Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Östör Annamária támogatja a fehérvári borrend programjait Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 15.

ImageÖstör Annamária önkormányzati képviselő anyagi- és erkölcsi támogatásának köszönhetően sikerül megrendezni idén (is) a Noé-Hegyi Szent István Borlovagrend székesfehérvári programjainak nagy részét. - tájékoztatta szerkesztőségünket Bognár Zoltán Nagymester - Így az augusztus 19-i, Öreghegyi Mulatságok "Hagyományőrző Vetélkedése" is a képviselő asszony közreműködésével valósul meg.

Tovább...
 
Felnyitották a Romkertben a kriptát Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 15.

ImageDr. Cser-Palkovics András frakcióvezető és Vargha Tamás önkormányzati képviselő is részt vett a Romkertben megrendezett évfordulós ünnepségen, amelyen arra emlékeztek, hogy 70 évvel ezelőtt szentelte fel az akkori megyéspüspök, Shvoy Lajos a királyi sírhelyeket. Az ünnepségen Spányi Antal megyés püspök imája és a koszorúzás után felnyitották a kriptát, amit Dr. Cser-Palkovics András, Vargha Tamás, valamint a Fidelitas képviseletében Csanády László elnök és Balogh Gergely alelnök is megtekintett.

Tovább...
 
Örülnek a pünkösdisták - nemsokára átadják az elkészült imaházat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 15.

ImageA sok imának és az adakozók jóságának köszönhetően egy hónapon belül elkészül az Evangéliumi Pünkösdi Közösség Székesfehérvári Gyülekezetének imaháza. A bemerítő medencét már lebetonozták, az ablakok is a helyükre kerültek, s már csak a burkolási és festési munkálatok vannak hátra. A kivitelező szeptember elejére tervezi a teljes átadást.

Tovább...
 
Karnisba kapaszkodva Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 15.

ImageAkárhányszor is hallom Sobor Antal "karnisos" novelláját, mindig találok benne valamit, ami megcsiklandozza pocakomat, s kacagásra késztet. Pedig már olyannyira ismerem, hogy tudom, melyik szó után mi következik, s mégis. Így vannak ezzel az író-olvasó találkozók résztvevői is, akik szintén nem tudják megunni e nagyszerű írást, s árnyékként követik az írót egyik irodalmi estről a másikra.

Tovább...
 
Hírek az FC Fehérvár kapcsán Nyomtatás E-mail
Írta: FC Fehérvár   
2008. augusztus 14.

ImageKovács Tamást eltiltották egy meccs erejéig – A szombati bajnoki mérkőzés játékvezetője Bede Ferenc lesz - A 2. fordulót augusztus 20-án játsszák a fehérvári fiúk Alsóőrsön, a helyi együttes ellen – A VIDI-kártyára regisztrált szurkolók egy hazai mérkőzésen ingyen vehetnek részt

Tovább...
 
Nem adják el a MÁV sportpályáit Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 14.

Megállapodást kötött a MÁV Előre SC és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata. A hosszútávú együttműködés értelmében a közlekedési vállalat 2026-ig nem értékesíti a helyi sportlétesítményeit, hanem továbbra is eredeti céljának megfelelően használják: a Takarodó úton az FC Fehérvár utánpótlás labdarúgói edzenek majd a felújítások elvégzése után, a Prohászka úti kézilabdapálya aszfaltját pedig műfűvel borítják be. A közgyűlési döntés értelmében a Város cserébe évi 12 millió forinttal támogatja az SC működését.

 
Kinna kínja - nincs gazdija Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 14.

ImageMeleg, családi fészekre vágyik Kinna, a 9 hónapos, ivartalanított, drótszőrű magyar vizsla-jellegű keverék kutyus. A Takarodó Úti Állatotthonban várakozó négylábú elsősorban családi házhoz való, ahol kiugrálhatja magából bánatát - a magányt, hogy jelenleg nincs gazdija, akihez odabújhatna...

Tovább...
 
Ülésezett a Városfejlesztési Bizottság Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 14.

ImageA Városfejlesztési Bizottság legutóbbi ülésén csak egyetlen napirendi pont kapcsán született egyértelmű döntés – a 31-ből. Az ülés fő témái ezúttal a panelprogram, a járdafelújítás, a parkolóépítés és a Bőrgyár felújítása volt. A nyilvánosság kizárásával pedig a Polgármesteri Hivatal könyvvizsgálói feladatának elvégzéséről tárgyaltak a bizottsági tagok.

Tovább...
 
Hosszabbított nyitvatartással vár a Munkácsy-kiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 14.

ImageA Királyi Napok rendezvénysorozat ideje alatt (tehát augusztus 15-én, 16-án, 17-én, 19-én és 20-án) hosszabbított nyitvatartással, este 20 óráig várja a látogatókat a Munkácsy-kiállítás a Városi Képtár – Deák Gyűjteményben. – tájékoztatta szerkesztőségünket Szűcs Erzsébet, az intézmény igazgatója. A Pákh Imre magánygyűjteményéből összeállított kiállítás már három éve járja az országot, amely 15. állomásként városunkban pihent meg.

Tovább...
 
Hőségriasztás és vízosztás Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. augusztus 14.

A szerdától péntekig várható tartósan magas napi középhőmérséklet miatt másodfokú hőségriasztást rendelt el az országos tiszti főorvos. Székesfehérvár Önkormányzatának megbízásából a Széphő Zrt. több helyszínen vízosztást szervez a hőség jobb elviselésére. A Széchenyi út - Horvát István utca kereszteződésében, a Bíróság előtti csomópontban, a Teleki Blanka Gimnázium előtti útszakaszon és a buszpályaudvarnál a Mc Donald’s előtti területen csütörtökön 9 és pénteken 15 óra között osztanak palackozott vizet napközben az arra járóknak.

Tovább...
 
A Fidelitas álláspontja a Grúziát ért orosz támadás kapcsán Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Fidelitas   
2008. augusztus 13.

ImageA Fidelitas 2008. augusztus 15-én, pénteken este hatkor az orosz nagykövetség (Budapest, Bajza u. 35) előtt demonstrációt tart. A háborúval kapcsolatos állásfoglalást itt olvashatjátok.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2961 2962 2963 2964 2965 2966 2967 2968 2969 2970 Következő > Utolsó >>

Eredmények 32561 - 32571 / 33357