Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Utazás a koponyám körül Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. február 02.

ImageKarinthy Ferenc legnépszerűbb regénye az Utazás a koponyám körül, amelyet az agydaganata miatt bekövetkezett eseményekről írt. A műben részletesen feltárja az agyműtét közbeni gondolatait, érzéseit – s talán emiatt is lett olyan közkedvelt e könyv az orvosok és az olvasók körében is. A művet február 12-én a Vörösmarty Színház Stúdió Színpadán tekinthetik meg az érdeklődők, a nyilvános főpróbára pedig február 11-én, 19 órakor kerül sor.

Tovább...
 
Ismét érezték a győzelem ízét a Kodolányi röplabdásai Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. február 02.

ImageA Sümeg ellen megtört a jég: a Kodolányi-Masita-Hellotel FRKE először nyert bajnoki mérkőzést a 2010. esztendőben. Pecsuvácz Péter sajtóreferens elmondta honlapunknak, hogy az NB I-es férfi röplabda-bajnokság keresztjátékának legutóbbi összecsapásán a fehérvári klub azt a Sümeget fogadta, amellyel vélhetően a kiesés elkerüléséért is nagy harcot vív majd. A mérkőzést hátrányból felállva nyerte meg a Kodolányi. A két együttes egymás elleni mérlegét hűen tükrözi, hogy a legutóbbi, veszprémi találkozásuk szintén a pályaválasztó sikerét hozta.

Tovább...
 
Jótékonysági bál a református általános iskola javára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. február 02.

ImageFarsangi Jótékonysági Estet rendeznek a széchenyi utcai Református templomban február 12-én (pénteken), 18 órakor, a Református Általános Iskola javára. A bálon fellép Szalai Csilla operaénekes, Tóka Szabolcs orgonaművész, valamint a Csitáry Művészeti Műhely növendékei és a Budai úti gyülekezet gyermekkórusa is.

Tovább...
 
A Kodolányi János Főiskola elvesztette... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. február 02.

Image… közel 200 könyvét. A KJF ugyanis csatlakozott a nagysikerű „Veszíts el egy könyvet” akcióhoz. A Kodolányi János Főiskola Budapesten, Székesfehérváron és Siófokon indított útjára több tucatnyi olyan könyvet, melynek szerzői mind a főiskolán oktatnak.

Tovább...
 
Az AB 1000 napos hallgatása Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2010. február 02.

ImageA Fejér Megyei Önkormányzat - a többi megyei önkormányzat támogatásával és felhatalmazásával - 2007. május 7-én az Alkotmánybírósághoz fordult panaszával. Válasz máig nem érkezett. „Beadványomban – tényekkel, adatokkal is alátámasztva – azt állítottam, hogy a magyar kormány a 2007-es költségvetésben számos ponton megsértette az Alkotmányt, csorbította az önkormányzatok alapjogait, elvonta bevételeik egy részét, és nem teljesítette az állami finanszírozás kötelezettségeit.” –

Tovább...
 
Nemanja Nikolic a Vidi játékosa! Nyomtatás E-mail
Írta: Videoton Fc   
2010. február 02.

ImageTegnap este megérkezett Felcsútra Nemanja Nikolic, akit a Kaposvári Rákóczitól igazolt le a klub. A 22 éves támadó 3,5 évre kötelezte el magát a piros-kékeknél. A zentai születésű játékos 2008-ban éppen a Videoton mutatkozott be az NB-I-ben, sőt mindjárt gólt is lőtt első mérkőzésén. A Soproni Liga góllövőlistájának jelenlegi 2. helyezettje - aki a csapattal utazik szerdán Törökországba - eddig 10 találatot jegyez a bajnokságban.

 
A Fidesz megvédi az embereket az ingatlanadótól! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. február 02.

ImageMesterházy Attilának az ingatlanadó melletti érvelés helyett a saját választási listájával kellene törődnie. Aggódhatna azon is: mi lesz most a szocialisták nagy budapesti kedvencével, Hagyó Miklóssal, aki belebukni látszik a BKV-s botrányokba. Vagy levehetné a listáról Gyurcsány Ferencet és Veres Jánost, akik ellen akár büntetőeljárás is indulhat a közérdekű adatok eltitkolása, meghamisítása miatt. Mesterházy Attila alaposan megfontolhatná Molnár Gyula vagy Horváth Klára indítását is, akik vélhetően szintén az igazságszolgáltatás elé kerülnek korrupciógyanús ügyeik miatt.

Tovább...
 
Szerződést bontott az Alcoa FKC Sótonyi Lászlóval Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. február 02.

ImageKözös megegyezéssel szerződést bontott az Alcoa FKC Sótonyi Lászlóval, a csapat vezetőedzőjével. A "szakításra" a tegnapi napon került sor. Pálfay Károly sajtóreferenstől megtudtuk, hogy a szezon végéig a klubban eddig másod- és junioredzőként dolgozó Mihály Attila veszi át az együttes irányítását; munkáját Siti Bea másodedzőként segíti.

 
'Káosz a nyugdíjrendszerben" - nyugdíjas fórum a Malom Házban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. február 01.

ImageA Fidesz Frakció megkezdte a 2010. évi önkormányzati költségvetés pontosításához szükséges egyeztetéseket. Ennek első állomásaként ma délelőtt meghívták a Malom Házba a nyugdíjas szervezetek vezetőit, akik hangot adtak félelmeiknek az MSZP „nyugdíjasokat sértő politikája” miatt. A megbeszélésen szóba kerültek a nyugdíjas rendszer problémái, valamint a Fidesz által javasolt „megoldások”.

Tovább...
 
Jogorvoslati kérelmet nyújtottak be a közbeszerzés kapcsán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. február 01.

ImageNemrég hirdette ki a közbeszerzésen nyertes kivitelezőt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., ám az egyik pályázó nem ért egyet a döntéssel. Mint ismeretes, az S-D Konzorcium nyerte el a Budapest-Kelenföld – Tárnok vasútvonal építését, mivel ez a Konzorcium nyújtotta be a legelőnyösebb érvényes ajánlatot 26. 958.158.740,- Ft nettó ajánlati árral. Az EURO-HÍD-Wiva Konzorcium képviseletében az A-Híd Zrt azonban jogorvoslati kérelmet nyújtott be a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz.

Tovább...
 
Rendőrségi hírek: Kínzás, lopás, rongálás... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. február 01.

ImageÉgő cigarettát nyomott a kismama szeme alá volt élettársa… Kiskorú lányokat támadtak meg hasonló korú fiúk… Elloptak egy Mercedes A 160 típusú gépkocsit… Erőszakos jelleggel koldult egy hajléktalan férfi Móron, s zaklatta a vásárlókat… Borospincéket törtek fel és vandálkodtak ismeretlen tettesek…

Tovább...
 
<< Első < Előző 2951 2952 2953 2954 2955 2956 2957 2958 2959 2960 Következő > Utolsó >>

Eredmények 32539 - 32549 / 37553