Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Itt a negyedik Fehérvári Turista Nap! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 18.

ImageA Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében jött létre az a program, amely minden hónap harmadik szombatján arra buzdítja a fehérváriakat, hogy legyenek turisták saját városukban, és menjenek el egy ingyenes városnézésre, idegenvezető kalauzolása mellett. A májusban, júniusban és júliusban megtartott rendezvényre több százan látogattak el, akik örömmel indultak a város felfedezésére. A csoportok minden alkalommal meglátogatnak egy olyan városi helyszínt, ahova máskor nem, vagy csak ritkán lehet bemenni.

Tovább...
 
Nemzetközi futsaltornát rendeznek Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 18.

ImageMagyarország eddigi legnagyobb nemzetközi női futsaltornáját rendezi meg Székesfehérváron az Alba Vesta SE. A tornára pénteken és szombaton kerül sor a Köfém Sportcsarnokban, amelyre öt külföldi csapat kapott meghívást. A Hat Nemzet Kupáján Csehország, Montenegró, Olaszország, Svájc, Ukrajna és Magyarország női teremlabdarúgói mérkőznek meg egymással. A meccseket a FIFA hivatalos futsalszabályzata szerint rendezik meg.

Tovább...
 
Augusztuális Kisapostagon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 18.

ImageAugusztuálist rendezett a Schalbert Kisapostagért Alapítvány Kisapostagon. A programon fellépett Muck Ferenc előadóművész szaxofonon, valamint a FIRKIN zenekar. Az esemény díszvendége L. Simon László, a körzet országgyűlési képviselője volt, aki bemutatta a Fidesz-KDNP kisapostagi polgármesterjelöltjét, Kutrovácz Istvánt.

Tovább...
 
Együttműködési megállapodás a Katolikus Karitász és Belügyminisztérium között Nyomtatás E-mail
Írta: Székesfehérvári Egyházmegye   
2010. augusztus 18.

ImagePintér Sándor belügyminiszter és Spányi Antal püspök, a Katolikus Karitász püspök-elnöke együttműködési megállapodást írt alá az eredményes segítségnyújtás céljából a magyarországi árvíz sújtotta területeken. Az együttműködés a pusztítás következményeinek enyhítéséért, az állampolgárok magántulajdonában keletkezett károk csökkentésért, a normális életfeltételek biztosításáért jött létre. A rendkívüli időjárás, a lezúduló csapadék, a megáradt folyók és patakok jelentős károkat okoztak Magyarországon, elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Tovább...
 
Bemutatta jelöltjeit a Válasz Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 18.

ImageBemutatta önkormányzati képviselőjelöltjeit a Válasz Független Civilek Fehérvárért Egyesület. Juhász László, a Válasz polgármesterjelölt mutatta be a jelölteket a sajtó képviselőinek. Ők a következők: Belváros - Dr. Holló Imre, Városközpont – Észak Fésüs Irén, Viziváros - Juhász László, Városközpont – Kelet Szili Gábor, Tóváros – Alsóváros - Fülöp Máté, Maroshegy - Mezővári Balázs, Palotaváros – Dél - Kupeczik Krisztián, Palotaváros – Észak - Vid Péter, Feketehegy – Szárazrét – Szedreskert Szili Csaba, Felsőváros – Fecskepart - Schreiner János.

Tovább...
 
Nyögvenyelős győzelem a harmadik edzőmeccsen Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. augusztus 18.

ImageTovább folytatta csapatunk a felkészülési mérkőzések sorozatát, hiszen a München elleni két találkozó után ezúttal a HSC Csíkszereda látogatott Fehérvárra. Paprikás hangulatú összecsapáson győztünk 3-1-re. - Bár a felkészülés ezen szakaszában természetesen nem az eredmény az elsődleges, azért az EHC elleni két vereség után mindenképpen javítani akartak a kék-fehérek. Mind játékban, mind eredményességben.

Tovább...
 
Elkezdődött a Királyi Napok Néptáncfesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 17.

ImageTöbb ezer ember látogatott el Székesfehérvárra, a XV. alkalommal megrendezésre kerülő Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál megnyitójára. A programsorozat „nulladik napján” a Kalyi Jag együttes lépett fel a Városház téren felállított színpadon, másnap pedig dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő köszöntő szavai után megkezdődött a Fesztivál. A táncosok augusztus 20-ig szórakoztatják a közönséget. Fellépnek a Burját Köztársaság, Costa Rica, Észak-Ciprus, Franciaország, Horvátország, Kanada, Olaszország, Sri Lanka, Taiwan és Törökország táncosai is.

Tovább...
 
Nézőcsúcsra készül a Fezen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 17.

ImageTöbb külföldi fellépőt, kedvező árakat és kevesebb követ ígért Kovács Antal, a Fezen fesztivál főszervezője. A szeptember 9-én kezdődő szezonzáró fesztiválon, öt színpadon és egy alternatív helyszínen közel 100 fellépő látható a három nap alatt. A 13-ik alkalommal megrendezésre kerülő székesfehérvári fesztiválon minden eddiginél több, hat külföldi fellépő színesíti a programot. Itt lesz a több mint 40 éve színpadon lévő angol Uriah Heep, a Helloween egykori énekese által alapított német Gamma Ray, a szintén német power metál kedvenc Edguy, illetve a tavaly elmaradt koncertjét idén pótló észak-ír Therapy?.

Tovább...
 
Fenyves Péter: 22 éve a közigazgatásban, az önkormányzati munkában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 17.

Image2006 óta irányítja Mór városát Fenyves Péter, aki előde, a négy cikluson át polgármesterként dolgozó Schmidt Ferenc városépítő munkáját szerette volna folytatni. E terve pedig tökéletesen sikerült is: Az elmúlt négy évben a város infrastrukturális fejlődése intenzívvé vált, befejeződött a közműépítési program. A Európai Uniós források elérésében a város sikeres volt, két milliárd Ft értékű vissza nem térítendő támogatást kaptak. A lakosság kérésének megfelelően teljesítették a négy éves fejlesztési programot, amelynek része volt a járdafelújítás, útfelújítás, intézmény felújítás, és a csapadékvíz elvezetés megvalósítása.

Tovább...
 
18. győzelmünkre készülünk az FTC ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Videoton FC   
2010. augusztus 17.

Image76 bajnokin van túl a Vidi és az FTC, csapatunk javítana az örökmérlegen, a fővárosiak az eddigi meccsek majd felét megnyerték. - A Videoton és az FTC eddigi 76 élvonalbeli derbijéből 37 zárult a zöld-fehérek sikerével, 22 alkalommal született döntetlen, míg egyesületünk 17 diadalt ünneplhetett, a gólarány 130-78 a IX. kerületiek javára. A Sóstói Stadionban lejátszott bajnokikon is a Ferencváros áll jobban, a 37 fehérvári meccsből 14 a vendég, 9 pedig a hazai gárda sikerével ért véget, 15 alkalommal pedig megosztoztak a felek a pontokon. A mi pályaválasztásunkkal lejátszott derbik gólaránya 51-42 a rivális javára, csapatunk a szombati rangadón javíthat a zöld-fehérek elleni statisztikán.

Tovább...
 
Muzsikál az udvar Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 17.

ImageNyár Esti Muzsikáló Udvart rendez ma, 20 órai kezdettel a Fehérvári Polgárok Egyesülete. A programra a Deák Képtár udvarán kerül sor, ahol fellép Tenke Eszter ( a Balladákkal), s az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület Vízivárosi Asszonykórusa (Karvezető: Deák Zsuzsanna, tárogatón kísér: Vincze Tamás), akik műdalokat adnak elő a múlt század elejéről. A belépés díjtalan.

 
<< Első < Előző 2951 2952 2953 2954 2955 2956 2957 2958 2959 2960 Következő > Utolsó >>

Eredmények 32506 - 32516 / 38980