Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Biztonsági tanácskozás Pakson Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. február 14.

ImageHárom megye – Bács-Kiskun, Fejér és Tolna – Védelmi Bizottságainak vezetői, valamint egyéb, a nukleárisbaleset-elhárításban érdekelt szervek irányítói gyűltek össze eszmecserére a Paksi Atomerőmű Zrt-nél. A védelmi bizottságok nyilatkozatukban támogatják az új erőművi blokkok megépítését (amelyek egyébként nagyságrenddel biztonságosabbak lesznek a meglévőknél is). De tudják, hogy az esetleges balesetek, katasztrófák nem állnak meg a megyehatároknál, szükséges tehát, hogy az erőmű biztonsági kérdéseivel mindhárom megyében rendszeresen foglalkozzanak.

Tovább...
 
Veszélyben vannak Székesfehérvár uniós pályázatai? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. február 14.

ImageAmikor a gazdaság szereplői beruházásokra várnak, mi lenne fontosabb, mint az unios források felgyorsítása? És közben Pál Béla szocialista országgyűlési képviselő személyi változásokat akar a Regionális Fejlesztési Ügynökségnél. Ha leváltanák a jelenlegi vezetőt, hat éven belül már a negyedik ügyvezető érkezne az ügynökséghez – miközben tudjuk, hogy a Közép-Dunántúli régió erős elmaradásban van a többi régióhoz képest, s alig kapott támogatát unios pályázatokra. Az új vezetés viszont felgyorsította ezeket a fejlesztéseket. Ezért sem érthető a „csere” oka.

Tovább...
 
Tízmilliós adomány a kórháznak Nyomtatás E-mail
Írta: Csathó Barna - Temesvári Márta   
2010. február 14.

Hivatalosan is átadta az Alcoa Alapítvány a négy műszerből álló, mintegy tízmillió forint értékű adományát a Fejér Megyei Szent György Kórháznak. Dr. Szabó Gabriella orvosigazgató-helyettes az ünnepségen elmondta: Tizenöt éve vannak abban a szerencsés helyzetben, hogy évente pályáznak, és nyernek is. A műszerek, berendezések egy része inkább a napi munka hatékonysága szempontjából fontos, más részük új funkciókat, lehetőségeket kínál a gyógyításban.

Tovább...
 
A csapat rendben megérkezett Törökországból Nyomtatás E-mail
Írta: Videoton FC   
2010. február 14.

ImageAz utolsó mérkőzését követően repülőgépre szállt a Vidi csapata, s hazautazott Törökországból. Antalyiából némi késéssel szállt fel az osztrák légitársaság járata, amelyet a fehérváriakon kívül több futballcsapat is választott. A nagyjából két és fél órás repülőút a szokásosnál kicsit zötyögősebb volt, a gép számos légörvényen haladt át, ám végül rendben landolt Schwechaton. A csapatra váró autóbusz hajnali két óra körül gördült be a Sóstói Stadion kapuján.

Tovább...
 
Gombos Edina és Bebe is a sikeres Kodolányisok között Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. február 14.

ImageBemutatta legújabb, sikeres kodolányisokat megszólaltató interjúkötetét Virágh Ildikó, a KJF tanára, a Vörösmarty Rádió főszerkesztője. A szerző mind a tizennyolc beszélgetőpartnere a Kodolányi János Főiskolán végzett, majd nagyon gyorsan a hazai közélet fontos pozícióiban helyezkedett el: van közöttük országosan ismert műsorvezető (Gombos Edina), sikeres zenész (Bebe, azaz Abebe Dániel), és a hazai gazdasági, politikai élet számos meghatározó személyisége.

Tovább...
 
Albacomp - Pécsi VSK-Pannonpower 79-74 Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. február 14.

ImageKommentár nélkül: Albacomp - Pécsi VSK-Pannonpower 79-74 / Albacomp - Pécsi VSK-Pannonpower 79-74 (17-16, 17-16, 17-20, 28-22)/ Székesfehérvár, 2400 néző / Játékvezetők: Cziffra, Bognár, Farkas / Albacomp: Simon 14, Hanga 8, Toya 2, Lee 19, Banks 6 Cs: Keller, Bódi 3, Farkas 7, Radovic 20/6 / PVSK: Lakatos 7, Ames 8, Chanak 17/9, Bojovic 9, Czigler 14 Cs: Ruják 4, Hosszú 7/3, Helmeczi, Eilingsfeld 8

 
Így akarta privatizálni az MSZP-kormány a vízvagyont Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. február 14.

Image"A Fidesz meg fogja védeni Magyarország természeti kincseit és a fogyasztói érdekek elsődlegességét." - fogalmazott Bencsik János a Fidesz országgyűlési képviselője szombati sajtótájékoztatóján. Bencsik elmondta, hogy az elmúlt hét során újabb nagy lebukást könyvelhetett el a szocialista kormány, miután a hazai oknyomozó újságírásnak köszönhetően nyilvánosságra kerülhetett egy fontos dokumentum, amely egyértelműen bizonyítja, hogy az elmúlt két esztendő során a szocialista kormány a magyar vízbázisok privatizációját készítette elő.

Tovább...
 
Egyoldalú mérkőzés volt Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. február 14.

ImageA Sapa Fehérvár AV19 az elejétől a végéig uralta a fiatal magyar válogatott elleni mérkőzést, és végig vezetve magabiztos győzelmet aratott. - A mérkőzésen hamar nyilvánvalóvá vált a két csapat közötti gyorsaságbeli és technikai különbség, így már az első harmadban tetemes előnyre tett szert a Sapa Fehérvár AV19. A második játékrészben kissé alább hagyott a kék-fehérek koncentrációja, így némileg kiegyenlítettebb lett a találkozó.

Tovább...
 
Sok a visszaélés a Fidesz nevével az ajánlószelvény-gyűjtés során Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. február 12.

ImageA szombathelyi Fidesz már tegnap jelezte, hogy illetéktelen személyek fideszes aktivistának adták ki magukat, így gyűjtöttek ajánlószelvényeket Szombathelyen, hátrányos helyzetű emberek által lakott területeken. "Újra felhívjuk a figyelmet arra, hogy ez bűncselekmény, a választópolgárokat pedig arra kérjük, hogy ha a Fidesz nevében megbízólevél és igazolvány nélkül ajánlószelvényt gyűjtő emberekkel találkoznak, azonnal értesítsék a helyi Fidesz-irodát vagy a rendőrséget."

Tovább...
 
Szentmise a Lourdes-i Szűzanya emléknapján Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. február 12.

ImageA Lourdes-i Szűzanya emléknapja, február 11-e egyben a Betegek Világnapja is. Ahogy XVI. Benedek pápa körlevelében megfogalmazta: „megfelelő alkalom ez arra, hogy elgondolkodjunk a fájdalom értelmén, és felfedezzük keresztényi kötelességeinket, amelyek a szenvedés jelenléte miatt hárulnak ránk.” – A keresztények ezért e napon eleget tesznek a Szentatya kérésének. Székesfehérváron – a szokásokhoz híven - Spányi Antal megyés főpásztor mutatott be szentmisét a Székesegyházban, s szolgáltatta ki a betegek kenetének szentségét.

Tovább...
 
Védjük meg közösen a székesfehérvári munkahelyeket! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. február 12.

ImageA Volánbusz Zrt. ismét kizárta székesfehérvári Alfa Busz Kft.-t abból a tenderből, amely egy komoly közbeszerzési pályázatot jelent. Az ügynek több érdekessége is van. Például az, hogy pont azt jelölték meg a kizárás indokaként, amit egyszer már törvénytelen kizárásnak minősített a közbeszerzési döntőbizottság. Érthetetlen, hogy egy száz százalékos állami tulajdonban lévő magyar cég miért próbálja meg kizárni a hazai gyártókat, s egy kínait kihozni győztesként? S főként most, amikor a munkanélküliség komoly problémát jelent hazánkban!

Tovább...
 
<< Első < Előző 3021 3022 3023 3024 3025 3026 3027 3028 3029 3030 Következő > Utolsó >>

Eredmények 33232 - 33242 / 38345