Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Lezsák Sándor volt a Fidelitas díszvendége Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 06.

ImageA Fidelitas Székesfehérvári Szervezete fáklyás felvonulást szervezett tegnap este az aradi vértanúkra emlékezve. A program díszvendége Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Nemzeti Fórum elnöke volt, aki ünnepi beszédében megható módon érzékeltette a vértanúk életének utolsó óráit, s a hozzájuk kapcsolódó eszmeiséget.

Tovább...
 
Zárókonferenciával ért véget a Kodolányi belső továbbképzése Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence Pr-referens   
2008. október 06.

ImageSikeresen pályázott a KJF ”A felsőoktatás Bologna-folyamatához kapcsolódó rendszerszintű változásának tartalmi, módszertani és minőségi megújítása” tárgyú Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Programra. Ennek keretében a főiskola lehetőséget kapott 2008. szeptemberében az oktatáshoz és oktatásszervezéshez kapcsolódó belső szakmai továbbképzésre, majd az ezt követő zárókonferencia megszervezésére.

Tovább...
 
"Isten és a humor nagyon is összetartoznak" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 06.

ImageVolt olyan szék, amelyen ketten is ültek, s még a földön is alig maradt hely, oly’ sokakat vonzott Daruka Mihály „Hogyan keletkezett a Károli Biblia?” című vidám, történeti játéka. Humor és hit? Igen! Somogyi László lelkészi elnök szerint igenis összetartoznak, s aki hívő emberként éli az életét, ezt nap mint nap meg is tapasztalhatja. Mert "Neki" van humorérzéke.

Tovább...
 
Irány a könyvtár! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 06.

ImageAz Informatikai és Könyvtári Szövetség Országos Tini Könyvtári Napokat szervez októberben azzal a céllal, hogy a 12-18 éves fiatalok figyelmét ráirányítsa a könyvek és a könyvtárak fontosságára. Ennek érdekében olyan programokkal várják a tinédzsereket, amelyek az ő korosztályuknak, érdeklődési körüknek megfelelő, hasznos, s élvezetes szórakozást nyújt.

Tovább...
 
Koszorúztak a Polgári Frakció képviselői Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 06.

ImageDr. Cser-Palkovics András frakcióvezető és Vargha Tamás EU integrációs és kommunikációs tanácsnok koszorút helyezett el ma délelőtt a Corpus Hungaricum szobornál tartott megemlékezésen. Az október 6-ai ünnepségen a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai adtak műsort, s a Honvédség képviselői is lerótták tiszteletüket.

Tovább...
 
Összesítésben 38-gólos fölény Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 06.

ImageA legutóbbi húszgólos győzelem után a Fehérép Alcoa FKC ezúttal tizennyolccal múlta felül az Arkatron Minsket, és jutott az EHF-kupa harmadik fordulójába. - kaptuk a hírt Pálfai Károly sajtóreferenstől, aki elmondta: a hétvégi két meccsen a fehérváriak négy játékosa, Bízik Boglárka, Emberovics Míra, Lelkes Noémi és Szikora Melinda pályafutása során először szerepelt európai kupamérkőzésen.

Tovább...
 
A profit és a Munkácsy-kiállítás ingyenes megtekintése közötti összefüggés Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 06.

ImageMiért érzem azt, hogy mindig az próbál meg „profitálni” egy „jótékony ötlet” megvalósulásából, aki nem számít „szülőatyának”, s kezdeti érdektelensége (értékelendő, hogy nem feltételezek szándékosságot!) után, hagyva a „nyomásnak” rábólint, aztán… Aztán jönnek a hírek, hogy Székesfehérvár Önkormányzata megkötötte a szerződést a Munkácsy-kiállítás szervezőjével, a Bübali Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel, hogy aztán 7045 gyermek ingyenesen megtekinthesse a tárlatot.

Tovább...
 
Ez nem a mi napunk volt... Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. október 06.

ImageAz Alba Volán hiába szerezte meg a vezetést a Graz 99ers ellen, a folytatásban nem sikerült megismételni az elmúlt mérkőzéseken nyújtott teljesítményt, így az ellenfél fordítani tudott, és el is vitte a két pontot Székesfehérvárról. - A Graz ellen mindig érdekes és izgalmas találkozókat vívott tavaly a Volán, amelyeken a pontszerzés rendre elérhető közelségben volt. 

Tovább...
 
Dicséretet érdemelnek rögbiseink! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 06.

ImageA Magyar Kupa megnyerése után a bajnokság rangadóját is sikerrel vette az FRC női rögbi csapata. – újságolta szerkesztőségünknek Mátay Balázs FRC elnök - A fehérvári amazonok eddigi egyetlen legyőzőjük, a Százhalombatta otthonában diadalmaskodtak 33-0 -ra, így most már pontelőnnyel vezetik a tabellát. Gyolcsos Ferenc edző csapata egyre jobb formába lendül, s az erőnléttel sincs baj.

Tovább...
 
Beszélgetés az amerikai elnökválasztásról Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas - Dömötör Csaba külügyi kabinetvezető   
2008. október 06.

ImageA Szabad Európa Klub legutóbbi rendezvényén Jeffrey Levine-t, az amerikai nagykövetség első beosztottját, valamint Patrick Egant, a Republicans Abroad Hungary elnökét láttuk vendégül. - Jeffrey Levine bevezetőjében felvázolta az amerikai választási rendszer főbb ismérveit, így bemutatta a sajátos elektori rendszer jellemzőit. A diplomata úgy vélekedett, hogy a Virginia állam-beli végeredmények dönthetik el az elnökválasztást.

Tovább...
 
Irány a Nyugat - busszal! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 05.

ImageSzékesfehérvárra látogat a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum utazó kiállítása, a „Nyugat 100 busz”. A tárlat júniustól járja az országot, s minden állomáson néhány napot tölt. Ezidő alatt dokumentumok és fotók százainak segítségével mutatja be a Nyugat történetét, fontosabb alkotóit. Sőt, a buszban a korszakos jelentőséggel bíró folyóirat szerzőinek hangfelvételei és a velük kapcsolatos archív filmfelvételek is megtekinthetők – ingyenesen! Az „irodalmi utazás” október 6-9 között időzik városunkban, a Megyeháza előtti parkolóban.

 
<< Első < Előző 2961 2962 2963 2964 2965 2966 2967 2968 2969 2970 Következő > Utolsó >>

Eredmények 32594 - 32604 / 33892