Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Nem elégedettek a hazai igazságszolgáltatással az emberek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 28.

ImageA múlt héten elindított „Körkérdésünk” annyira megtetszett olvasóinknak, hogy többen is jelezték – várják a folytatást. Ezért most is kiválasztottunk egy témát: arra voltunk kíváncsiak, hogy milyennek látják a magyar emberek a hazai igazságszolgáltatást? Korrektnek? Korruptnak? Gyorsnak? Lassúnak? Az eredmény lehangoló – de valahogy számítottunk is erre.

Tovább...
 
Sokszor hatékonyabbak a polgárőrök, mint a rendőrök Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 27.

ImageJobban bíznak a zámolyiak a helyi polgárőrségben, mint a rendőrségben. Ez derült ki legalábbis a 10. megyei polgárőr napon, amelyet Zámolyon rendeztek meg. A programra Fejér megye mintegy hatvan tagszervezetéből, több, mint ezer főt számláló vendégség érkezett. A zenés-táncos-gyermekfoglalkozásokkal dúsított rendezvényen fergeteges volt a hangulat.

Tovább...
 
A bútorfestéstől a gyermekjáték-készítésig Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 27.

Radetzky Jenőné népi iparművész és a Kalotaszegről érkezett Kovács Pali Ferenc bútorfestő szakmai vezetésével „Fehérvári Bútorfestő Hét” kezdődött a Mesterségek Házában. A tervezett téma ezúttal a „Hagyományos bútorfestő mintakincs / Kalotaszegi népművészet Mákófalván”. A Fejér Megyei Művelődési Központ szervezésében a jövő héten a gyermekeket várják ehelyütt kézműves foglalkozásokra, „Mesterségek Kertje” címmel.

Tovább...
 
Finta Jánosnak az anyósa a példaképe Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 27.

ImageIgazgatók jönnek és mennek, illetve hozzák és viszik őket. Senki se marad sokáig egy helyen, még akkor sem, ha szeretne „állandósodni” és meg is érdemelné tartósan a pozíciót. A politikai változások miatt gyakran leváltódnak még az igazán jó szakemberek is. Éppen ezért számít „különlegesnek” a pusztavámi iskolaigazgató, Finta János, aki talán az egyetlen ember az országban, aki 33 éve vezeti ugyanazt az intézményt.

Tovább...
 
Nagy Dani: "Köszönöm, jól vagyok!" Nyomtatás E-mail
Írta: Videoton Fc   
2009. július 27.

ImageA szombati idénynyitó egyik főszereplője Nagy Dani, aki látványos gólt lőtt, ameddig a pályán volt remekül játszott – Farkas István csúnya rúgása az oka, hogy nem játszhatta végig a találkozót. Sérülése nyomán, még Kecskeméten, 8 kapoccsal kellett összefogni, majd összevarrni a sebét, kapott egy nagy kötést is. A találkozó másnapján tőle érdeklődtünk, hogyan érzi magát:

Tovább...
 
Otthon vendégként Nyomtatás E-mail
Írta: Pálfay Károly   
2009. július 27.

ImageAz Alcoa FKC-t számos szál fűzi Veszprémhez, ahol a szezon első edzőmeccseit játszotta a csapat. A klubelnök Balássi Imre, a vezetőedző Sótonyi László és a gyúró Bimbó Tamás sportolói pályafutása során ugyanúgy játszott Veszprémben, mint Kristina Trishchuk és Németh Kriszta, aki ezen a nyáron igazolt Fehérvárra. A pénteki meccsek apropóján Krisztával beszélgettünk…

Tovább...
 
Fejezzék be a szemfényvesztést! Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. július 25.

Image"A hírek egy része arról szól, hogy igen nagy gond van a foglalkoztatás terén, közben kormányzati oldalról dübörög a sikerpropaganda. "Szeretnék egy kis rendet vágni, elmondani, hogy mi is a valóság." - kezdte sajtótájékoztatóját Czomba Sándor. Egy héten belül több felmérés is napvilágot látott. Az egyik szerint a 45 év felettieknél brutálisan megnőtt munkanélküliség: a férfi munkavállalók körében 51, a nőknél 32 százalékkal nőtt tavaly júliushoz képest az álláskeresők száma.

Tovább...
 
Álomrajt Kecskeméten: KTE - Videoton FC 3-6 Nyomtatás E-mail
Írta: Videoton FC   
2009. július 25.

ImageRemekül játszva, ellentmondást nem tűrően játszott csapatunk, a fiúk nem csak sok gólt lőttek, de szebbnél szebbeket is. Ne feladatunk azon polemizálni, hibázott-e Tomiszlav Szivics azzal, hogy nem jelölte a kezdőcsapatba Kollert és Gyagyát, illetve Némedit kivonta a középpályáról. Fontos, hogy dr. Mezey György és csapata remekül élt az adódó lehetőséggel. Vezetőedzőnk mentálisan erős, önbizalomtól duzzadó csapatot szeretetett volna látni Kecskeméten – pontosan ilyen volt hetven percen keresztül a Vidi, amely ma a KTE-nél lényegesen erősebb csapatot is legyőzött volna.

Tovább...
 
Fotókat várnak a Kincsesbányai Bányásznapra Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 25.

ImageFotókiállítást rendeznek Kincsesbányán a Bányásznap alkalmából. A tárlatra a szervezők – Lőrincz László és Pataki Gyula – augusztus 16-ig várják a fotózást kedvelők jól sikerült képeit - maximum öt fotót -, amelyből legalább háromnak kincsesbányai kötődésűnek kell lennie, a további két fotó pedig bárhol készülhet. A kiállított fotókat A/4 és A/3-as méretben fogják bekeretezni, és terveik szerint más eseményeken, rendezvényeken is felhasználják majd.

Tovább...
 
Fejleszteni kellene Fejér megye déli részeit Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 25.

ImageFejér megye déli térségének hátrányos helyzetű településeihez kapcsolódó fejlesztésekről és foglalkoztatásokról tartott sajtótájékoztatót Balsay István a Megyeházán. A Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke a média képviselőinek kifejtette, hogy át kell értékelni a fejlesztési prioritásokat. Jelenleg ugyanis nagy a veszélye annak, hogy végérvényesen elszakadnak az elmaradott térségek (például Sárbogárd és Enying környéke).

Tovább...
 
Bedőlő hitelek - elárverezik a házakat? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 25.

ImageMit tehet az ember, ha elveszíti munkahelyét, az árak az áfa-emelés miatt (is) rohamosan kúsznak felfelé, a hitelek törlesztő részletei pedig majdnem a duplájára dagadnak? Megoldást keresve leül a párjával, akivel hosszasan tologatják a kiadásokat és a bevételeket képzeletbeli listájukon, majd kétségbeesetten néznek maguk elé. Az egyenlet ugyanis mínuszos előjelű végeredményt sugall.

Tovább...
 
<< Első < Előző 3021 3022 3023 3024 3025 3026 3027 3028 3029 3030 Következő > Utolsó >>

Eredmények 33221 - 33231 / 36826