Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Pályaválasztási kiállítás a Köfémben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 13.

ImagePályaválasztási kiállítást szervez mától a Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ a Köfém Sportcsarnokban – mintegy hatvan kiállító részvételével. Regionális szinten ez a második ilyen program, amely keretében három napon át várják a fiatalokat, akik segítséget kapnak a pálya-, szakma- és iskolaválasztáshoz. A rendezvény újdonsága, hogy az intézmények csoportosan mutatkoznak be, s a látogatók gyakorlati bemutatókkal (is) informálódhatnak a hiányszakmákról.

 
Nekivágni a Világnak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 12.

ImageOlyan jó lenne „csak úgy” nekivágni a világnak. Hátizsákkal bandukolni hegynek fel és le, át a patakon, térdig vízben csapkodni a szúnyogokat, s érezni, hogy a természet sokkal gyönyörűbb és élettelibb annál, mint ahogy valaha is gondoltuk. S még jobb, ha – úgymond – „idegenbe” lehetne mindezt megtenni. Én legalábbis Afrika vadállatainak rezdüléseit lesném a legszívesebben tüskés bokormaradványok mögött összehúzva „préda-testemet”, aztán irány Ázsia, japán kolostorokban meditáló buddhista szerzetesek…

Tovább...
 
Gyurcsány Ferenc szembemegy Európával Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 12.

Image"Gyurcsány Ferenc és kormánya félrekezelte a válságot, ami miatt Magyarország súlyos problémákkal találta szemben magát." - áll dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleményében - "Tíz éves mélypontra jutott a magyar vállalkozások helyzetét tükröző konjunktúra-index, ez a munkanélküliség drámai emelkedésével és a magyar családok még nehezebb helyzetbe kerülésével fenyeget. Gyurcsány Ferenc szembemegy Európával, a Fidesz azonban a válságkezelés európai útját javasolja Magyarországnak, melynek középpontjában az adócsökkentés és a gazdasági növekedés állnak."

 
Vasútfelújítás - gyorsabban utazhatunk majd Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 12.

A Kelenföld-Székesfehérvár-Boba vasútvonal felújításáról nemrég döntött a Kormány. Ennek egyik eleme egy 43 km-es pályafelújítás Székesfehérvár és Tárnok között. Tárnokról egy másik, 20 km hosszú vágány épül majd Kelenföldig, Kápolnásnyéket és Velencét összekötve pedig egy közúti felüljárót létesítenek. A beruházás összköltsége 119 milliárd forint, amiből 101,3 milliárd forintot állna az UNIO. A beruházás eredményeképpen a személyvonatok menetideje 21 perccel, az intercity-járatoké pedig fél órával csökkenne.

 
Moszkvics balesete a 63-as főúton Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2008. november 12.

ImageÖsszeütközött két személygépkocsi kedden délelőtt a 63-as főúton, Aba közelében. A székesfehérvári tűzoltók egy gépjárműfecskendővel és a műszaki mentőszerrel vonultak a káresethez. A helyszínen egy Moszkvics az előtte lévő Mitsubishi hátuljának hajtott, amely ezután az út menti vízelvezető árokban állt meg. A balesetben a Moszkvics sofőrje súlyosan sérült.

Tovább...
 
Gyertek ide, ludaim! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 12.

ImageA Gesztenyés udvarba betérőket sült gesztenye és cukrozott, pörkölt mogyoró-illat fogadta, a Pincébe letekintve mámoros bor-emlékek törtek elő, a Hiemer-ház különböző szintjein pedig változatos programok követték egymást - a Márton-napi rendezvénysorozatot tegnap este a „kicsik” és a „nagyok” is egyaránt élvezték.

Tovább...
 
Szent Korona hologram- és fotókiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 12.

ImageA Hiemer-házban karácsonyig látható a „Szent Korona hologram- és fotókiállítás”: Szelényi Károly fotói alapján készült hologramkép és a hozzá kapcsolódó fényképek. A tárlat tegnap nyílt meg abból az alkalomból, hogy a magyar korona harminc évvel ezelőtt került vissza Magyarországra. A tárlatot hétfőn, szerdán és pénteken, 10 és 18 óra között ingyenesen tekinthetik meg az érdeklődők, adventi vasárnapokon pedig délután 14-től 17 óráig.

Tovább...
 
Víziközmű Társulat alakul Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 12.

Az érintett ingatlantulajdonosok figyelmébe ajánljuk a következő programot: alakuló közgyűlést tart a Kohéziós Alap támogatásával létrejövő Fehérvári Szennyvízcsatorna-építő Víziközmű Társulat november 17-én (hétfőn), 18 órától az Arév Sportcsarnokban (Székesfehérvár, Gáz u. 19.). A regisztráció 17 órakor kezdődik - a rendezvény mindenki számára nyitott!

 
Sárospataki Országos Választmány beszámoló Nyomtatás E-mail
Írta: Demeter Zita, a Fidelitas Országos Választmányának tagja   
2008. november 12.

ImageA Fidelitas soron következő 2008. november 7-8- ig tartó Országos Választmányának Sárospatak adott otthont. A város történelmi, politikai jelentősége kiemelkedő, hiszen 800 évvel ezelőtt itt született Árpád-házi Erzsébet, a vár hősiesen állta a sarat a Rákóczi szabadságharc küzdelmei alatt, valamint nagy múltú iskolaváros a "Bodrogparti Athén" jelzőt is méltán vívta ki magának, s mintegy 300 évvel korábban ugyanitt került megrendezésre Magyarország kuruc országgyűlése. Többek között ezen évforduló alkalmából esett a választás eme festői szépségű zempléni helyszínre.

Tovább...
 
Rugby: Megyebajnokság és Női Interliga 3. forduló Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 12.

ImageA fehérvári rögbisek már javában edzenek a szombati viadalra: a Megyebajnokságot 10 órától tartják a székesfehérvári Köfém Rugby pályán, ahol a Mini Korosztályból az 1997- 98-as születésűek lépnek pályára (Fehérvár Rugby Club - Agárd Nemes Kócsag), a Kölyök Korosztályból az 1996 – 95-ös születésűek (Pusztaszabolcs - FRC két csapat - Agárd Nemes Kócsag - Velencei Kék Cápák), a Serdülő Leány Szalagosok közül pedig az 1996- 93-as születésűek (FRC - Ágárd Nemes Kócsag).

Tovább...
 
Súlyos vereség Innsbruckban Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. november 12.

ImageVálogatott játékosaink negyedik mérkőzésükre készülődtek öt nap alatt, és ez meg is látszott a HC Innsbruck elleni találkozón. A hazai csapat végig uralta a találkozót, és nagy gólkülönbségű győzelmet aratott.

Tovább...
 
<< Első < Előző 2971 2972 2973 2974 2975 2976 2977 2978 2979 2980 Következő > Utolsó >>

Eredmények 32671 - 32681 / 34335