Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Nobilis Márió atya megszentelte az iskolát és az óvodát Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 07.

ImageA hagyományokhoz híven idén is a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda püspöki biztosa, Nobilis Mário pápai káplán, főtisztelendő atya szentelte meg az iskola és óvoda tantermeit, csoportszobáit és helyiségeit Vízkereszt ünnepén. A szertartás során együtt imádkoztak a gyerekek és pedagógusok, hogy az áldásnak megfelelően szeretet és jóság uralkodjon egész évben a megszentelt falak között. És persze a szokás szerint most is felkerült az ajtófélfára a felírat a háromkirályokra való utalással és az aktuális dátummal.(20+G+M+B+10)

Tovább...
 
Gyermekprogram a fehérvárcsurgói kastélyban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 07.

ImageA Károlyi József Alapítvány következő gyermekprogramjára január 10-én, vasárnap, 15 órakor kerül sor a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban. A program az “Ételek és főzés a 19. században” címet kapta, s ennek megfelelően azt próbálják majd az előadók bemutatni a résztvevőknek, hogy milyen főzési hagyományok éltek a 19. századi Magyarországon, és melyek voltak azok, amelyeket még nagyanyáink is alkalmaztak, különösen karácsonykor.

Tovább...
 
15 éves a Szent István Művelődési Ház Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 07.

ImageSpányi Antal megyés püspök miséjével kezdődött meg a Szent István Művelődési Ház jubileumi ünnepsége. Az intézményt – amely közel száz éves múltra tekint vissza – 15 évvel ezelőtt vette ismét birtoka a Székesfehérvári Egyházmegye. A Ház azóta a keresztény kultúrát és szellemiséget hirdeti. Színvonalas, érdekes programjaival - például a Katolikus Könyvhéttel, a Szent Korona Galériában megrendezett kiállításokkal, s a Szent István Teremben tartott Egyházmegyei rendezvényekkel – méltán számít a belváros egyik fő kulturális központjának.

Tovább...
 
Hamis személyivel vett fel több, mint másfél millió forintot Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 07.

ImageA Székesfehérvári Rendőrkapitányság eljárást folytat csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, aki 2009. október 12-én egy hamis személyi igazolvánnyal 1.650.000,-forintot vett fel az Erste Bank által vezetett egyik folyószámláról a bank Székesfehérvár, Palotai úton lévő fiókjában a folyószámla tulajdonosának tudta és a beleegyezése nélkül. Németh - Kész Mónika rendőr-századostól, a FM RFK szóvivőjétől megtudtuk, hogy a sértett személyi igazolványa ez idő alatt a sértett tulajdonában volt, az nem került eltulajdonításra.

Tovább...
 
A magyar gazdaság továbbra is zuhanórepülésben van! Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. január 07.

Image"A kormányzati sikerpropaganda ellenére újabb ijesztő adatok láttak napvilágot a KSH-tól." - hívta fel az újságírók figyelmét Varga Mihály, a Fidesz alelnöke szerda délutáni sajtótájékoztatóján. A honatya rámutatott arra is, az év eleji adatok egyértelműen megmutatják, a magyar gazdaság továbbra is zuhanórepülésben van. Varga Mihály a részletekről szólva elmondta: a munkanélküliség 13 éves mélyponton van, 10,5 százalékon áll, ami 445 ezer munkanélkülit jelent. 2009-ben 31,5 százalékkal több cég (15 ezer) ment tönkre, mint egy évvel korábban.

Tovább...
 
Visszatérni a pontszerés útjára Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. január 07.

ImageA győzelem reményével lépett jégre kedden a Sapa Fehérvár Ljubljanában, sajnos mégis vereséggel kellett hazatérni Szlovéniából. Csütörtökön 18:15-kor hazai pályán a Villach SV ellen lehet javítani. - Nem játszott jól a Sapa Fehérvár AV19 a szlovén fővárosban - nem tagadta ezt Énekes Lajos, csapatunk pályaedzője sem.

Tovább...
 
Kevesebb lesz a nyugdíj, és kevesebbet is ér Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 06.

Image"Egyértelmű, hogy 2010 sokkal rosszabb lesz az időseknek. Az inflációkövető nyugdíj mellett eltűnik a 13. havi nyugdíj, nőnek a rezsiköltségek, minden drágul, a szocialisták elveszik a fűtéstámogatást, sőt az MSZP a jövő generációk nyugdíjának ellopását készíti elő a magán-nyugdíjrendszer tervezett privatizációjával. Évek óta csökken a nyugdíjak reálértéke! A Gyurcsány-Bajnai korszak egyik legnagyobb vesztesei az idős emberek." - áll Iván László, a Fidesz Nyugdíjas Tagozatának elnökének közleményében.

 
Mód Zsuzsa Emlékdíjat kapott Schindler Endréné és Berky Gyula Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. január 06.

ImageSchindler Endréné és dr. Berky Gyula kapta meg az első ízben kiosztott Mód Zsuzsa Emlékdíjakat. A kitüntetést arról a hölgyről nevezték el, aki közel hatvan éven át aktív szereplője volt a székesfehérvári közéletnek, s kiemelkedő társadalmi munkát végzett haláláig, amely 2008-ban következett be. Az elismerést a Malom Házban nyújtotta át dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő és Vargha Tamás tanácsnok. A kitüntetést Szakál Antal festőművész tervezte.

Tovább...
 
Huszonegyen kezdték meg az edzéseket Nyomtatás E-mail
Írta: Videoton FC   
2010. január 06.

ImageKét kapus és tizenkilenc mezőnyjátékos vett részt a tegnap délelőtti első edzésen, amelyet dr. Mezey György vezetőedző a Sóstói Stadion műfüves pályáján vezényelt a sajtó képviselői előtt. Radovics, Filipvocs, Andics és Vujovics a hétvégén érkezik vissza Magyarországra. Ők a január 7-i ortodox karácsony miatt kaptak engedélyt a későbbi kezdésre, míg Alves szombaton utazik vissza Brazíliából. Itt volt viszont új játékosunk, Sándor György.

Tovább...
 
AZ ISTEN SZÍNRELÉPÉSE: EPIFÁNIA Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ödön Szabolcs   
2010. január 06.

ImageA keleti egyházban a Vízkereszt a világot meghódítani akaró kereszténység legnagyobb eseménye. Ezért az ünnep liturgiáján is érződik a keleti életszemlélet: a pompa, a hódolat kinyilvánítása Krisztus előtt, aki a világ, az univerzum Ura és királya. Ezért a keleti egyháztól származik a Vízkereszt eredeti neve: Epifánia. A görög szó magyarul annyit jelent, mint az Isten színre lépése.

Tovább...
 
Új évi, elnöki köszöntő Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2010. január 06.

ImageDr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke 2010 első munkanapján rövid értékeléssel búcsúztatta a tavalyi évet, és reményeivel köszöntötte az újat. - "Ha visszatekintek 2009-re, akkor mindenekelőtt azt kívánom mindannyiunknak, hogy egy remélhetően derűs szilveszter után, vidámabb új esztendőnk legyen, mert bizony ránk fér! Nem volt ugyanis eseménytelen a tavalyi év, és ezek az események csak ritkán adtak okot jókedvre."

Tovább...
 
<< Első < Előző 3021 3022 3023 3024 3025 3026 3027 3028 3029 3030 Következő > Utolsó >>

Eredmények 33254 - 33264 / 38054