Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kiégett egy garázs a tűzben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 20.

ImageA viharkárok felszámolása közben tűzesetről érkezett jelzés a székesfehérvári tűzoltóság ügyeletére. Bisztricz Anett, a Székesfehérvári Tűzoltóság szóvivője elmondta honlapunknak, hogy Seregélyes-Szőlőhegyen egy családi házzal egybeépített, 6x3 méteres garázs gyulladt ki. A tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a lángok a házra és a melléképületre nem terjedtek át. A tűzben a garázs kiégett, cserépfedésű tetőszerkezete megsemmisült.

Tovább...
 
A Magyar Vöröskereszt gyors segítséget nyújt a rászorulóknak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 20.

ImageÖtmillió tonna, több mint másfél millió forint értékű tartósélelmiszer, hárommillió forint rendkívüli adomány, 600 takaró, a mentési munkálatokat segítő eszközök és ismét él a 1749-es segélyvonal – így próbál segíteni a Magyar Vöröskereszt a májusi rendkívüli időjárás sújtotta településeknek. A napok óta tartó ítéletidő miatt kialakult árvizek hatására több ezer ember veszítette el otthonát idehaza. A rendkívüli időjárás leginkább Borsod – Abaúj- Zemplén megyét sújtotta. Észak-Magyarországon soha nem tapasztalt áradás kezdődött. Minden idők legnagyobb árvizét mérték a Bódván, a Hernádon, a Zagyván, a Tarnán, az Ipolyon és a Sajón.

Tovább...
 
Védelmet az egészségügyi dolgozóknak! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 20.

ImageSajnos egyre gyakrabban fordul elő Magyarországon, hogy egészségügyi dolgozók - orvosok, ápolók, mentőtisztek - támadás, bántalmazás, fizikai erőszak áldozataivá válnak. Ezek az egészségügyi dolgozók gyakran rendkívül alacsony fizetésért azért dolgoznak, hogy életeket mentsenek és beteg emberek gyógyításában vállaljanak részt. Ezért mindenképpen indokolt, hogy a Büntető Törvénykönyvbe olyan szigorítás kerüljön, amely a jelenleginél nagyobb védelmet nyújt az egészségügyi dolgozóknak.

Tovább...
 
MEGÉRI TANULNI? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 20.

ImageMindannyian tudjuk, hogy a felsőfokú tanulmányok sok pénzbe kerülnek, akár saját zsebből fizeti a diák vagy annak hozzátartozója, akár államilag finanszírozott a képzés. A pénzráfordítás mellett sok energiát is kell belefektetni, amíg a diploma kézhezvételéig eljut valaki. És utána mi következik? A Workania állásportál legutóbbi kutatásában azt vizsgálta, mennyit ér ma (2010-ben), ha valaki az érettségi megszerzése után kezd dolgozni, vagy ha friss diplomájával a zsebében lép az álláspiacra.

Tovább...
 
Tambora - Tatai Tibor grafikusművész kiállítása Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 20.

ImageA székesfehérvári Aranybulla Könyvtárban mutatja be alkotásait Tatai Tibor grafikusművész május 25-én, kedden, 17 órakor. A kiállításon közreműködik Bágyi-Balázs és P. Szabó Dániel dobon és cimbalmon. Az alkotásokat Kocsis Noémi újságíró ajánlja a nagyközönség figyelmébe.

Tovább...
 
Hátba szúrta feleségét Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 20.

ImageA Székesfehérvári Mentők diszpécsere jelezte a rendőrségnek este fél tízkor, hogy Mányon egy házban szurkálás történt. A rendőrök a jelzést követően azonnal a helyszínre indultak. Kiderült, egy házaspár veszett össze az este folyamán házukban, mely odáig fajult, hogy a férj, egy konyhakéssel hátba szúrta feleségét. Az 52 éves asszonyt a mentők azonnal Székesfehérvárra, a Fejér Megyei Szent György Kórház Traumatológiai Osztályára szállították. Sérülése súlyos-életveszélyes, ugyanis a kés a lapocka alatt, a rekeszizmot átszúrta.

Tovább...
 
Közrend, gazdaság és új alkotmány Nyomtatás E-mail
Írta: orbanviktor.hu   
2010. május 20.

Image"Június közepén kerülhetnek a parlament elé az első fontos gazdasági törvényjavaslatok, nyár végétől pedig megyei kormányhivatalokat hoznak létre. Új alkotmány a tervek szerint 2012 közepén vagy végén lesz, addig a kormány, a parlament a rend és a gazdaság megerősítésén dolgozik." - jelentette ki Orbán Viktor a szerdai, budapesti gazdasági konzultáción. Orbán Viktor beszédében elsőként arra hívta fel a figyelmet, hogy fontos jól érteni a gazdasági vészhelyzet, a külső hatások és a kormány várható döntéseinek az összefüggéseit.

Tovább...
 
Videoton - Újpest FC: 1-1 (1-0) Nyomtatás E-mail
Írta: Videoton FC   
2010. május 20.

ImageAz Újpest elleni meccsünk még annál is jobban kezdődött, mint ősszel a Megyeri úton: akkor Nagy Dani a 4. percben lőtt gólt, most Elek már egy perccel korábban Balajcza kapujába fejelte a vezetőgólt. Tetszetősen, szellemesen futballozott a Vidi, csapatunk uralta a középpályát, és miután az Újpestnek támadnia kellett, a Videoton a kedvenc játékát játszhatta. A védők mögött és a középpályán bőven volt terület, a középpályások bátran dobhatták támadásba a csatárokat. 

Tovább...
 
Speciális Kutató-Mentők segítették a munkát Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 19.

ImageA Perpetum Nemzetközi Speciális Kutató-Mentők az elmúlt napokban keletkezett súlyos viharkárok felszámolásában vett részt a székesfehérvári tűzoltóság számára történő segítségnyújtásban. Hétfőn 15 órától 21:50-ig a csoport a városban összesen 19 káreset helyszínén szüntette meg a kidőlt fák által okozott forgalmi akadályokat, illetve a súlyosan megdőlt, fák által okozott veszélyhelyzetet szüntette meg. A Hétpettyes Óvoda udvarán például így menekülhetett meg a játszótér több eleme is, de számos lakóházat sem fenyeget már hasonló veszély.

Tovább...
 
Viharkárok, árvíz - bevetésen a tűzoltók... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 19.

ImageA székesfehérvári tűzoltóság ügyeletére az elmúlt napok csapadékos és szeles időjárása miatt további 80 bejelentés érkezett kedden reggel 6:00 órától 18:00 óráig. Ezzel a székesfehérvári tűzoltóság működési területén a viharkárok száma most már meghaladja a háromszázat. Kedden szintén fakidőlések miatti veszélyhelyzeteknél kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak, főként Székesfehérváron és a Velencei-tó környéki településeken. A tűzoltóság három gépjárműfecskendője és négy különleges szeren folyamatos bevetésen van.

Tovább...
 
Pumi második a góllövő-listán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. május 19.

ImageA 2009/2010-es szezon 28 bajnoki fordulója alapján a 276 gólos Tóth Tímea bizonyult a legeredményesebb játékosnak. - kaptuk a hírt Pálfay Károly sajtóreferens, aki elmondta, hogy a váci átlövőt a válogatott keretébe meghívott Tilinger Tamara követi 212 találattal – melyek közül Pumi 160-at 2010-ben, azaz az elmúlt 18 meccsen lőtt. Az akciógólokat tekintve három Alcoa FKC játékos szerepel a TOP10-ben!

Tovább...
 
<< Első < Előző 2951 2952 2953 2954 2955 2956 2957 2958 2959 2960 Következő > Utolsó >>

Eredmények 32473 - 32483 / 38345