Kezdőlap
Garázstűz Pázmándon Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. július 28.

Kigyulladt garázshoz riasztották a székesfehérvári tűzoltókat vasárnap délben Pázmándra. A József Attila utcában egy családi ház mögé épített, könnyűszerkezetes, palafedésű garázs gyulladt ki. A tűz néhány négyzetméteren a ház külső szigetelésére is átterjedt. A tűz oltásában a székesfehérvári tűzoltók és a pázmándi önkéntesek vettek részt. A tűzben a garázsban tárolt néhány kondicionáló gép megrongálódott. Személyi sérülés nem történt.

 
Szlovén győzelem "erőben" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 28.

ImageA szlovénok bizonyultak a legerősebbnek a hétvégén megrendezett Erős Emberek Versenyén. A Bregyó-közi Sportcentrumban tartott EB-n az előzetes jelentkezés ellenére az osztrákok nem jelentek meg, így két magyar, két szlovák, egy szlovén és egy román együttes mérte össze erejét és felkészültségét. A nézők többsége a „Magyar I.”-es csapatnak szurkolt, amelyet Fekete László és három fia alkotott.

Tovább...
 
40 méter mélyen, egy "keszonba" zárva a nemzeti panoptikum?! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 28.

ImageA Nemzeti Emlékhely ügyével több cikkünkben is foglalkoztunk már. A Fehérvári Hírek oldalain megismerhették olvasóink Dr. Cser-Palkovics András véleményét – pontosabban dr. Szili Katalinnak írt levelét -, kifejtette álláspontját a Fehérvári Polgári Védegylet és a III. Béla Lovagrend, valamint Fejér megye egyik legkiemelkedőbb építésze, Németh László is tiltakozott az új tervek ellen. Most pedig megkerestük Balsay Istvánt, aki csatlakozott az előtte felszólalókhoz.

Tovább...
 
Testvértábor állami gondozott gyermekeknek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 28.

Az állami gondozásba kerülő gyermekek számára nemcsak a szülők ily’ módon történő elvesztése okoz(hat) lelki traumát, hanem a testvértől való elszakítás is. A „Vigyázó Kéz” Gyermekvédelmi Egyesület ezért évek óta szervez „Testvértábort” a különböző településeken nevelkedő, gyermekotthonokban vagy nevelőszülőknél élő testvéreknek. Az idei táborozás során kirándulások, kézműves foglalkozások, s különböző mentálhigiénés előadások is szerepelnek. A 3-18 éves fiatalok tegnap indultak el Balatonfenyvesre, ahol egy hetet tölthetnek el.

 
Ökörsütés és rock and roll Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 27.

ImageA Sárga Taxi zenekar muzsikájára mulathatnak augusztus 2-án este a gárdonyi „Ökörsütés és Gulyásparti”-ra kíváncsi látogatók. A Nádas Étteremnél e napon 16:00-23:00 óráig pirosítják az ökröt a grillkertben, előtte pedig már kora délután gyermekjátékok, mini vidámpark, s különböző színes programok várják az érdeklődőket. Az utcabál 18:30-kor kezdődik igazi rock and roll dallamokkal.

 
Vereséggel kezdtük a bajnokságot Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - FC Fehérvár   
2008. július 27.

ImageAz idény első meccsén együttesünk 1-0-ás vereséget szenvedett Siófokon. A mérkőzés zömében ugyan mi irányítottuk a játékot és helyzetet is többet dolgoztunk ki, mint a hazaiak, gól csak egy született, és ezt a siófokiak szerezték: a 16. percben Sütő talált a kapunkba.

Tovább...
 
Urban 3D modeling- nyári egyetem Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 27.

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kara nemzetközi nyári egyetemet szervez augusztus 23-29-ig Urban 3D modeling címmel. Az egyhetes kurzus célja, hogy áttekintést nyújtson az épített környezetben történő modern adatgyűjtés, adatfeldolgozás és modellezés módszereiről. – tudtuk meg a program-felelősöktől.

Tovább...
 
Csomagolás nélkül Nyomtatás E-mail
Írta: Izing Antal   
2008. július 27.

ImageBöjte Csaba "pap bácsi" gyermekeinek gyűjtött ajándékok július 15-én érkeztek meg a tusnádfürdői Anna villában működő gyermekotthonba. Tusnádfürdő Bicske testvértelepülése, ahol szeretettel fogadtak minket a Tusnádfürdői Önkéntes Tűzoltók és Albert Tibor polgármester is. Az adományokat száz gyerek és Böjte Csaba ferences szerzetes is köszöni Önöknek és Nektek.

Tovább...
 
A betakarított búza jó minőségű  a többiből takarmány lesz Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 26.

ImageBár most éppen nem esik az eső, az elmúlt napok csapadékos időjárása jelentős károkat okozott a földeken. Korábban már hírt adtunk arról, hogy elmarad a várt rekordtermés a búzatáblákon. Az újabb felmérések szerint pedig még nagyobb a kár, mint ahogyan azt előzetesen gondolták. A lábon álló búzát valószínűleg csak takarmányozásra lehet majd használni, ám a magtárakban lévő búza jó minőségű.

Tovább...
 
Töretlen érdeklődés a Kodolányi János Főiskola iránt Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Tóth Bence PR-referens   
2008. július 26.

ImageAz Országos Felsőoktatási Információs Központ csütörtök este közzétett adatai szerint a Kodolányi János Főiskola továbbra is az egyik legkedveltebb célpont a felsőoktatásban továbbtanulni szándékozók körében. A 2008/2009-es tanévre 1650 főt vettek fel az ország legjobb főiskolájára, így a létszám alapján a Kodolányi János Főiskola a 18. az összes felsőoktatási intézmény között.

Tovább...
 
Várják a javaslatokat a Királyi Régiói Díjra Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás   
2008. július 26.

A Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács hagyományaihoz híven 2008-ban is meghirdeti a „Királyi Régióért” díjat. Az Ecsedi Mária képzőművész tervei alapján készült ezüst emlékérmet Fejér, Komárom-Esztergom, valamint Veszprém megyében egy-egy, a Közép-dunántúli régió fejlődése érdekében kiemelkedő teljesítményt nyújtó személy kaphatja meg.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2791 2792 2793 2794 2795 2796 2797 2798 2799 2800 Következő > Utolsó >>

Eredmények 30779 - 30789 / 31426