Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Visszatérőben a betegek és sérültek Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. január 23.

ImageA HC Innsbruck ellen két nagyon fontos pontért lép jégre az Alba Volán. Talán visszatérhetnek beteg és sérült játékosaink, így az esélyeink javulhatnak a pénteki találkozóra. Az Alba Volánnak soha nem állt még a rendelkezésére olyan kevés bevethető játékos, mint kedden, az Acroni Jesenice ellen. Ez meg is látszott a mérkőzésen.

Tovább...
 
A Fidesz fellép a szigetvári kórház-privatizáció ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Pichler Imre   
2009. január 23.

ImageSzigetvár szocialista polgármestere és szocialista többségű képviselő testülete funkcionális privatizáció keretében 25 évre el akarja adni a városi kórház üzemeltetési, valamint vagyonkezelési és vagyonhasznosítási jogát. A helyi Fidesz ezt határozottan elutasítja, és felszólítja a város szocialista vezetését, hogy álljon el szándékától!

Tovább...
 
Albacomp  ASE : vasárnap! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 23.

ImageAz Univer Kecskemét legyőzése után – mint köztudott, a kecskemétiek 102-79-re vesztettek az Albacomp ellen Székesfehérváron – vasárnap (január 25-én) ismét pályára lépnek a fehérvári kosarasok. Ezúttal az Atomerőmű SE lesz az ellenfelük. A mérkőzés 18 órakor kezdődik, a jegyeket pedig már meg lehet vásárolni elővételben a Sportirodán, illetve a meccs kezdete előtt a jegypénztárakban.

 
Educatio 2009 Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 23.

ImageKülönleges meglepetésekkel várja az érdeklődőket a Kodolányi János Főiskola a január 23-24-én megrendezésre kerülő Educatio 2009 kiállításon. – kaptuk a hírt Szondy Réka sajtóreferenstől – A program során a főiskola művészeti tanszéke egy jazzkoncerttel kedveskedik a KJF-en tanulóknak, valamint külföldi tanulmányi lehetőségekről szóló előadásokon is részt vehetnek az érdeklődők.

Tovább...
 
Négynapos munkahét és csökkentett fizetés Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 23.

A gazdasági válság természetesen az autóipart is sújtja. A világ második legnagyobb autóipari beszállítójának, a Densonak székesfehérvári leányvállalatánál ezért áprilistól szeptemberig heti négy napos munkarend bevezetését, és ezzel arányosan a fizetések csökkentését tervezik. Yukimasa Ohoka elnök közleménye szerint "A vállalat alapelveinek megfelelően a munkahelyek lehetséges megőrzése fontos szempont, ezért a költségcsökkentő intézkedések mellett fontolóra veszünk minden olyan megoldást, ami a létszámleépítés elkerülését segítheti elő."

 
Vár és Bástya  megosztott helyszíneken Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 23.

ImageKülönös nap lesz ez a mai. Székesfehérvár két jelentős folyóiratához kapcsolódó „kultúr-emberek” szerepelnek szinte egyidőben a város két különböző pontján: az Öreghegyi Közösségi Házban 18 órától tartanak „Vár-Estet”, amelyen közreműködik a Vár főszerkesztője, Bobory Zoltán, valamint Dr. Arató Antal nyugalmazott könyvtárigazgató és Sobor Antal József Attila-díjas író, valamint Tolcsvay Béla énekmondó.

Tovább...
 
221 millió forint emlékhely-fejlesztésre Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 23.

ImageInteraktív oktatóhely, kerékpártároló és fogadóhelyiség létesül abból az uniós támogatási pénzből, amelyet a pákozdi önkormányzat nyert el két civil szervezettel - a Pákozdért Alapítvánnyal és a Honvédség és Társadalom Baráti Körrel -, valamint a Sukorói Református Egyházközséggel közösen. Az Integrált turisztikai település-vagy térségfejlesztés és tematikus fejlesztés pályázat során megítélt 221 millió forint konkrét felhasználási területe a pákozdi katonai emlékhely fejlesztése lesz, így az emlékmű környékét is „megszépítik” majd.

 
Szavakkal is lehet ölni Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 22.

ImageAz ember mintha képtelen volna háborúskodás nélkül élni. Hajtja a kapzsiság, a düh, az „ego”, a birtoklási vágy, illetve a „megtorlási kényszer”. Van, amikor mindezek tettekben valósulnak meg – gondoljunk a terrortámadásokra, az ártatlan gyermekek ál-indokokkal történő legyilkolására -, de kínozni és ölni lehet a szavakkal is! Erről tartott igehirdetést Somogyi László református lelkészi elnök és Kovácsi Krisztián református lelkész az ökumenikus imahéten.

Tovább...
 
Radnóti-est a Kultúra Napján Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 22.

Városi műsoros estet rendeznek ma, 18 órakor az Öreghegyi Közösségi Házban. A programon Bálint András „100 éve született Radnóti Miklós” címmel Radnóti Miklósra emlékezik műsorával, valamint egy kiállítás is nyílik a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola művésztanárainak és diákjainak alkotásaiból. Borsos Miklóstól megtudtuk, hogy a Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett tárlatot Szele István nyitja meg, s az esten közreműködik Vörös Janka és Fövenyi Máté, azaz a Tóparti Jazz Duója is.

 
Kutyák alatt szakadt be a jég Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 22.

ImageBiztonságosnak látszik ugyan a tavakat borító jégtakaró, ám sok esetben nem hihetünk a szemünknek és a csúszkálási vágytól elvakult bíráló-képességünknek. A székesfehérvári Bányatóba két kutyus is „beleesett” kedd délután – még az ő súlyukat sem bírta el a jég! Az egyik magától ki tudott menekülni, a másikat pedig (egy rotweilert) a tűzoltók húzták ki. Dugólétrákat fektettek le, s kötélbiztosítással mentették meg a rémült és vacogó állatot.

 
A hajléktalanokról is gondoskodik a Székesfehérvári Fidelitas Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 22.

ImageA hideget enyhítvén forró teával és meleg étellel kedveskedik a Székesfehérvári Fidelitas a rászoruló hajléktalanoknak. – kaptuk a hírt Csanády László városi elnöktől, aki elmondta: Az akcióra holnap, 14:30-kor kerül sor a Jancsár Hotel parkolójában. Az „ételosztásban” részt vesz a helyi Fidelitas vezetősége Polgár Kata városi alelnökkel az élen, valamint a Csoport önkéntesei.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2951 2952 2953 2954 2955 2956 2957 2958 2959 2960 Következő > Utolsó >>

Eredmények 32550 - 32560 / 34752