Kezdőlap
Tízezren futották körbe a Balatont Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2017. május 23.
ImageSzakadó esőben, villámokat szóró ég alatt, aztán erős szélben és porfelhőben, majd perzselő napsütésben futottak idén az Ultrabalaton résztvevői. Tízezren vállalták, hogy körbenéznek a Balaton partján, s közben gyorsan szedik a lábukat is. A 218,2 km-es távot kb kétszázan egyedül teljesítették, a többiek váltóban. Aligáról – Aligára. 1000 csapat, 200 egyéni induló.
Tovább...
 
Töltésy Pál Asztalitenisz Emlékversenyt rendeztek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2017. május 23.
A Kincs Kultúra Sport Egyesület idén is megrendezte – immár nyolcadik alkalommal – a Töltési Pál Asztalitenisz Emlékversenyt és a programhoz kapcsolódó sakkversenyt. Az egyesület egész évben ingyenes játéklehetőséget biztosít mindenki számára, így – nem meglepő módon – most is jellemzően Kincsesbányáról, illetve a környék településeiről érkeztek játékosok, hogy bemutassák tudásukat.
Tovább...
 
A képzőművészeti oktatás jelene és jövője Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. május 23.
Image„A képzőművészet-oktatás jelene és jövője” címmel rendeztek konferenciát a fehérvárcsurgói Károlyi kastélyban. E programmal a Károlyi József Alapítvány csatlakozott az Európai Unió évfordulójának és az európai vizuális művészeti kultúra átadásának fontosságát hirdető ünnepléshez is.
Tovább...
 
"Hagyományt teremtettünk..." Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2017. május 23.
Image13 éve működik Kincsesbányán a Kincs Kultúra Sport Szabadidős Egyesület. Programjaikról már számos alkalommal beszámoltunk a Fehérvári Híreken, s most jöjjön egy rövid összefoglaló e jubileum kapcsán, amelyből megtudható az is, hogy az alapítók képviselői díjuk lemondásával is támogatják a szervezet működését – és járulnak hozzá a lakosság szabadidős programjainak finanszírozásához.
Tovább...
 
Nyeregben a Velencei Vágta Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. május 23.
ImageA velencei-tavi térség és egész Fejér megye egyik legjelentősebb eseményének ígérkezik nyáron a Nemzeti Vágta helyi előfutama, a Velencei Vágta. A július 9-én esedékes rendezvény mögé sokan felsorakoztak, akik közül többen egy promóciós napot töltöttek a helyszínen, különböző programokkal.
Tovább...
 
Parkolókat is bénít a vírus Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. május 23.
ImageEgyes németországi teremgarázsok fizetési rendszerére is bejutott a WannaCry. Az érintett parkolási cég nem tette még közzé, hogy milyen bevételektől esett el a fertőzés következtében, de a sorompók még mindig nyitva vannak, és így ellenőrizetlen a forgalom.
Tovább...
 
Szersén Gyula és Berecz András is szerepel a Mind egy szálig programban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. május 23.
Vasárnapig tart a „Mind egy szálig” jótékonysági honvédelmi adománygyűjtés Székesfehérváron. A rendezvény május 25-én, csütörtökön délután kulturális programmal is kiegészül, melynek keretében Szersén Gyula színművész, Berecz András mesemondó, illetve Agócs Gergely és a Fonó zenekar lép fel.
Tovább...
 
Sákovics Diana - Hol rontom el? Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. május 23.
Hol rontom el? - kérdezzük magunktól számtalanszor, míg hiába várjuk az igazit és vele a boldogságot. Nyíltan, titkon vagy épp csalódásoktól elbátortalanodva, de valamennyien szerelemre, bizalomra, közelségre áhítozunk: egy testi-lelki társra. A kérdés csupán az, hol keressük a másik felünket? És ha végre ráleltünk, hogyan tartsuk meg?
Tovább...
 
Spenót - a szuperélelmiszer! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. május 22.
Eperbokrok mellett, kerti vízcsapot átölelve, a kaprok között játszadozva, de még a salátákhoz odasimulva is található spenót a szüleim kertjében. Nem szándékosan, s mégcsak nem is bódult állapotban vetette szanaszét anyukám ezt a sokak által nem kedvelt, ámde rendkívül értékes növényt, hanem a szél rakosgatta ide-oda, a veteményes minden egyes pontjára, mint sakktáblán a bábukat szokás. S nem is újkeletű ez a spenót-játék, hanem immár negyvenéves.
Tovább...
 
Kulturális kapcsolatok Rómával Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. május 22.
ImageSzékesfehérvár város delegációja Rómában tett látogatása során a Római Magyar Akadémia és a Pápai Magyar Intézet vezetőivel egyeztetett a kulturális kapcsolatok további lehetőségeiről, a két kultúra kölcsönös megjelenítéséről. A részletekről Róth Péter alpolgármester adott tájékoztatást.
Tovább...
 
A város török alóli visszavételének ünnepe Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. május 22.
ImageSzékesfehérvár 144 évnyi török fogság utáni felszabadulására emlékeztek a Nemzeti Emlékhelyen. 1688 történéseit felelevenítve Mészáros Attila alpolgármester mondott beszédet. A megemlékezésen a Hungarikum Együttes adott műsort.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 34 - 44 / 19713