Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Permetezik a japán-akácfákat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 23.

ImageA Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. japán-akácfák lemosó permetezését végezteti Székesfehérvár területén. A munkavégzés időtartama: 2010. március 26 - április 02-ig, 19.00 és 06.00 óra között. Székesfehérvár Megyei Jogú Város jegyzőjének tájékoztatása szerint: a felhasználásra kerülő szer (Agro-Plus) a méhekre nem, de a vizekre közepesen veszélyes!

 
Újra Székesfehérváron a válogatott Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. március 23.

ImageA bajnoki finálé ugyan még javában tart, de már most gondolnunk kell a válogatott előtt álló feladatokra, már csak azért is, mert másfél hét múlva éppen szeretett csarnokunkban kezdődik a vb-felkészülés. - Az elmúlt évek bravúrjai nyomán természetesen ezúttal is csodaváró hangulattal gondolunk a számunkra április 17-én Dél-Korea ellen kezdődő szlovéniai divízió 1-es világbajnokságra.

Tovább...
 
Félévszázados izmok erőpróbája Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 23.

ImageKülönleges mérkőzésnek lehettek tanúi a rugby szerelmesei Székesfehérváron: a Köfém Rögbi pályán fogadta a Fehérvár Rugby Club öregfiúk csapata (44 - 55 éves korúak) a nagy múltú Heidelberger Ruderklub hasonló korú csapatát. A német egyesület 1872 -ben alakult, s a tizedik legrégebbi rugby clubnak számít a világon.

Tovább...
 
"Összefonódások" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 23.

Image- címmel kiállítás nyílt a székesfehérvári Városi Könyvtár Sziget utcai Tagkönyvtárában Horváth Hella origami tesszallációiból és Csitáry-Hock Tamás írásaiból, amelyek hangulati aláfestést adnak az origami munkákhoz. - A tesszaláció (latin eredetű, kismozaikot jelent) kifejezés a hajtogatásnál az origami egy új, hazánkban még kevéssé ismert ága. Négyzet vagy hatszög alakú papír rengeteg előhajtása után, a vonalak egymásra hajtásával, kiemelésével érhető el látványos, érdekes kép. A papír hajtogatása mozaik-hatású, egy-egy motívum többször ismétlődik.

Tovább...
 
Változásra van szükség! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 23.

ImageAz MSZP-kormány az elmúlt nyolc évben tönkretette az önkormányzatokat. Miközben egyre több állami feladatot hárított át a településekre, ezek elvégzéséhez egyre kevesebb pénzt adott, az önkormányzatok forrásait elvonta. Az MSZP-kormány ellehetetlenítette a kisebb települések lakóinak életét, bezárták az iskolákat, a gyógyszertárakat, megszüntették a vidéki vasútvonalakat, egyre kevesebb a háziorvos, a rendőr. Változásra van szükség.

Tovább...
 
Számoljon el a kormány a kvótákkal! Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. március 23.

Image"A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy hagyjon fel a széndioxid CER-kvóták további értékesítésével és kezdjen vizsgálatot az ügyben annak kiderítésére, valóban a kvótákat a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumtól megvásárló Hungarian Energy Power Kft. volt-e a legideálisabb vevő kvótákra." - mondta Varga Mihály, az Országgyűlés Költségvetési, Pénzügyi és Számvevőszéki Bizottságának fideszes elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján, amelyet Budapesten tartott.

Tovább...
 
Farkas szerint lesznek még jobb pillanataink Nyomtatás E-mail
Írta: Videoton FC   
2010. március 23.

ImageA Honvéd elleni 0-0-s döntetlen némileg csalódás lehet a szurkolóknak, bár dr. Mezey György szerint nem történt katasztrófa. Nem lehet állandóan egyenletes teljesítményt nyújtani, s a bajnokság vége is odébb van még. Vajon hogyan vélekedik a szombati találkozóról Farkas Balázs, a csapat kapitánya? "- Némileg én is csalódásnak élem meg ezt az egy pontot, mert hármat kellett volna elhoznunk Kispestről. Erre a játék képe alapján mindenképpen rászolgáltunk volna, főleg az első félidőben maradtak ki komolyabbnál komolyabb helyzeteink."

Tovább...
 
Forgalomból kivont autóval, jogosítvány nélkül menekült a rendőrök elől Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 22.

ImageA rendőri ellenőrzés elől akarta kivonni magát egy Ford Orion 20 éves sofőrje, akit a járőrök Mezőszentgyörgy külterületén akartak igazoltatni. Mintegy negyven percen keresztül menekült a férfi két utasával együtt a rendőrök elől. Eközben többször nekiütközött a mellette haladó rendőrautónak, majd végül egy családi ház udvarán leparkolt. A kocsiban tartózkodók ekkor futva menekültek tovább. A két utast azonnal a helyszínen, míg a sofőrt nem sokkal később egy közeli baromfi-ólban fogták el a rendőrök.

Tovább...
 
Víz Világnapja - kiállítás, díjeső, események, rendezvények Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2010. március 22.

ImageA Világnaphoz kapcsolódóan a Megyeházán kiállítás nyílt, díjakat adtak át gyerekeknek, de számos más esemény is kapcsolódik a naphoz. Tizenötödik éve rendezik meg a vízhez kapcsolódó pályázatok eredményhirdetését és rendeznek vetélkedőket, előadásokat, nyitnak meg kapukat és népszerűsítik a vízvédelem, vízgazdálkodás, környezetvédelem ügyét az eseményeket támogató önkormányzatok, hatóságok és hivatalok, oktatási és kulturális intézmények.

Tovább...
 
"Örökség a gazdaságban - Gazda(g)ság az örökségben" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 22.

ImageA Budapesti Francia Intézet és a Károlyi József Alapítvány szervezésében 2010. március 26-27-én a Fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban kerül megrendezésre a párizsi Robert Schuman Alapítvány, a Hanns Seidel Alapítvány és a Budapesti Lengyel Intézet támogatásával az „Örökség a gazdaságban” elnevezésű nemzetközi konferencia. A konferencia célja európai összehasonlító megközelítésben nyilvánvalóvá tenni a műemlékek gazdaságra gyakorolt – direkt és indirekt – hatásait a hasznosítás és a látogatottság szempontjai alapján.

Tovább...
 
Kapott pontok nélküli győzelem sorozat! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 22.

ImageIsmét emelt fővel térhettek haza a fehérvári lányok a hétvégén, Jubjanában (Szlovénia) megrendezett negyedik Interliga női rögbi fordulóról. Az edzőjük, Gyölcsös Ferenc szerint nagyon jól sikerült a felkészülés sorozat. (Az eredmények alább olvashatók.)

Tovább...
 
<< Első < Előző 2961 2962 2963 2964 2965 2966 2967 2968 2969 2970 Következő > Utolsó >>

Eredmények 32594 - 32604 / 38011