Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Minden traffipaxot bevetnek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 24.

ImageMától az összes sebességmérő készülékét beveti a rendőrség Magyarországon. A három napos akció célja az, hogy minél jobban kiszűrjék a gyorshajtókat, s az egyéb szabálysértőket. Hazánkban ugyanis a legtöbb halálos, illetve súlyos sérüléssel járó baleset fő oka a megengedett sebességhatár túllépése. A közúton történő személyi sérüléses balesetek 25-30 százalékáért felel a gyorshajtás, a halálos baleseteknek pedig 40 százaléka vezethető vissza e szabályszegésre.

 
Fának ütközött egy Suzuki Agárdon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 24.

ImageKözlekedési balesethez riasztották a 7-es főútra a székesfehérvári tűzoltókat. Bisztricz Anettől, a Székesfehérvári Tűzoltóság szóvivőjétől megtudtuk, hogy Agárdon, a Balatoni úton egy Suzuki Swift egy fának ütközött. Az autó vezetőjét és utasát a mentők az elsődleges adatok szerint súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A tűzoltók áramtalanították a Suzukit.

Tovább...
 
Nikolics: "Csak tettem a dolgomat, gólt rúgtam" Nyomtatás E-mail
Írta: Videoton FC   
2010. augusztus 24.

ImageA Ferencváros elleni döntetlennel a tabella élére állt a Vidi. A „pontos” gólt szerző Nemanja Nikolicsot faggattuk: „Nagyon jól jött ez a gól nekem is, és a csapatnak is. Kevesebb lehetőséget kaptam eddig, de úgy éreztem, kivárom az én időmet, és akkor megrúgom majd a gólomat. Hittem magamban, és miután beszéltem a Mesterrel, éreztem, hogy ő is hisz bennem, ezért nem volt problémám azzal, hogy csak a kispadon kezdtem. Hogy miért ott, arra egyszerű a válasz: Szoszi és Vujo (Alves és Vujovics) jól játszottak, gólokat rúgtak, ezért ők kerültek a csapatba."

Tovább...
 
Tovább csiszolni a játékot Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. augusztus 24.

ImageNehéz estén vannak túl az Alba Volán hockycsapatának játékosai, hiszen a Medvescsak Zágráb meglehetősen magabiztos győzelmet aratott Székesfehérvárott. Kedden Dunaújvárosban vendégszerepel a Sapa Fehérvár AV19, ahol remélhetőleg már jobban működik majd a csapatjáték. - Kedden 18:00-kor indul útjára a korong Dunaújvárosban, amikor is kezdetét veszi a Sapa Fehérvár AV19 hatodik edzőmérkőzése. Van honnan előrelépniük a fiúknak, ez nem is kérdés.

Tovább...
 
Hatvanadik születésnapját ünnepelte Beloiannisz Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 23.

ImageA hétvégén ünnepelték a Fejér megyei görög település, Beloiannisz hatvanadik születésnapját. Rizojanisz Kosztasz, a település polgármestere ünnepi beszédében Szent István életművét méltatta, míg L. Simon László, a körzet országgyűlési képviselője a görögök és a magyarok kulturális és gazdasági kapcsolatairól, a település értékeiről, valamint az új kormány céljairól beszélt. Kiemelte, hogy Beloiannisz, és az ott élő görögség milyen nagy értéket képvisel Magyarországon. Az ünnepségen részt vett a ciprusi nagykövet és a görög követség első titkára is.

Tovább...
 
Idén hetedik alkalommal adták át a Szent István Emlékérem és Díjat Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2010. augusztus 23.

ImageA 2004-ben alapított Szent István-díj átadásán a város és a megye vezetői, így dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő is részt vett. Az elismerést minden évben olyan székesfehérvári személyiségnek ítélik oda, akinek munkásságához, szakmai életútjához, emberi hozzáállásához mindenkor Szent István öröksége szolgált és szolgál iránymutatásul, a Szent István-i keresztény értékrendnek megfelelő életet él vagy élt, és ennek szellemében kiemelkedő tevékenységet végez vagy végzett.

Tovább...
 
A Megfizethetetlen... Nyomtatás E-mail
Írta: Káldor Márk   
2010. augusztus 23.

ImageMegállapítom, hogy a hiányzó nevezési dokumentumok – APEH igazolása, VPOP igazolása, bírósági kivonat – megérkeztek. Megállapítom továbbá, hogy a Sportszervezet a nevezési díj befizetését és a tagdíj befizetését – mint a nevezés feltételét – teljesítette. Tájékoztatom, hogy a Versenyzési engedély regisztrációs díját is befizette a Sportszervezet. Megállapítom továbbá, hogy „Késedelmes nevezés büntetése” címen (VK 1. sz. melléklet 6. pont) 20.000,– HUF büntetést köteles fizetni...

Tovább...
 
Képregénnyel a Fezenre és tovább... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 23.

ImageKépregény-pályázatot hirdetnek fesztivál témakörben a FEZEN szervezői és a Parkocka.hu alkotói. A legjobbaknak ítélt munkák limitált példányszámú pólón is megjelennek. - Vajon mekkora a fesztiváljárók és a mini képregényt rajzolók táborának közös halmaza? Erre keresi a választ a Párkocka.hu és a Fezen fesztivál által indított közös képregény-pályázat. Mini képregényeket várnak az alkotókedvűektől, fesztivál témakörben.

Tovább...
 
Öcsényben szervezett Művésztanyát a Székesfehérvár-ért Művészkör Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 23.

ImageMintegy tizenöt alkotó gyűlt össze Magyarország különböző városaiból, s külföldről, hogy részt vegyenek az Öcsényben megrendezett Művésztanyán. Az „örömfestést” a Székesfehérvár-ért Művészkör szervezte. A közös alkotás során, a három nap alatt közel ötven festmény született: tájképek, csendéletek, meditatív gondolatok, egyiptomi emlékek.

Tovább...
 
A magyar beteg: mennyire működünk együtt gyógyulásunk érdekében? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 23.

ImageEgy krónikus betegek körében végzett kutatás szerint minden második beteggel előfordul, hogy ára miatt nem tudja kiváltani vényköteles gyógyszerét, és egynegyedük nem az orvosi előírások szerint alkalmazza azt. – ezek a legfőbb megállapításai a Szinapszis Kft. által végzett kutatásnak, amelyet a WEBBeteg egészségportál megbízásából készített.

Tovább...
 
Szabolcs atya lelki útravalója: "KI A BETYÁR, KI A SZENT?" Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2010. augusztus 23.

ImageA mai evangéliumban azt kérdezik Jézustól: Kik üdvözülhetnek? Vagyis kik juthatnak a mennyországba? Kemény válaszokat kapunk, de egyértelmű, hogy nem is olyan könnyű kérdés ez. Jézus Urunk ugyanis olyan értékrendet állít fel, mely sok mindenben ellentétje a mi nyárspolgári, nagyon anyagias életszemléletünknek. Azt is mondhatjuk, hogy a mienkéhez képest az övé fejetetejére állított értékrend. Ami nálunk az első helyen szerepel, Jézusnál az utolsó helyezést kapja . És megfordítva: ami a mi szemünkben nem fontos, az Jézusnál magasan az első helyre kerül.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2951 2952 2953 2954 2955 2956 2957 2958 2959 2960 Következő > Utolsó >>

Eredmények 32517 - 32527 / 39023