Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Belső védelmi gyakorlat a Shell Gasnál Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett szóvivő   
2008. szeptember 15.

ImageA belső védelmi terv gyakorlatát tartották szeptember 12-én pénteken a Shell Gas Hungary Zrt. székesfehérvári töltőüzemében. A Sóstói Ipari Parkban lévő üzemben a feltételezett veszélyhelyzet szerint egy baleset miatt a palacktároló telepen megrongálódott egy PB-gázpalack, amelyből szivárogni kezdett a gáz, és később ki is gyulladt.

Tovább...
 
Vasárnapi főpróba Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. szeptember 14.

ImageAz Alba Volán szép győzelmet aratott a Vienna Capitals otthonában, és nem is lehet más a cél, mint vasárnap 18 órától, remélhetőleg sok néző előtt megismételni a sikert. - Szombaton hajnali fél kettő környékén érkezett Székesfehérvárra az Alba Volán hokisainak autóbusza. A játékosok fáradtan kászálódtak le a járműről, majd indultak haza, kipihenni a fáradalmakat. Voltak, akik alig pár órát alhattak csak, hiszen Sofron István és Hegyi Ádám a farmcsapat edzésére volt hivatalos szombaton 12:30-tól.

Tovább...
 
Tiltakozó nagygyűlés a nemzeti vagyon elherdálása ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 14.

“A magyar állam tulajdona nemzeti vagyon.” (A Magyar Köztársaság Alkotmánya, 10. § (1) - ennek kapcsán gyűltek össze tegnap délután a Duna-parti Olimpiai Parkban az "Élőlánc Magyarországért!" - mozgalomhoz csatlakozó, a köz érdekét, a nemzet tulajdonát (és annak tiszteletét!) szem előtt tartó, s azért küzdeni is képes hazánk fiai - köztük nagyon sok székesfehérvári állampolgár is. "Egy évvel az Élőlánc Magyarországért tiltakozó megmozdulása után, melyet az állami vagyonról szóló törvény elfogadása ellen szervezett, beigazolva látjuk akkori aggályainkat. Az alkotmánysértő rendelkezések szabad kezet adtak a végrehajtó hatalomnak a közvagyon kiárusítására." - állt a program meghívójában.

Tovább...
 
Istentisztelet a Biblia Évében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 14.

ImageFolytatódnak az istentiszteleti alkalmak a Széchenyi utcai Gyülekezeti Ház nagytermében. Hagyományteremtő szándékkel a Biblia Évéhez kapcsolódóan a lelkipásztorok egy-egy bibliai könyvről tartanak rövid kortörténeti tájékoztatót - hasznos háttér információkat a szerzőkről, és a bibliai korszakokról, - majd a könyv egy kiemelt Igéjéről hallhatnak a résztvevők igehirdetést. A ma esti istentisztelet témája: Mózes második könyve.

 
Fiatal történészek konferenciája a Kodolányin Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence PR-referens   
2008. szeptember 14.

Image„Egyén és nemzet Európa történelmében” címmel rendezett konferenciát a Kodolányi János Főiskola és a Modern Minerva Alapítvány tehetséges fiatal történészek és társadalomtudósok számára. - Napjainkban különösen fontos, hogy a fiatal, kezdő kutatók megismerhessék egymást, kicserélhessék tapasztalataikat, melyre kitűnő alkalmat nyújt egy-egy konferencia.

Tovább...
 
Megérdemelt győzelem a Honvéd ellen! Nyomtatás E-mail
Írta: FC Fehérvár   
2008. szeptember 14.

ImageKüzdelmes mérkőzésen gyűjtötte be csapatunk a három pontot a Bozsik stadionban. 2-1-re nyert a Vidi, úgy, hogy hátrányból tudott fordítani – és a szerencsével sem állt hadilábon, miután a piros-feketék a mérkőzés hajrájában büntetőt hibáztak. Játékosaink annak terhével utaztak Budapestre a szombati bajnokira, hogy a vártnál gyengébb bajnoki rajt után „kötelező a győzelem”: az FC Fehérvár csak akkor tud a jobban rajtoló vetélytársak nyomába eredni, ha most már be tudja húzni a meccseket.

Tovább...
 
Fidelitas Országos Sporthétvége Kiskunfélegyházán Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas   
2008. szeptember 14.

ImageMár 24 focicsapat jelentkezett az Országos Sporthétvégére! Lesz sport, buli, fürdőzés (élményfürdő) és számos meglepetés, hogy Petőfi városa története során első alkalommal vendégül láthassa a FIDELITAS tagjait egy felejthetetlen hétvégére.

Tovább...
 
Fuss - örömmel! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 14.

Image24 órán át futottak a Halesz-parkban a lelkes SM-örömfutás résztvevői, akik a Vidámparki-tónál tartott Nagy Őszi Ölelés után itt bizonyították közösségvállalásukat és „egyenlőség-érzésüket” fogyatékkal élő társaikkal. S amíg futottak a zöld környezetben körbe-körbe, a színpadon kulturális bemutatók, koncertek szórakoztatták a közönséget.

Tovább...
 
Vadasan jó Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 13.

A vadhús elkészítése sok időt és még több főzési tapasztalatot kíván. Aki viszont ma ellátogat a VADEX Mezőföldi Zrt. Soponyai Ökoturisztikai Központjába, az mellőzheti az említett kritériumokat, s máris kóstolgathat kedvére. Most tartják ugyanis a II. Vadgasztronómiai Fesztivált, amely a vadhús- és borfogyasztást összekapcsolja a nívós vadászati kultúrával, s ekképpen maradandó élményt nyújt a látogatóknak.

Tovább...
 
"Mozdulj, mozdulj..!" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 13.

ImageAz Öreghegyi Közösségi Házban működő Felicita Kulturális és TáncSport Egyesület felvételt hirdet versenytánc-előkészítő és a Felicita kezdő csoportjaiba 8 éves kortól. – kaptuk a hírt Borsos Miklóstól, az ÖKM munkatársától - A klub tagjai rendszeres foglalkozások keretében elsajátíthatják a standard és latin-amerikai táncokat, valamint egyes divattáncokat. A Házban ezen kívül tradicionális hastánc-tanfolyam is indul szeptember 19-én, a gyermekeket pedig mozgáskoordinációt fejlesztő, játékos „Manó tornára” várják.

 
Kollektív ölelkezés a Vidámparki-tónál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 13.

ImageA regisztrációs lapok alapján 4540 ember fogta meg egymás kezét, s ölelte így körül a Vidámparki-tavat tegnap - jelképezve az összetartozást, s felhívva a figyelmet arra, hogy az egészségesek és a fogyatékkal élők között nincs is olyan nagy különbség. Sőt, ahogy Vasvári Csaba, a Vörösmarty Színház igazgatója mondta beszédében: mindannyian fogyatékkal élők vagyunk, csak mindenkinél más területen és „fokkal” jelentkezik ez a kis „hiba”.

Tovább...
 
<< Első < Előző 3021 3022 3023 3024 3025 3026 3027 3028 3029 3030 Következő > Utolsó >>

Eredmények 33265 - 33275 / 34335