Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Balatoni projektek  KDRFT-támogatással Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 09.

A KDRFT és az érintett települések vezetői aláírták a Balatoni projektek támogatásához szükséges szerződéseket. A Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács ennek értelmében 1,5 milliárd forinttal támogatja Balatonfüreden a reformkori városközpont megújítását. A régiós projekt keretében felújítják a fürdőigazgatói villát, a Vaszary kastélyt és a Jókai Mór Emlékmúzeumot. Tihanyban a városközpontot a Balaton körüli kerékpárút-hálózattal összekötő szakasz fejlesztéséhez járulnak hozzá a bekerülési költség 80 %-ával, azaz 54 millió forinttal.

 
Halálos baleset Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Bisztricz Anett szóvivő   
2008. július 09.

ImageKözlekedési balesethez riasztották a székesfehérvári tűzoltókat ma délben. A bejelentés szerint Aba és Bodakajtor között egy autó felborult, mely alá egy ember beszorult. A székesfehérvári tűzoltók egy gépjárműfecskendővel, a műszaki mentőszerrel és a daruval vonultak a káresethez.

Tovább...
 
Szivárvány Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 08.

ImageEgyik kedves olvasónk küldte be ezt a gyönyörű szivárványos felvételt szerkesztőségünkbe. A kép a tegnap esti zivatar kezdetén készült Pátkán, egy magaslaesből. Az említett úriember ugyanis szabadidejében szívesen vadászkodik. A vihar persze őt is hazakergette az erdőből, így (ideiglenesen) megmenekültek a vaddisznók. A fényképet ezúton is köszönjük!

Tovább...
 
Feke Pál a Városház téren Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - FC Fehérvár   
2008. július 08.

ImageÓriási az érdeklődés az István, a király rockopera székesfehérvári július 25-26-ai előadásai iránt. A jegyek több mint fele már elfogyott. A darab főszereplője, Feke Pál július 10-én, csütörtökön ellátogat Székesfehérvárra, a színésszel délután 17 és 18 óra között a Városház téri Faháznál találkozhatnak az érdeklődők. A programon, amelynek során lehetőség lesz további jegyek vásárlásárára is, részt vesz Vargha Tamás, a székesfehérvári közgyűlés eu-integrációs és kommunikációs tanácsnoka, Garancsi István, a Fehérvár FC tulajdonosa, Bekő Balázs pályaedző és Koller Ákos csapatkapitány.

 
Városunkban járt a Nemzetközi Budo Szövetség elnöke Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 08.

ImageSzékesfehérvárra látogatott a Nemzetközi Budo Szövetség elnöke, Shihan Yukio Nishida. Az egyetemes harcművészetek egyik legkiemelkedőbb alakja először járt városunkban, hogy megvizsgálja a Pagoda SE-ben folyó munkát, s tanácsaival segítse a testi és szellemi fejlődést. A karate nagymester az elmúlt napokban Budapesten tartózkodott, ahol egy három napos edzőtábort vezetett, majd egy nyilvános szemináriumot tartott.

Tovább...
 
Hasznos volt az ausztriai edzőtáborozás Nyomtatás E-mail
Írta: FC Fehérvár   
2008. július 08.

ImageCsapatunk az elmúlt hetet a Windischgarstenben töltötte, s Ausztriában három edzőmeccset is játszott: a román Unirea Urzicenitől és a szlovák MFK Kosicétől egyaránt 4-2-es vereséget szenvedett, a ciprusi Apoel Nicosia ellen pedig 2-2-es döntetlent játszott. Vezetőedzőnk, Disztl László értékelte az FC Fehérvár honlapjának a táborozás tapasztalatait.

Tovább...
 
Nem okozott jelentős kárt Székesfehérváron a tegnapi vihar Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 08.

ImageHirtelen erejű szél söpört végig tegnap este Székesfehérváron, amely nemcsak a fákat cibálta meg, hanem még apró jégdarabokkal is megszórta a földet. Ugyanígy jégesőt tapasztaltak Győr-Moson-Sopron, Nógrád és Tolna megyében, ahol több ház tetőszerkezete megrongálódott. Borsod, Heves és Somogy megyében három család háza vált használhatatlanná, ahogy Nógrád megyében is folyamatosan dolgoztak a tűzoltók.

Tovább...
 
Manócskák a Platánban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 08.

ImageFelhők között táncoló, holdas égen átúszó Manócskák hintenek gyermeki boldogságot a Platán Galériában. Színesek, vidámak, s három dimenziós képeken varázsolnak álmot, szépséget, s szivárvány-csodát a szürkeség helyett. Testük sóból, liszből, vízből és olajból készült, amelyre vízbázisú festék került. Ötletesek, szellemesek, s rendkívüli alapossággal kidolgozott testük ámuldozásra késztet. Szülőanyjuk Gál Tünde, egy GYES-en lévő anyuka, aki a sókerámiában bontakoztatja ki kreatív énjét.

Tovább...
 
Felhívás a szemét-problémára Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás - Tóth István polgármester, Gárdony   
2008. július 08.

ImageTisztelt Üdülővendégeink! Az idegenforgalmi szezon beköszöntével szeretnénk felhívni a figyelmüket egy, a városunkban már több éve kialakult, de egyre jobban elburjánzó visszásságra. Az üdülőtulajdonosok egy kisebb, de sajnos igen nagy kárt okozó része azt a helytelen gyakorlatot követi, hogy vasárnap délután, illetve este, amikor a nyaralójából hazatér, a hétvégén összegyűlt szemetét műanyag zsákban nem az ingatlana előtt helyezi el, hanem azt elviszi, és az ingatlanától távol eső helyeken, pl.: parkban, bokrok aljában, út mellett, vagy az utcai szemétgyűjtő edény mellett, illetve a zsákot abba beletuszkolva szabadul meg a szeméttől.

Tovább...
 
Útfelújítások és járdaépítések Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 08.

Székesfehérvár idén 800 millió forintot fordít különböző útfelújításokra. A Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács legutóbb 44,3 millió forintnyi támogatást ítélt meg e célra, amit az önkormányzat 166 millió forinttal egészít ki. A nyertes pályázat révén felújítják a Seregélyesi út 95-97. számú épületeknél futó utakat, a Virág utca északi szakaszát, a Vásárhelyi lakótelep egyik útszakaszát, valamint a Nagyszebeni, Zentai és Kosztolányi utca útburkolatát. A munkálatok várható befejezési ideje jövő év tavasza.

Tovább...
 
Az Albacomp keretének alakulása Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 08.

ImageVelibor Radovics szerződését egy évvel meghosszabbította az Albacomp. Rajta kívül Antal Szabolcsnak, Dávid Gergelynek, Hanga Ádámnak, Soós Gábornak és Keller Ákosnak van érvényes szerződése a klubbal. Madár András az utánpótlásból felkerült a felnőttek közé, Simon Balázs is Székesfehérváron tölti a következő idényt, valamint Góbi Henrik is visszatér Szolnokról. Dávid Kornél válaszára még várnak a vezetők. Az Albacomp még keresi a külföldi játékosokat a kettes, négyes és az ötös posztra, hogy augusztus közepén megkezdődhessen a felkészülés a következő bajnokságra.

 
<< Első < Előző 2991 2992 2993 2994 2995 2996 2997 2998 2999 3000 Következő > Utolsó >>

Eredmények 32946 - 32956 / 33451