Kezdőlap
Új menetrend szerint járnak a vonatok! Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. április 14.
A tavaly decemberben hatályba lépett menetrend számos fejlesztést hozott mintegy harminc vasútvonalon. Április 11-től, a szokásos évi első menetrendmódosítással további újításokat vezetett be a MÁV-START annak érdekében, hogy minél többen vegyék igénybe a közösségi közlekedést, akár a megyeszékhelyek, városok közötti utazásra, akár kirándulás, túrázás céljából. A fejlesztések a térségben többek között a Székesfehérvár—Sárbogárd—Szekszárd—Baja viszonylatokon hoznak jelentősebb változásokat.
Tovább...
 
Mit tudsz a csontokról? Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. április 13.
Koponyák, állkapcsok, medencecsontok, kóros csontfelszín, kihullott fogak – izgalmas, képes ismeretterjesztő kvízt készített a Múzeum azoknak, akik kíváncsiak: mivel is dolgoznak az antropológusok. A 22 kérdés között nemcsak csontok kerülnek elő, hanem munkaeszközökkel és etimológiával kapcsolatos feladványokra is rábukkanhatnak az érdeklődők.
Tovább...
 
A 2021-es költési szezonra fecskefészek kiadó! Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2021. április 13.
Még 2019-ben indította el a „Fecskebarát Fehérvár Programot” dr. Cser-Palkovics András polgármester kezdeményezésére Székesfehérvár a „VÖLGY-HÍD” Természetvédelmi Alapítvánnyal közösen. Azóta több mint 130 kerámia fecskefészek segíti városszerte a hasznos kis madarak fészkelését. A szakemberek ismét akcióba lépnek, és egy újabb helyszínre kerülnek ki fészkek a városban.
Tovább...
 
Új autóbusz-menetrend nyártól Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna, Fraller Ildikó   
2021. április 13.
Megújul az autóbusz-menetrend Székesfehérváron. A tervezetten július elejétől életbe lépő változások az utasok jobb kiszolgálását célozzák, egy a mai valós igényekhez jobban igazodó hálózat kialakításával. A szakemberek által készített anyaggal kapcsolatban az Önkormányzat április 30-ig – a járványhelyzetre tekintettel – online vagy írásban várja a lakossági véleményeket, javaslatokat.
Tovább...
 
Online dietetikai tanácsadást szerveznek kismamáknak Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. április 13.
Folyamatosan dolgozik és szervez online programokat a családok egészségéért a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda. Különös hangsúlyt fektetnek a kismamákra, akiket dietetikai tanácsadással segít az EFI szakembere, illetve szülésre felkészítő tanfolyamra is lehet jelentkezni.
Tovább...
 
Felelősségtudatos gondolkodás és példamutatás Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. április 13.
Újabb oltástámogató kisfilm jelent meg a város közösségi felületein. A februárban indított program ötödik kisfilmjében ismét öt ismert fehérvári mondja el személyes motivációját arról, miért választotta az oltást.
Tovább...
 
Tudod, mi az a Tacfit? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2021. április 13.
A Tacfit az erő, az állóképesség, a robbanékonyság és az ízületi egészség fejlesztésének egyik legjobb módszere, amit akár az otthonodban is gyakorolhatsz.
Tovább...
 
Péntekig tartanak a 10. Nemzetközi Hét programjai Nyomtatás E-mail
Írta: Kodolányi János Egyetem   
2021. április 13.
A világ minden részéről kapcsolódnak előadók a 10. Nemzetközi Héthez, amely online zajlik mától péntekig a Kodolányi János Egyetem szervezésében. Közel negyven előadással, köztük bárki számára nyitott eseményekkel várják az érdeklődőket. Az előadók globális kérdéseket feszegetnek, a témák között szerepel például a digitális bankolás fejlődése, az újfajta digitális viselkedés és annak problémái, az erőszak, a jogállamiság és az igazságszolgáltatás változásai, a diákok menekülése a közösségi médiába, valamint az ember és a gépek kapcsolata az automatizáció világában.
Tovább...
 
Adyval és a Depeche Mode-dal kezdődött Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. április 13.
A székesfehérvári Gellén-Miklós Gábor volt tegnap az Élő Költők Társaságának a vendége. A stúdióbeszélgetésben szó volt a költői név brand-jéről, Ady és a Depeche Mode szerepéről az indulásban, parafrázisokról, a szabadversformáról és az iskolai versírás, a szépirodalom lehetséges szerepéről is. A költészetnapi különkiadásban diákköltők is bemutatkoztak egy-egy verssel. A beszélgetést a Táska Rádió közösségi oldalán lehet visszanézni.
Tovább...
 
Január fehérben, február magányban, március lendületben Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. április 12.
Minden hónapban új online kiállítással várja az érdeklődőket a MÁV Fotószakkör közösségi oldalán és a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár honlapján. A tavalyi évben útnak indított tematikus tárlat témái között „lendületes”, „fehér”, „játékos”, „absztrakt” és „magányos” képek is láthatóak.
Tovább...
 
Újra lehet könyvet kölcsönözni az Aranybulla Könyvtárból Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. április 12.
Ismét elindította népszerű, a vírushelyzethez igazított könyvkölcsönzési szolgáltatásait az Aranybulla Könyvtár. Az intézmény személyesen továbbra sem fogad látogatókat, ám újra lehet kérni házhoz szállítást, és előzetes időpont-egyeztetés után az intézmény bejáratánál is átvehetőek a kiadványok. A szolgáltatásokat érvényes tagsággal rendelkező olvasók igényelhetik.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 34 - 44 / 29287