Kezdőlap
Az iskolai bántalmazásról tartanak előadást Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. október 21.
Iskolai eljárásrend bántalmazás (bullying) kezeléséhez címmel szerveznek interaktív előadást október 24-én, csütörtökön 14.00 órától a József Attila Középiskolai Kollégiumban. Az eseményre invitálják a pedagógusokat, a szülőket és minden érdeklődőt. A részvétel regisztrációhoz kötött, jelentkezni október 22-ig, keddig lehet.
Tovább...
 
Áramszünet lesz hétfőn a Kelemen Béla utcában Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. október 21.
Az E.ON tájékoztatása szerint, az általuk a szolgáltatás minőségének javítása miatt végzett karbantartási munkákhoz kapcsolódóan október 21-én, hétfőn a Kelemen Béla utca 14. és 30. szám közötti, páros házszámú épületeinél áramszünet lesz. A szolgáltatás kimaradására várhatóan 08.00 és 16.00 óra között kerül sor. Az üzemszünet miatt a lakosság megértését kérik!
 
Így mártonnapozunk mi a Gellértben Nyomtatás E-mail
Írta: Vető Viktória   
2019. október 18.
November 7-10 között immár kilencedik alkalommal hívja vendégeit Budapest legizgalmasabb Márton-napi borfesztiválja a főváros legszebb palotaszálló épületébe, a Danubius Hotel Gellértbe, ezúttal Karinthy Frigyes Így írtok ti című művének varázslatában. Az “Így isztok ti” irodalmi ihletésű borfesztivál felvonultat “nehéz boroktól és aranyló sertül” kezdve finom étkeket, meghintve Nyáry Krisztián irodalomtörténész, az Így szerettek ők című népszerű könyv szerzőjének történeteivel, aki ezúttal a borvacsora házigazdája lesz.
Tovább...
 
Orbáncfű – segítség a változókorban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. október 18.
Az orbáncfű hatékony segítséget nyújthat a változókorban lévő hölgyeket érintő problémákra. Idegnyugtató hatása közismert, és még a ráncok ellen is hatásos.
Tovább...
 
Műemlékvédelmi konferencia a Károlyi Kastélyban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. október 18.
A fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban október 18-19-én kerül megrendezésre az európai műemlékvédelmi tendenciákkal foglalkozó konferencia, amely a Kárpát-medencében folyó műemlékvédelmi tevékenység elméletére és gyakorlatára fókuszál. Az immár harmadik alkalommal szervezett nemzetközi konferenciát a Károlyi József Alapítvány részéről Károlyi Angelica, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara Művészettörténet és Elmélet Tanszéke részéről pedig Raffay Endre és Tüskés Anna szervezi.
Tovább...
 
Állandó és változó babakultúra Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. október 18.
Moskovszky Éva játékgyűjtő, a hazai játékkultúra kimagasló személyisége tiszteletére szerveznek konferenciát Székesfehérváron. A Hetedhét Játékmúzeumban október 19-én, szombaton 10 órakor kezdődő eseményen az állandó és változó babakultúra témakört járják körül a szakemberek. A játéktörténeti előadásokon többek között a Barbie baba hatvan éves történetéről, a térben és időben változó gyermekkorról, a szerepjátékokról és a Moskovszky-gyűjteményben látható párizsi luxusbabákról is hallhatnak az érdeklődők.
Tovább...
 
Forgalomkorlátozás vasárnap a Csíkvári úton és környékén Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. október 18.
A Rövidtávú és Egyetemi Duatlon Országos Bajnokságnak és az újonc, gyermek, serdülő duatlon versenynek Székesfehérvár ad otthont október 20-án, vasárnap. A helyszín a Csíkvári út és környéke lesz. A verseny ideje alatt két helyszínen is forgalomkorlátozást vezetnek be.
Tovább...
 
Szemünk fénye - amit a látásról tudni érdemes Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. október 18.
A látás az egyik leginkább összetett érzékünk. A szem felépítése rendkívül összetett: több, mint kétmillió alkotóelemből áll! Szemeink egészségét nagyon sok dolog veszélyezteti: a száraz, meleg levegő, a huzat, a dohányfüst, a számítógép előtti munka / a mobiltelefonunk folyamatos használata.
Tovább...
 
Az antibiotikum allergiás reakciót is kiválthat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. október 18.
Mint minden szervezetünkbe kerülő idegen anyag, úgy az antibiotikumok is képesek allergiás reakciót kiváltani. Ez lehet enyhe csalánkiütéstől kezdve súlyos, azonnali életmentő orvosi beavatkozást igénylő anafilaxiás reakció is.
Tovább...
 
Forgalomkorlátozások a szombati Giro Fesztiválhoz kapcsolódóan Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. október 18.
Október 19-én, szombaton Székesfehérvárra érkezik a 2020-as Giro d’Italia Nagy Rajtjára hangoló országos roadshow. Élménytekeréssel, interaktív programokkal és Punnany Massif-koncerttel várják az érdeklődőket – a rendezvényhez kapcsolódóan a Zichy liget környékén forgalomkorlátozásokra kell számítaniuk a közlekedőknek.
Tovább...
 
Országos rajzpályázatot hirdetett a Deák Gyűjtemény Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. október 18.
Országos rajzpályázatot hirdetett 12-20 éves diákok részére a Szent István Király Múzeum – Deák Gyűjtemény a Ziffer Sándor kiállításhoz kapcsolódóan. Az eredeti művek másolatait, parafrázisait, átiratait várják a fiatal alkotóktól november 5-ig.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 34 - 44 / 25395