Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Az MLSZ nem hagyta jóvá a REAC kérelmét Nyomtatás E-mail
Írta: FC Fehérvár   
2008. november 28.

ImageA Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága 2008. november 28-i (mai) ülésén elutasította a REAC azon kérelmét, hogy a jövő hét szerdán (december 3.) esedékes, FC Fehérvár ellen játszandó Ligakupa mérkőzését - amelyet a múlt hétről halasztottak el - Fehérváron, a Sóstói Stadion műfüves pályáján rendezze. Az indoklás szerint a szövetség szabályzata nem teszi lehetővé, hogy azt a pályát, amelyen az ellenfél hazai mérkőzéseit játsza nem bérelheti, ugyanakkor nem adhatja át a pályaválasztói jogot sem.

Tovább...
 
Jövő évi költségvetési koncepció - elfogadva Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 28.

ImageKiemelt napirendi pontként tárgyalták tegnap a Fejér Megyei Közgyűlés képviselői a "Tájékoztató a Fejér Megyei Önkormányzat 2006-2010. közötti időszakára szóló gazdasági programjában kitűzött célok és feladatok időarányos teljesítéséről" címmel bíró témát. Az ülésen élénk vitát követően elfogadták a 2009. évi költségvetési koncepciót, véleményezték több település helyi építési szabályzatát, szó esett a megyei közúthálózatát érintő közlekedésbiztonsági intézkedésekről, valamint az idén megvalósult és még tervben lévő turisztikai fejlesztésekről, programokról, kulturális rendezvényekről is.

 
Előadás a neuropátiaról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 28.

A székesfehérvári Cukorbetegekért Egyesület szervezésében a diabetes gondozás mindennapi problémáiról és a neuropátiaról tart előadást Dr. Balsay Miklós főorvos ma, 17 órától a Régió Házában. Diabéteszes neuropátiának a cukorbetegségben kialakuló idegi, idegrendszeri károsodást elnevezzük, amikor az idegszövet átmeneti vagy tartós, huzamosan fennálló sérüléstől szenved. E betegség a diabétesz gyakori, megszokott szövődményének tekinthető, és a betegek 40-60%-ában fordul elő enyhébb, 5-10%-ában pedig súlyosabb formában.

 
Tovább nő a munkanélküliség Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 28.

Image"Egy év alatt egy Mátészalka nagyságú város lakosságával nőtt a munkanélküliek száma. Magyarország jelenlegi helyzetében a munkahelyek megvédése lenne a legfontosabb, de a kormány csak addig jut el, hogy bejelenti a megszűnő munkahelyek számát. Minél előbb változásra, új politikára és új gazdaságpolitikára van szükség a munkanélküliség megállításához, mert arra a jelenlegi kormány képtelen." - áll dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleményében.

 
Ismét kitárja kapuit az Adventi Udvar Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 28.

ImageAz esztendő legbensőségesebb időszakában újra ünneplőbe öltözik a Székesfehérvári Püspökség udvara.  - tájékoztatta szerkesztőségünket Bertáné Pintér Katalin, a Székesfehérvári Püspökség sajtóreferense - Immár harmadik alkalommal nyílik meg az Adventi Udvar november 29. és december 21. között. Idén is jótékonysági kézműves vásárral és gazdag programokkal várják a betérőket Advent minden szombatján és vasárnapján délelőtt 10-től este 6 óráig, valamint az utolsó adventi hét hétköznapjain délután 2-től este 7 óráig.

Tovább...
 
Pusztaszabolcs is SZEM-el Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 28.

ImageA Fejér megyei Pusztaszabolcs is csatlakozott a Szomszédok Egymásért Mozgalomhoz. A helyi polgármester, Czompó Istán azzal indokolta e lépést, hogy az elmúlt időszakban több olyan bűneset is történt közvetlen környezetükben, amely a közbiztonság megerősítését teszi szükségessé, valamint a lakók összefogását és aktív közreműködésüket a bűnözés kiszorításában. A SZEM ugyanis egy olyan bűnmegelőzési program, amely éberségre nevel, összehangolt munkára, valamint „jószomszédi kapcsolatápolásra”.

Tovább...
 
Áll már Karácsonyfa Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 28.

ImageA hagyományoknak megfelelően idén is karácsonyfa került a Városház térre, elé pedig egy kis színpad, ahol különböző műsorok szórakoztatják majd a közönséget decemberben. A fenyő díszeit a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola tanulói készítették el, s már lebegnek is a szélben az angyalkák, szarvasok, ajándékos dobozkák, és az arany színre befestett gally-gömbök. - Az adventi programokat alább közöljük.

Tovább...
 
Költségvetési koncepció - káosz, mint az állami költségvetésnél Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 28.

ImageA székesfehérvári Közgyűlés elé vitt költségvetési koncepció nem volt alkalmas arra, hogy a Közgyűlés elfogadja, hiszen pont az nem derült ki belőle, ami egy ilyen tervezet lényegét adja: hogy milyen elvek mentén, milyen keretek között és milyen alapvető dolgokat figyelembe véve készíti majd el a városvezetés a költségvetés tervezését januárban-februárban.

Tovább...
 
Shakespeare álma újraálmodva Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 28.

ImageHeléna mai tizenéves, akinek legfőbb gondja, hogy úgy érzi, őt nem veszi észre, nem szereti senki, míg nővérének már ketten is udvarolnak. Nem csoda hát, ha álomba merülve furcsa történet főszereplője lesz: Anyja, Hippolyta, és ennek jövendőbelije, Theseus, Athén ura, férjhez kényszerítené idősebb lánytestvérét, Hermiát Demetriushoz, akit nem szeret.

Tovább...
 
Zana Anita Wang Yoan-díjat kapott Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 28.

ImageZana Anita, a Kodolányi János Főiskola kommunikáció-médiatudomány szakos hallgatója a Nemzetközi Paralimpiai Bizottságtól Wang Yoan-díjat kapott a pekingi paralimpián végzett munkájáért. - kaptuk a hírt Szondy Rékától, a KJF sajtóreferensétől - Zana Anita a Magyar Nemzetet tudósította a paralimpiáról, és mind az olimpia, mind a paralimpia legfiatalabb akkreditált újságírója volt.

Tovább...
 
A szezon eddigi legfontosabb meccse jön Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. november 28.

ImageA rájátszás elérése szempontjából kulcsfontosságú, hogy a Graz 99ers ne zárkózzon fel az Alba Volánra. Ennek érdekében mindkét pontot meg kell szereni pénteken, idegenben a narancs-feketék ellen. - Dacára annak, hogy hosszúra nyúlik az Alba Volán vereségsorozata, a mutatott játékban határozott előrelépés tapasztalható. Két ízben is sikerült idegenben pontot szerezni, Linzben és Bécsben.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2951 2952 2953 2954 2955 2956 2957 2958 2959 2960 Következő > Utolsó >>

Eredmények 32495 - 32505 / 34306