Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
ÉJJEL-NAPPAL TARTÓ FOLYAMATOS SZENTSÉGIMÁDÁS Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 10.

ImageEgész napos szentségimádást tartanak a Vízivárosi Jézus Szíve templomban. Magyarországon 2005. júliusa óta minden negyedik héten 24 órás imádságos szolgálaton vesznek részt a hívek, amikor nemzetünk Istenhez fordulásáért, megtéréséért engesztelnek, hogy országunk újra Pannónia Sacra, azaz Szent Magyarország legyen. Székesfehérvár 51.-ként csatlakozott az országos szentségimádáshoz, amely ma reggel, a 6 órás szentmise után kezdődött, s a holnap reggeli szentmiséig tart.

 
Irány a Börzsöny! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 10.

ImageA Nefelejcs Baráti Kör egész napos kirándulást szervez a Nagybörzsöny környékére a holnapi napon. A gárdonyi székhelyű nyugdíjas klub – amely minden kedden, 12:30-tól tartja összejöveteleit a helyi Gárdonyi Géza Művelődési Házban - a programra nemcsak az idősebb korosztály tagjait várja, hanem szívesen veszik a fiatalok jelentkezését is! Bővebb információ Domány Gyulától kérhető. Telefonszáma: 22-356-659.

 
Lakossági fórum a közösségi közlekedésről Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 10.

Az Alba Volán Zrt. bevonásával elkészült egy felmérés Székesfehérvár közösségi közlekedésével kapcsolatban. Az erről készített szakmai anyagot városunk lakói is megismerhetik a következő napokban. A Belvárosban és környékén, a Tóvárosban és a Horvát István lakótelepen élőknek hétfőn, 16 órakor tartanak beszámolót a szakemberek egy lakossági fórum keretében, a Régió Házában, a felsővárosiak pedig kedden, ugyanebben az időpontban kapnak tájékoztatást a Felsővárosi Közösségi Házban.

 
Vasiak kiállítása az Öreghegyen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 10.

ImageEgy hétig láthatták az érdeklődők az Öreghegyi Közösségi Házban a Vasiak Baráti Köréhez tartozó Dr. Surányi István, Máthé János és Kovács László kiállítását. A tárlatot Östör Annamária önkormányzati képviselő nyitotta meg, aki elmondta: a Baráti Kör minden tagja Vas megyéből származik, s itt, Székesfehérváron egy szoros közösséget alkotnak. Főbb rendezvényeiket hagyományosan az Öreghegyi Közösségi Házban tartják – ennek példája ez a kiállítás is.

Tovább...
 
Teadélután a Városvédőkkel Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 10.

A Székesfehérvári Városszépítő-, és Védő Egyesület - folytatva 12 éve elkezdett népszerű sorozatát - Városvédő Teadélutánra várja az érdeklődőket. – hívta fel figyelmünket a programra Csutiné Schleer Erzsébet építész, az Egyesület alelnöke – A rendezvényt október 15-én, 16:30-kor tartják a Petőfi Mozi Music Pub-ban (az egykori Petőfi Mozi helyén, a Petőfi utcában). Az illatos tea és aprósütemény mellett folytatott beszélgetés témája a Petőfi Mozi és a Köztársaság Mozi múltja, jelene, jövője lesz. A beszélgetést vezeti: Csutiné Schleer Erzsébet.

 
Területrendezési terv-ismertetés a GEO-ban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 10.

ImageA „geodéta” és a „területrendezés” szorosan összefonódó fogalmak. Valószínűleg így gondolhatták a szervezők is, amikor Fejér megye területrendezéséről tartottak beszámolót a GEO-ban. A javaslati fázisban lévő tervet a VÁTI Kht. vezető tervezője, Faragó Péter ismertette az egyetem oktatóival, az intézet munkatársaival és a hallgatókkal, akik véleményt is mondhattak róla.

Tovább...
 
Albacomp - Zalakerámia: 97-85 Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 10.

ImageSzoros volt, de végül nyertünk. Az Albacomp és a Zalakerámia csapata tegnap este 2000 néző előtt mérkőzött meg egymással. A felek mindvégig kiegyensúlyozottan játszottak, a meccs az utolsó negyedben dőlt csak el. A találkozó egyik kiemelkedő szereplője – és a közönség „taps-középpontja” - Hanga Ádám volt, aki a sérült Simon Balázs helyett állt be, s gyönyörű triplákkal örvendeztette meg a nézőket. Kijelenthetjük, hogy az Albacompnak idén nagy esélye van a bajnoki címre: a légiósok mindegyike jó választásnak bizonyult, s az új center, Scott Morrison védekezései is szemet gyönyörködtetőek voltak.

Tovább...
 
Emlékezés Prohászka Ottokárra Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 10.

ImageProhászka Ottokárra emlékeznek ma délután a nyitrai templomban. A délután negyed ötkor kezdődő programot Székesfehérvár legendás püspökének 150. születési évfordulója alkalmából tartják, s a szentmisére a nyitrai püspök, Mons. Vilian Judák meghívta Spányi Antal megyés főpásztort is. A szentmise után a hívek megkoszorúzzák a Szent Mihály kápolnában elhelyezett Prohászka Ottokár-emléktáblát, s e szent egyházfi boldoggá avatásáért imádkoznak.

Tovább...
 
Elismerés a tűzoltóság szóvivőjének Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Tűzoltóság   
2008. október 10.

A Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából elismeréssel tűntették ki a székesfehérvári tűzoltóság szóvivőjét. A katasztrófavédelem, a tűzoltóság, a polgári védelem munkájáról a közvélemény folyamatos, pontos és hiteles tájékoztatásáért a székesfehérvári tűzoltó-parancsnokság felterjesztésére dr. Tatár Attila tű. altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató katasztrófavédelmi emlékérmet adományozott Bisztricz Anettnak.

Tovább...
 
Nem óvjuk meg Verpecz szereplését Nyomtatás E-mail
Írta: FC Fehérvár   
2008. október 10.

ImageNem csak a tegnap esti MK mérkőzésen történtektől visszhangos ma a sajtó. A DVSC-TEVA vezetősége ugyanis bejelentette, megóvja azt a piros lapot, amelyet a hajdúságiak kapusa, Csernyánszki Norbert a gólhelyzetbe került Sitku Illés elhúzásáért kapott a 19. percben. Ugyanakkor ma délelőtt kiderült, hogy a kiállított Csernyánszki helyébe lépő Verpecz István nem védhetett volna, ugyanis ő a DVSC-DEAC játékosaként már szerepelt a Magyar Kupa küzdelmeiben, s emiatt - a szabályok értelmében - nem játszhatott volna az első csapatban.

Tovább...
 
Négypontos meccs lesz Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. október 10.

ImageA szakemberek szerint a rájátszásba kerülésért az Alba Volán egyik legnagyobb ellenfele a HC Innsbruck lesz. Így vérbeli négypontos mérkőzésre kerül sor pénteken a Jégcsarnokban. - Az Alba Volán igen biztatóan kezdte a szezont, de a legutóbbi találkozókon megtorpanni látszott az együttes. A legutóbbi két mérkőzését elveszítette a csapat a Graz 99ers és a Vienna Capitals ellen.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2951 2952 2953 2954 2955 2956 2957 2958 2959 2960 Következő > Utolsó >>

Eredmények 32550 - 32560 / 33892