Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A Google innovatív technológiáját alkalmazza a Kodolányi János Főiskola Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Tóth Bence PR-referens   
2008. augusztus 06.

ImageA Google és a Kodolányi János Főiskola (KJF) megállapodott, hogy szeptember elsejétől minden elsős hallgató a Google Alkalmazások Oktatói csomag keretében a Google levelezőrendszerére épülő főiskolai email-címet fog kapni. A főiskola, amely a hazai felsőoktatási intézmények közül elsőként vezeti be a keresőcég Alkalmazások nevű csomagját, a későbbiekben más Google-szolgáltatások elindítását is tervezi.

Tovább...
 
Brahms, Verdi, Regel és Kodály-művek a Bazilikában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 06.

ImageA Harmonia Albensis koncertsorozat záróestjén a Debreceni Kodály Kórus lépett fel a Székesegyházban. Az előadást eredetileg a Székesfehérvári Püspökség udvarán rendezték volna meg, ám a kezdés előtt néhány perccel egy hirtelen jött vihar új helyszínre kényszerítette a művészeket és a hallgatóságot. A zenei élményen azonban ez mit sem rontott - a kórus csodálatosan adta elő Brahms, Verdi, Regel és Kodály műveit.  

Tovább...
 
Javaslatokat várnak a város zenei díjára Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás   
2008. augusztus 06.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése Fricsay Richárd Zenei díjat alapított városunk zenetanárainak, karnagyainak, zenei előadóművészeinek, zenei együtteseinek, közösségeinek elismerésére. A díj a több éven keresztül kifejtett kiemelkedő zenei munkásság elismerésére szolgál. Az ünnepélyes átadásra a Zenei Világnapon kerül sor. Kérik városunk zeneszerető polgárait, hogy tegyék meg javaslataikat, kit tartanak arra méltónak, hogy e rangos elismerést megkaphassa.

Tovább...
 
A péntek az Olimpiáé Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 06.

ImageKolonics György kétszeres Olimpiai Bajnok kenusra emlékeznek pénteken, a fehérvári sporttábor záró napján. A Bregyó-közi Sportcentrumban szervezett sportprogramokon idén háromszáz-négyszáz gyermek is részt vett naponta, akik az utolsó héten az Olimpiára „készülnek fel”. A székesfehérvári Olimpiai Napon lesz majd olimpiai váltófutás az eredeti Pekingi Olimpiai fáklyával, szellemi vetélkedő az olimpiák történetéről, s még sok-sok érdekes program várja a látogatókat.

Tovább...
 
ING Renault Forma-1-es autóbemutató az Alba Plázában Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. augusztus 06.

ImageAugusztus 4. és 7. között egy Forma-1-es versenyautó tekinthető meg Székesfehérváron az Alba Plázában. A Renault versenyautója az ING Biztosító szervezésében érkezik Székesfehérvárra, hiszen az ING pénzügyi csoport már második éve a Renault csapat főtámogatója. Az autó döntően szénszálból és cellulóz panelekből készült, speciális, ultragyors sebességváltóval van felszerelve, és a beállítások terén maximális mozgásteret nyújtó felfüggesztésekkel bír.

Tovább...
 
Eltűnt, keresik! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 06.

ImageA 16 éves Halmi Nikolett 2008. augusztus 4.-én délelőtt azzal távozott el otthonából, hogy angol órára megy. Az órára viszont nem érkezett meg, s azóta sem látták szerettei – akik most hozzánk fordultak segítségért. A kislány utolsó öltözete: sötétkék halásznadrág, élénk színű feliratokkal díszített fekete póló, és fekete papucs.

Tovább...
 
A Jubilance Singers muzsikál a Zichy-ligetben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 06.

A kanadai Jubilance Singers and Orchestra tart koncertet ma délután, 18 órától a székesfehérvári Zichy-ligetben. A kanadai ének-zene együttest a Pünkösdi és az Evangélikus Gyülekezet hívta meg Székesfehérvárra. Bencze András evangélikus lelkésztől megtudtuk, hogy a műsorba majd az Internet segítségével is bele lehet hallgatni. A zenekar legközelebb pénteken, 18 órakor lép fel Kecelen, a Városi Sportcsarnokban - s ott is ingyenesen hallgatható muzsikájuk.

 
Megnőtt a kínálat - és a forgalom a Vajda János Könyvesboltban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 05.

Image„A szenvedés abból fakad, hogy elvárjuk, hogy úgy szeressenek minket, ahogy elképzeltük – ahelyett, hogy hagynánk, hogy a szeretet úgy nyilvánuljon meg, ahogy akar: szabadon, zabolátlanul, ereje teljében, vezetve minket, megakadályozva, hogy megálljunk.” (Paulo Coelho – A Zahir)

Tovább...
 
Hagyományőrző vetélkedés a bor jegyében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 05.

ImageAz „Öreghegy” nevében már benne rejlik egyik fő „funkciója”: a szőlőtermesztés. Akik pedig itt élnek, azok nagyrésze járatos is a borászkodásban. A férfiemberek lételeme pedig a vetélkedés és „erőfitogtatás”, így a Noé-hegyi Szent István Borlovagrend szüreti hagyományőrző "vidalt" szervez számukra augusztus 19-én. Lássuk, ki darálja leggyorsabban a szőlőt, milyen „művészien” tapossa az üde szemeket, s ki tudja leginkább megszívni a lopót.

Tovább...
 
Nemzetközi Néptáncfesztivál kezdődik Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 05.

Ki ne szeretné megízlelni egy kicsit más népek kultúráját – főként, ha zenés-táncos előadások vonnak rá díszítő burkot? Szeretünk gyönyörködni a „messzi távolból” származó, egzotikus hölgyekben, s szinte összeolvadunk táncuk ritmusával. A Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztiválra idén közel 150 együttes jelentkezet külföldről, akik közül nyolc együttest választott ki, s hívott meg a szervező-bizottság. Az augusztus 15 és augusztus 20 között megrendezendő programra Finnországból, Franciaországból, Grúziából, a Koreai Köztársaságból, Moldovából, Nepálból és Venezuelából érkeznek fellépő művészek.

 
Donát-napi búcsú és ünnepi mise Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 05.

ImageSzékesfehérváron, a Bányató feletti dombon áll az 1733-ból származó Szent Donát-kápolna, ahol újjáépítése, azaz 1994 óta minden évben, augusztus első vasárnapján egy ősi szertartást elevenítenek fel. Ez pedig a Donát-napi búcsú, mely Szent Donáthoz köthető, aki a szőlőskertek, szőlősgazdák védőszentje, kultuszát pedig még a régi svábok hozták magukkal, amikor annak idején betelepültek Székesfehérvárra.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2931 2932 2933 2934 2935 2936 2937 2938 2939 2940 Következő > Utolsó >>

Eredmények 32308 - 32318 / 33034