Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Mórocz Tamás  egyházmegyénk új papja Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 25.

ImageSpányi Antal megyés püspök pappá szentelte Mórocz Tamás diakónust. A Székesfehérvári Egyházmegye hagyományainak megfelelően az ünnepi alkalomra Keresztelő Szent János születési évfordulóján (tegnap)  került sor a Székesegyházban. Az esemény már azért is örvendetes, mivel a Székesfehérvári Püspökség kispap-felvételi felhívására idén senki se jelentkezett, így nagy öröm volt látni, hogy van még olyan ifjú, aki papi szolgálatot szeretne teljesíteni, s teljesen odaadni magát Istennek.

Tovább...
 
Szurdi Miklósé lett a Pro Theatro díj Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 25.

A Pro Theatro díj tíz éves történetében először nem színésznek, hanem színházi igazgatónak ítélték oda az elismerést. A kitüntetést ugyanis idén Szurdi Miklós kapta meg, aki így méltóképpen búcsúzhat el a Vörösmarty Színháztól, pontosabban annak vezetői posztjától. Az ünnepélyes díjátadásra tegnap délután került sor a Hiemer-házban, ahol elhangzott: azért őt találták a legméltóbbnak e kitüntetésre, mert a színház felújítása alatt is kiválóan vezette a fehérvári társulatot, amely különösen nehéz időszakot jelentett.

 
A tegnapi vihar több fát is kidöntött Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Székesfehérvári Tűzoltóság   
2008. június 25.

ImageTöbb mint tíz esetben, zömében Székesfehérvárra riasztották a tűzoltókat a tegnap esti vihar miatt. A hirtelen jött, rövid ideig tartó, orkán erejű szél a város több pontján fákat döntött ki, illetve több méteres ágakat szakított le. Személyi sérülés nem történt.

Tovább...
 
Nyugdíjasok, nyeregbe! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 25.

ImageMárton Zoltán, az Esélyek Háza igazgatója, és az Asztalos Sándor Emlékverseny – Bau-Systeme ’92 Kupa – Szenior OB szervezői sajtótájékoztatót tartottak a Hiemer-házban. A június 29-én, Isztiméren megrendezésre kerülő kerékpárversenyek az ARISZ és az Esélyek Háza támogatásával valósulnak meg.

Tovább...
 
Még több térfigyelő kamera a biztonságért Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 24.

Újabb térfigyelő kamerákat helyeznek el Székesfehérváron. – tájékoztatták a sajtó képviselőit a Hiemer-házban. A következő napokban a megyeszékhely 25 pontján szerelnek fel bűnmegelőzési célzattal kamerákat, a Belvárosban pedig gyalogos rendőrök is biztosítják a nyugalmat. Péntektől vasárnapig a 7-es és a 8-as főutakon motoros rendőrök járőröznek, valamint különböző kiadványokkal informálják a lakosságot és a turistákat az áldozattá válás elkerülése érdekében. Ezen kívül a Szezonális Bűnmegelőzési Központ is megkezdi működését június 30-án, s augusztus 20-ig várja az üdülni vágyókat kérdéseikkel.

 
Családi Nap Kisfaludon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 24.

ImageCsaládi Napot rendeznek Kisfaludon, a Közösségi Házban és környékén július 28-án, 14-22 óráig. A program során a tűzoltóság bemutatót tart, lesznek sportversenyek (futball, kosárlabda, kapura lövő verseny, kötélhúzás), játékos ügyességi vetélkedők (zsákban futás, lekváros lángos evés), a kézműves foglalkozásokon a helyi óvónők és tanárnők tanítják fiatalokat az origamizásra, gyurmázásra, pókozásra, batikolásra, megnyílik Szűcs Imréné gobelin kiállítása a Közösségi Ház nagytermében, az Akusztikus zenekar pedig Kremnitzky Géza vezetésével gyermekkoncertet ad, amit 19:30-tól táncos mulatság követ.

 
Álomnők a Színházban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 24.

Csütörtöktől láthatók az „Álomlányok” a Vörösmarty Színházban. Fehér Adrienn és Jónás Andi népszerű show-ján Barbra Streisand, Cserháti Zsuzsa, Mariah Carey, Máté Péter, és Whitney Houston dalai is elhangzanak. Az előadáson közreműködnek a Kodály Zoltán Gimnázium énekesei és az Egho quartett tagjai. A műsor sztárvendége július 10-én Feke Pál lesz.

 
A Jobbik értékelte a közgyűlési döntéseket Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 24.

ImageJobbik Magyarországért Mozgalom Székesfehérvári Alapszervezete sajtótájékoztatót tartott a Szent István Könyvesházban. A téma ezúttal a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának legutóbbi közgyűlésén történtek értékelése volt.

Tovább...
 
Vízóra-leolvasás a Balatoni út környékén Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Fejérvíz Rt.   
2008. június 24.

A FEJÉRVÍZ ZRt. tájékoztatja a fogyasztókat, hogy vízmérő leolvasást végez Székesfehérváron a családi házas fogyasztóknál 2008. június 27-től július 5-ig, az „F” ütemnek megfelelően, mely a következő városrészeket, illetve utcákat érinti: Börgöndi u. – Balatoni út közötti terület, Fátra u., Korondi u., Mátra u., Mezei u. – Orsovai u. – Székely u. – Borszéki u. által határolt terület, Nagykárolyi u., Tasnádi u., Tátra u., Zalatnay u., valamint a Zsombolyai út.

Tovább...
 
Múzeumok Éjszakája a Székesfehérvári Egyházmegyében Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Székesfehérvári Egyházmegye   
2008. június 24.

ImageSzékesfehérvár városának múzeumai idén egyedülálló kulturális együttműködéssel csatlakoztak a népszerű „Múzeumok éjszakája” rendezvényhez. A Szent István Király Múzeum, a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum, a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény, valamint a Volksbank Galéria összefogásával, programjaik összehangolásával közösen kínáltak olyan élményt a látogatóknak, amely reményeik szerint későbbiekben is becsalogatja a kiállításokba az érdeklődőket.

Tovább...
 
Egy tökéletes helyszín az elmélyüléshez és hit gyakorlásához Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 24.

ImageNem is küldhetnék jobb helyre a keresztény szülők gyermekeiket nyaralni, mint egy hittantáborba. S ha nem akarnak Fejér megyén túlra tekinteni, akkor itt van például egy tökéletes helyszín, a Székesfehérvári Egyházmegye lelkigyakorlatos háza Iszkaszentgyörgyön, ahol a hívők egész évben zavartalanul gyakorolhatják hitüket. Ezen alkalmakról beszélgettem Sárközi Bélával, a helyi diakónussal.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2961 2962 2963 2964 2965 2966 2967 2968 2969 2970 Következő > Utolsó >>

Eredmények 32649 - 32659 / 33044