Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
"Konzultációs Hét" - a Polgári Frakció kikéri a szakértők véleményét Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 23.

ImageÍgéretéhez híven megvalósítja a „Konzultációk Hetét” a Polgári Frakció. Ahogy korábban jelezték: a március 3-ra kezdeményezett rendkívüli közgyűlésen való felelősségteljes döntéshez – illetve az odáig vezető úthoz – szükség van több megbeszélésre is Székesfehérvár közéleti szereplőivel. Ezért ezt a hetet kinevezték a „Konzultációk Hetének”. A sorozat első állomásaként ma a kulturális élet szereplőivel találkoztak a Malom Házban, hogy véleményeik, tapasztalataik segítségével létrehozhassák a megfelelő „átmeneti költségvetési rendeletet”.

Tovább...
 
Kis híján meglepetés a DAB ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. február 23.

ImageAz Alba Volán farmcsapata három gólos hátrányból állt talpra a DAB elleni OB I-es találkozón, és a folytatásban is méltó ellenfele volt az Újvárosiaknak. A nagyobb rutin azonban eldöntötte a pontok sorsát. - Hamar meglépett két góllal a DAB - mindkétszer emberhátrányban voltak eredményesek. Harmadik góljuk sem váratott sokat magára, Hegyi mutatós egyéni akciót fejezett be góllal, így az első harmad derekára eldőlni látszottak a lényegi kérdések.

Tovább...
 
Szakad a hó, de a közlekedés zavartalan Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 23.

ImageÉjfél óta szakad a hó Székesfehérváron és környékén – néha szálingózik, néha pedig viharszerűen söpör át az autósokon és a járókelőkön. A Depónia még az éjjel megkezdte az utak letakarítását, így a gépkocsival közlekedőknek nem kell aggódniuk – a „szokásosnak megfelelő”, télies úthelyzetre számíthatnak. Sőt, reggel 8-9 óra körül még a külvárosi lakóterületeket is végigjárták a hókotrók.

Tovább...
 
Filmvetítés és beszélgetés a Bazilikáról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 23.

ImageDeák Péter „Bazilika” című filmjét vetítik ma le a Városi Könyvtár Széni téri Tagkönyvtárában (Cím: Székesfehérvár Budai út 44-46..) – kaptuk a hírt Bognár Ágnes olvasószolgálat-vezetőtől – A szokásokhoz híven a 18 órakor kezdődő mozi után a nézők kötetlenül beszélgethetnek az alkotóval a film létrejöttének körülményeiről és a látottakról. A programon természetesen most is ingyenesen lehet részt venni!

 
Dohányzásellenes kampány Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas   
2009. február 23.

ImageA Fidelitas gyori szervezete dohányzásellenes kampányt indított néhány hete, melyet Radnóti Ákos elnök és Fekete Dávid alelnök jelentett be. A kezdeményezést felkarolva a közgyűlés megtárgyalta a koncepciót - s elfogadta azt.

Tovább...
 
Látogatási tilalom a Kórházban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 23.

ImageA regionális tiszti főorvos 164/2/2009. számú levele alapján 2009. február 20. napjától további intézkedésig látogatási tilalmat rendeltek el a Fejér Megyei Szent György Kórházban. A korlátozást az ÁNTSZ az influenza miatt vezette be. Így a hétvégén már egyetlen osztályon sem lehetett meglátogatni az intézményben ellátott fekvőbetegeket, a portaszolgálatot viszont megerősítették, így a rokonok továbbra is kapcsolatban tudnak maradni hozzátartozóikkal, s a portán leadhatják a nekik szánt csomagokat.

 
Suliváró játékos foglalkozások a református iskolában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 23.

ImageA Székesfehérvári Református Általános Iskola játékos “suliváró” foglalkozásokat rendez a leendő első osztályos gyermekek számára. – tájékoztatta szerkesztőségünket Szűcs Gábor sajtóreferens, aki elmondta - Az első foglalkozást február 16-án tartották, s ma, 17 órakor ismét várják a szervezők a gyermekeket és szüleiket az oktatási intézmény Széchenyi utca 20. szám alatti épületébe.

 
Fotópályázat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 23.

ImageFejér megye 1000 éves fennállása alkalmából fotópályázatot hirdet a Fejér Megyei Művelődési Központ - Művészetek Háza. A felhívás célja, hogy a Fejér megye településein található műemlékek, az épített és a táji környezet megörökítésre kerüljön. Az alkotók 30x40-es (paszparturval együtt) fotókat adhatnak le (sorozatonként 3 db-ot) március 25-ig (17 óráig) a 8001, Székesfehérvár, III. Béla király tér 1. címen. A pályázatról bővebb felvilágosítás Kövics Erikától kérhető: tel.:22/313-175, e-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

 
Orbán Viktor találkozója a francia szenátus elnökével Nyomtatás E-mail
Írta: Szijjártó Péter, a Fidesz Elnöki Stábjának vezetője   
2009. február 23.

ImageOrbán Viktor, a Fidesz elnöke a mai napon megbeszélést folytatott a Francia Szenátus Budapesten tartózkodó elnökével, Gerard Larcher-val. A tárgyaláson szóba kerültek azok a válságkezelő módszerek, amelyekkel egész Európa - betartva a kontinens nyugati és középső része között létrejött történelmi szerződést - közösen tudja legyőzni a pénzügyi-gazdasági válságot.

 
Rendkívüli közgyűlést kezdeményezett a Polgári Frakció Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 23.

ImageMint tudjuk: az MSZP és az SZDSZ hatalmi marakodásának következtében vezetési válság alakult ki Székesfehérváron, amikor az említett pártok tagjai versenyt folytatnak abban, hogy ki is mondta fel a koalíciót a másikkal. Az energiájuk tehát erre megy el, s egy cselekvőképtelen városvezetés alakult ki városunkban, amikor gyakorlatilag érdemi munka nem zajlik, csak a hatalmi pozíciókhoz való görcsös ragaszkodás.

Tovább...
 
Pályázat helyspecifikus installációk tervezésére Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 22.

ImageA Londoni Magyar Kulturális Központ (LMKK) pályázatot hirdet helyspecifikus installáció tervezésére és kivitelezésére. A művészek 2009. március 15-ig jelentkezhetnek önálló ötleteikkel, a brit és magyar szakértőkből álló zsűri pedig 2009. április 15-én hirdet eredményt. Az első helyezett alkotó kiállítása 2009. május 12-től május 26-ig lesz megtekinthető a Londoni Magyar Kulturális Központ dísztermében. A pályaműveket a zsűri döntése után az LMKK honlapján is elérhetővé teszik a nagyközönség számára.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2931 2932 2933 2934 2935 2936 2937 2938 2939 2940 Következő > Utolsó >>

Eredmények 32297 - 32307 / 34752