idei programsorozatának nyitásaként Erkel Ferenc Hunyadi László című operájának rövidített változata látható augusztus 1-jén és 2-án a Városház téren. A Drahos Béla vezényletével, valamint Szinetár Miklós és Harangi Mária rendezésében előadott darabot augusztus 5-én az „Öt Lakatos” jazz-koncert követi, 6-án a „4 For Dance” lép fel, 8-án és 9-én Ábrahám Pál operettjei hallhatók, 11-én pedig a Carmina Burána az Alba Regia Szimfónikus zenekar 500 fős vegyeskarának előadásában.

 
<< Első < Előző 2791 2792 2793 2794 2795 2796 2797 2798 2799 2800 Következő > Utolsó >>

Eredmények 30768 - 30778 / 31426