Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Életek másodpercekért - a valóságban is Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 25.

ImageElgázolták Budur Gabriellát, a MotoGP trilógia kötetek szerzőjét. – informálta szerkesztőségünket a BGP Media sajtóirodája – Múlt szerdán még arról adtunk hírt, hogy megjelent az írónő új könyve „Életek másodpercekért” címmel, most pedig azt halljuk, hogy a balesetmentes közlekedés aktivistájának nem adták meg az elsőséget, amikor Budapesten, a Népszínház utcában át akart kelni a zebrán. A türelmetlen sofőr elsodorta Gabriellát, aki a napokban csatlakozott a Budapest-Bamakó adománygyűjtő akcióhoz, s kezdte el tervezni új kampányát, amelyben a motoros mentősöknek szeretne segíteni.

Tovább...
 
A válságos időkben kiemelten segíteni kell a rászorulókon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 25.

ImageA válságos időkben nemcsak a vállalkozókkal, hanem az „elesett magánemberekkel” is foglalkozik a Polgári Frakció. - Vargha Tamás tanácsnok és Balsay István, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke sajtótájékoztató keretében hirdette meg azt a jótékonysági akciót, amely keretében ruhaneműt és tartós élelmiszereket gyűjtenek a rászorulóknak.

Tovább...
 
Szociális perverzió Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas   
2008. november 25.

ImageOroján Sándor szerint a kormány jövő évi büdzsé-tervezete Heves megyéből nézve nem más, mint szociális perverzió. A Fidelitas Heves megyei elnöke elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány Heves megyei, rászorult gyerekeken spóroljon, miközben milliárdokat tapsol el kommunikációra.

Tovább...
 
Holnap - ismét nemzetközi kupa mérkőzés Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 25.

ImageA szlovák Spisská Nová Ves ellen játszik legközelebb az Albacomp kosárlabda-csapata. A nemzetközi kupa mérkőzést holnap, 19 órától tartják. A székesfehérvári sportolók legutóbb hatalmas fölénnyel (104-60) győzték le az Enternet-NTE Hegyvidéket. Most ugyan nem számíthatunk ekkora diadalra, ám remélhetőleg ismét több pontot tudnak dobni fiaink, mint az ellenfél.

 
Vásárt szervez a Bőrgyár Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 25.

ImageFiatal képző- és iparművészek jelentkezését várja a Bőrgyár Kulturális Egyesület a decemberben megrendezendő Karácsonyi Vásárra. Kovács Istvántól megtudtuk, hogy a programra a Szent István Király Múzeum Babaházának udvarán kerül sor (Székesfehérvár, Megyeház u. 17.) az alábbi időpontokban: december 6-7, 13-14, 20-23, naponta 10.00-19.00-ig. A szervezők kérik, hogy a bemutatkozni vágyó alkotók küldjenek a munkáikról fotót, portfoliót november 30-ig az Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

Tovább...
 
Elbocsátások az Alcoa-Köfémnél Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 25.

ImageA Sanmina-SCI és az AAA Auto Group után az Alcoa-Köfém is megszorító intézkedéseket vezet be „válságkezelés” címszóval. Az AAA Autó Csoport eladásra bocsátotta székesfehérvári ingatlanját, a Sanmina SCI közel négyszáz dolgozótól szeretne megválni, az Alcoa-Köfém pedig több, mint hétszáz ember munkaviszonyát szünteti meg április végéig. A székesfehérvári hengermű üzemben 83, a móri üzemben pedig 650 fővel kevesebben dolgoznak majd. Az elbocsátás három üteme: január, február és április.

Tovább...
 
Bodajkon is ingyenes lesz HPV elleni védőoltás? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 25.

ImageTársadalmi összefogásra kéri a bodajki lakosokat a helyi polgármester, Oszlánszki Zsolt. A cél az, hogy minden érintett fiatal ingyenesen kaphassa meg a HPV elleni védőoltást. Mint ismeretes, a székesfehérvári Közgyűlés legutóbbi ülésén megszavazta a fiatal lányok méhnyakrák elleni védőoltásának 100 %-os anyagi támogatását. Ennek értelmében városunkban minden 12 éves lány (1347 gyermek) térítésmentesen juthat hozzá a védőoltáshoz.

Tovább...
 
Megszorítások helyett gazdaság-élénkítést javasol a Polgári Frakció Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 25.

ImageNem megszorításokat kellene bevezetni „válságkezelés” címszóval, hanem beruházás-növelésre, gazdasági élénkítésre van szükség. – véli a Polgári Frakció. Vargha Tamás tanácsnok mai sajtótájékoztatóján kifejtette: a Frakció által néhány héttel ezelőtt nyilvánosságra hozott, s az illetékeseknek eljuttatott „hét pontos csomagjukban” már utaltak arra, hogy adó- és járulékcsökkentés szolgálná a vállalkozók érdekeit, s jelentene bizonyos fokú menekülést a mélypontról ahelyett, hogy további terheket rónának az amúgy is szörnyű gazdasági helyzetben lévőkre. Javaslataikra azonban eddig még nem érkezett reakció sem Székesfehérvár polgármestere, sem a frakciók részéről.

Tovább...
 
Ismét a listavezető otthonában Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. november 25.

ImageA sors furcsa fintora, hogy múlt héten a Jesenicéhez mint soros listavezetőhöz utazott az Alba Volán, most pedig a Vienna Capitals-szal ugyanez a helyzet. - Dacára annak, hogy vesztesen hagyta el a jeget a csapat, Ted Sator vezetőedző egyáltalán nem volt csalódott a fiúk teljesítménye miatt. "Igen biztatónak találom azt, ahogyan játszottunk a legutóbbi két találkozón. Büszke vagyok a játékosok erőfeszítéseire. A Villach az első két összecsapásunk alkalmával jóval többet lőtt kapura, és mezőnyfölényben is volt, vasárnap azonban szó sem volt erről. A csapatunk rengeteget fejlődött a szezonkezdet óta." - emelte ki a szakember.

Tovább...
 
Ünnepség Kati néni szobránál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 25.

Nem fog éhezni és fázni az, aki ma este, 18 órakor részt vesz a székesfehérvári Katalin-napi ünnepségen. A program ugyan a Liszt Ferenc utcában álló „Kati néni” szobránál kerül megrendezésre, ám a hideg ellen „megvéd” majd a forralt bor, amelyről a Hagyományos Piacokért Egyesület, a Fehérvári Polgárok Egyesülete és a Ring Ker Bt. gondoskodik. Ehhez persze harapnivaló is jár, valamint muzsika és tánc a Tilinkó Zenekar és az Alba Regia Táncegyüttes Senior Csoportjának jóvoltából.

 
Ford és Volkswagen karambolja az M7-esen Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2008. november 25.

ImageÖsszeütközött két személygépkocsi vasárnap kora este az M7-es autópályán. A Budapest felé vezető oldalon, a 70-es kilométernél egy Ford Focus egy Volkswagennel ütközött. A Ford keresztbe fordult az úton, a Volkswagen az út menti vízelvezető árokban állt meg. A mentők egy sérültet szállítottak kórházba. A műszaki mentés és a helyszínelés idejére állt a forgalom az M7-es autópálya ezen szakaszán.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2951 2952 2953 2954 2955 2956 2957 2958 2959 2960 Következő > Utolsó >>

Eredmények 32484 - 32494 / 34265