Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Értékes könyvekkel gazdagodtak a könyvtárak Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence Pr-referens   
2008. szeptember 19.

ImageOktatási és tudományos együttműködésről kötött megállapodást a 2008 nyarán a Kodolányi János Főiskola és a Müncheni Magyar Intézet. A közös munka a hungarológiai kutatások után könyvajándékozással folytatódott 2008. szeptember 17-én Székesfehérváron. A Kodolányi saját szerkesztésű magyar és német nyelvű könyvei mellett a Neveléstörténet folyóirat teljes sorozatával ajándékozta meg a Müncheni Magyar Intézetet.

Tovább...
 
Karsai sima hazai győzelemre számít Nyomtatás E-mail
Írta: FC Fehérvár   
2008. szeptember 18.

ImageKarsai László, a népszerű „Sunyi" okos passzaira,nyesett szögleteire, szabadrúgásaira máig könnyes szemmel emlékeznek a Videotondrukkerek. A hajdani kiváló irányító szintén az MTK-ban kezdett el futballozni,ám karrierje Székesfehérváron bontakozott, majd teljesedett ki. A Vidi egykori népszerű 10-es számú játkosa idén ünnepelte 60.születésnapját, amelynek apropóján a tavaszi szezonban ő végezte el a FehérvárFC-MTK mérkőzés kezdőrúgását.

Tovább...
 
Városismereti séta a diákoknak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 18.

ImageMost aztán alaposan megismerik városunkat az itt tanuló diákok! Nagy Éva, a Honismereti Egyesület egyik tagja ugyanis a Mobilitás Hét keretében egy játékos „Városismereti sétára” invitálta a fiatalokat. Az ifjúság persze nemcsak felszínesen nézelődött e program során, hanem valóban figyelniük kellett tanárukra és az emlékművekre, hogy aztán ki tudják tölteni az előzetesen kiosztott, történelmi-kulturális témájú feladatlapokat.

Tovább...
 
Egész napos Szentségimádás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 18.

ImageEgész napos szentségimádást tartanak 19-én és 20-án a Jézus Szíve templomban. Magyarországon 2005. júliusa óta minden negyedik héten 24 órás imádságos szolgálaton vesznek részt a hívek, amikor nemzetünk Istenhez fordulásáért, megtéréséért engesztelnek, hogy országunk újra Pannónia Sacra, azaz Szent Magyarország legyen. Székesfehérvár 51.-ként csatlakozott az országos szentségimádáshoz, amely a 6 órás szentmise után kezdődik, s a másnap reggeli szentmiséig tart.

 
Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba lakossági fóruma Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 18.

ImageAz Öreghegyi Helyi Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének felülvizsgálata lesz a fő témája Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba települési képviselők lakossági fórumának. A beszámolóra szeptember 23-án, 17:30-kor kerül sor a Kossuth Lajos Általános Iskola aulájában. A programon jelen lesznek a Polgármesteri Hivatal Főépítészi Irodájának képviselői, s szó esik a Nagyszombati út melletti közterületi rész rendezési tervéről is.

 
Újabb sztáreső a Sporthétvégén! Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas   
2008. szeptember 18.

ImageA lányok készülődnek, Szijjártó Peti bizakodik, Bagó Zoli is pályára léphet! Nem akármilyen csemegében lehet majd része azoknak a szerencsés fiataloknak, akik részt vesznek a Sporthétvégén, Kiskunfélegyházán. A szombati gálamérkőzést ugyanis a Somafone - Kiskunfélegyházi HTK női NB I-s csapata és a Móra Ferenc gimnázium legjobb női labdarúgóinak válogatottja játssza majd a FIDELITAS országos elnökségével.

Tovább...
 
Kinyit a Hiemer-ház a Kulturális Örökség Napjain Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 18.

ImageBrájer Éva frakcióvezető-helyettes és Vargha Tamás önkormányzati képviselő augusztus 25-én azzal a kéréssel fordult Székesfehérvár polgármesteréhez a Polgári Frakció nevében, hogy sűrítsék a Hiemer-ház látogathatóságának időpontjait, s hosszabbítsák meg a bejárási lehetőséget legalább egy hónappal. Ennek megfelelően megtörtének a kedvező lépések, s most, a Kulturális Örökség Napjain is megtekinthető a felújított épület.

Tovább...
 
Mert nem csak a külső számít... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 18.

ImageAz emberek általában sokat foglalkoznak a külsejükkel. Figyelnek arra, hogy egymással harmonizáló – és testalkatukhoz tökéletesen illő - ruhadarabokat vegyenek fel, a hölgyek folyamatosan igazgatják a frizurájukat, krémeket kennek magukra az üde arcbőr, s a fiatalság látszatának megőrzése érdekében. Az egészségükre azonban már közel sem ügyelnek annyira. Östör Annamária önkormányzati képviselő, az Egészségügyi Bizottság alelnöke ezért is tartja fontosnak a szeptember 20-án megrendezendő Egészségnapot.

Tovább...
 
IV. Critical Mass - kerékpározz az Autómentes Napon! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 18.

Image„Critical Mass” címmel szerveznek Kerékpáros felvonulást Székesfehérváron szeptember 20-án, az Autómentes Naphoz kapcsolódóan. A program 14 órakor kezdődik a Halesz-parkban, ahol a gyülekezőt követően ügyességi versenyeket tartanak, s a Critical Mass fotóiból kiállítás is nyílik. A felvonulás 16 órakor veszi kezdetét, amely a szervezők szerint hozzájárul majd ahhoz, hogy a döntéshozók rájöjjenek arra, milyen fontos az, hogy kiépítsék a megfelelő infrastruktúrát a kerékpárosok számára.

 
Soha nem volt ilyen erős kerete az Alba Volánnak Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. szeptember 18.

ImageAz EBEL kezdete előtt sajtótájékoztatót tartott az Alba Volán vezetősége, amelyen többek között elhangzott: a Volánnak az első nyolcba kell kerülnie, aminek eléréséhez még két gól- és ponterős csatárt várnak Székesfehérvárra.

Tovább...
 
Dedikálnak a focistáink Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 18.

ImageHorváth Gábor és Nagy Dániel - székesfehérvári focisták - ma, 14-től 15 óráig várják a futball-rajongókat a Videoton Baráti Kör Egyesület faházában, amely a Liszt Ferenc utca Pláza felőli végén, a park oldalánál található. Jó tudni, hogy a sportolókkal ehelyütt nemcsak beszélgetni és dedikáltatni lehet, hanem e kihelyezett értékesítő ponton minden nap, 11-től 19 óráig (pénteken 16 óráig) elővéteben is megvásárolhatók a péntek esti, MTK elleni találkozóra szóló jegyek.

 
<< Első < Előző 2931 2932 2933 2934 2935 2936 2937 2938 2939 2940 Következő > Utolsó >>

Eredmények 32275 - 32285 / 33390