Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Vereséget szenvedett farmcsapatunk Grazban Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. augusztus 23.

ImageAz osztrák másodosztályú ATSE Graz vendégeként lépett jégre a Sapa Fehérvár AV19 farmcsapata. Fiataljaink jól helytálltak, ám a rutinos osztrákok emberelőnyeik kihasználásával a maguk javára döntötték el a mérkőzést. - A hazaiak már az első emberelőnyükből megszerezték a vezetést, Philipp Winzig lőtt a kék vonalról, ikertestvére, Dietmar jó érzékkel piszkált bele a korongba, esélyt sem hagyva kapusunknak (1-0). Mi is megmutattuk, hogy van egy-két jó emberfóros figura a tarsolyunkban, Kiss volt a befejező ember (1-1).

Tovább...
 
Szent István-ünnepi szentmise és kenyéráldás Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 22.

ImageSzent István királyunk ünnepén szentmisét celebrált Spányi Antal megyés püspök a Székesegyházban. Az ünnepi mise után Szent István fejereklyéjével körmenet indult Fejér megye és Székesfehérvár vezetőivel együtt István király sírjához, ahol a hagyományoknak megfelelően a megyés főpásztor elmondta az országfelajánló imát, majd kérte Szent István közbenjárását hazánkért és nemzetünkért. Ezt követően a város főterén Spányi Antal megáldotta az új kenyeret.

Tovább...
 
A Videoton és a Fradi megosztozkodott a pontokon Nyomtatás E-mail
Írta: Videoton FC   
2010. augusztus 22.

ImageTovábbra is a Videoton mumusának számít a Fradi, nem sikerült legyőznünk a Sóstón a zöld-fehéreket. - Bár a mérkőzés előtt a Vidi számított esélyesebbnek, a vendég Ferencváros nagyon szervezetten futballozott. Jól zárta le a területeket, és ez nem csak a védelem közepére, de a szélsők előtti sávokra is vonatkozik. A Vidi nem tudta a saját játékát játszani, de még így is meglepő volt, a játék képéből nem következett, hogy a vendégcsapat szerzett vezetést. Igaz, nem kidolgozott helyzetből, hanem egy szerencsésen megpattanó labdából: Andrezinho lövése irányt változtatott a menteni igyekvő Liptákon.

Tovább...
 
Kitüntetéseket nyújtottak át az ünnepi közgyűlésen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 20.

ImageDr. Ágoston Béla ny. főorvos (posthumus), Kovács Ferenc mesteredző és Schulz István okl. építészmérnök –(posthumus) kapta meg idén a Székesfehérvár Díszpolgára kitüntető címet. Pro Civitate díjban dr. Kuchár Ferenc főorvos, Hugóné Alba Regia, a Nyugdíjas Egyesület volt vezetője, Pap László ny. tanár –(posthumus), Tölgyesi Ferencné igazgató és Ujházi Péter festőművész részesült. A kitüntetéseket az ünnepi közgyűlésen vehették át a díjazottak.

Tovább...
 
Ökumenikus kenyéráldás Sárszentmihályon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 20.

ImageMég a környező településekről is érkeztek hívek Sárszentmihályra, hogy részt vegyenek az ökumenikus kenyéráldáson. A faluban már hosszú évek óta nem volt lehetősége az itt élőknek arra, hogy ilyen programon imádkozhassanak. Most viszont egy helybeli lakó, Szabó Tibor István kezdeményezésére megvalósulhatott e régi álom.

Tovább...
 
Rúgják már a bőrt a lányok... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 20.

ImageDr. Cser-Palkovics András köszöntötte a nemzetközi futsaltornára érkező sportolókat Székesfehérváron. „Nagy öröm számunkra, hogy a női futsal eddigi talán legrangosabb magyarországi rendezvényének Székesfehérvár adhat otthont. A „Hat Nemzet Kupája” nyugodtan mondhatjuk, hogy egyedülálló kezdeményezés talán nemcsak Magyarországon, hanem Európában is.” – mondta a politikus beszédében, amelyet angol és orosz nyelven tolmácsoltak a focista lányoknak.

Tovább...
 
Beszámoló a rendkívüli közgyűlésről Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 20.

ImageRendkívüli ülést tartott Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése. Az ülés elején a fehérvári csillagászat atyjára, Hajmási Józsefre emlékeztek a képviselők. Mint elhangzott: búcsúztatását augusztus 19-én, 15 órakor tartják a Ciszterci templomban. Ezt követően a székesfehérvári junior öttusa vb két hazai aranyérmesét, Kovács Saroltát és Demeter Bencét köszöntötték. A fehérvári öttusázóknak Horváth Miklós Csaba és dr. Cser-Palkovics András frakcióvezető is gratulált.

Tovább...
 
Jövőre új alkotmánya lesz az országnak Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. augusztus 20.

Image"Jövőre új alkotmánya lesz az országnak, a jelenlegi alaptörvény nem méltó hozzánk." - mondta Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, a Déri téri Szent István domborműnél tartott augusztus 20-ai megemlékezésen. A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint azzal, hogy az alkotmányozó többségű országgyűlés megalkotta a kettős állampolgárságról szóló törvényt, "István királyunknak így az államalapítás ünnepén elmondhatjuk (...), egyik politikai testamentuma megvalósulni látszik".

Tovább...
 
Vasárnap zárul a Mozdulj Velencei-tó szabadidős sportprogram-sorozat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 20.

ImageIdén nyáron újra megmozdult a Velencei-tó! A szabadidős eseménysorozat szervezői négy település öt strandján és két sportpályáján várták a mozogni vágyókat. Az elmúlt évekhez hasonlóan a Mozdulj Velencei-tó Sporttalálkozóval ér véget a program: augusztus 22-én, vasárnap, Gárdonyban, az agárdi Napsugár Strandon három sportágban, streetballban, strandfociban és strandröplabdában mérik össze egymással a tudásukat a csapatok.

Tovább...
 
Ezúttal meggyőző különbség a Csíkszereda ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. augusztus 20.

ImageLadányi és Vas Márton a tegnapihoz hasonlóan ezúttal is betalált, de mellettük Nagy Gergő, valamint a duplázó Horváth András is eredményes volt, így csapatunk negyedik edzőmeccsét 5-1-re nyerte a HSC Csíkszereda ellen.-Ismét ideges hangulatú mérkőzést vívott egymással a Sapa Fehérvár AV19 és a HSC Csíkszereda együttese. A nehéz feladatát ma este jól megoldó Haszonits játékvezetőnek gyakorlatilag a kezdő bedobástól fogva bőven akadt dolga, elsősorban a sorozatos vendégszabálytalanságok miatt.

Tovább...
 
Koszorúzás Szent István király szobránál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 20.

ImageÁllamalapító Szent István királyra emlékeztett Székesfehérvár és Fejér megye Önkormányzata. A Szent István szobornál tartott ünnepségen városunk közéleti szereplői, politikusok, a történelmi egyházak vezetői, s a megemlékezés többi résztvevője virágokat és koszorúkat helyezett el a műemlék talpzatánál.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2951 2952 2953 2954 2955 2956 2957 2958 2959 2960 Következő > Utolsó >>

Eredmények 32528 - 32538 / 39023