Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Milyen helyet foglaltak el a történelemben a huszárok? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 14.

ImageHuszárság – a kezdetektől napjainkig” – ezzel a címmel rendeztek kulturális délutánt a magyaralmási könyvtárban. A programot a helyi könyvtáros, Némethné Boros Ágota szervezte meg, aki díszvendégként meghívta Ampli Ferencet, a Fehérvári Huszárok Egyesületének elnökét is.

Tovább...
 
Útlezárás temetés miatt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 13.

ImageMa, 11 órakor vesznek végső búcsút Schulz István építésztől. A gyászszertartásra a Donát Kápolnához közel ezer főt várnak, akik szeretnék leróni tiszteletüket, ezért forgalomkorlátozásokat vezetnek be. A zárások 10 és 13 óra között lesznek érvényben, az alább látható térkép szerint. Ugyanezen a rajzon szerepelnek a szakiroda által javasolt parkolóhelyek is, amiket a szertartásra érkezők igénybe vehetnek, így a környező kis utcákban nem akadályozzák a forgalmat.

Tovább...
 
Jótékonysági koncert a Roma Világnap alkalmából Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 13.

ImageA Székesfehérvári Egyházmegye és a székesfehérvári Malom Kulturális Egyesület szervezésében, a Roma Világnap alkalmából a Kalyi Jag együttes jótékonysági koncertet tart március 20-án, 18 órakor Székesfehérváron, a Szent István Művelődési Házban. A Roma Világnaphoz kapcsolódó rendezvény fővédnöke Spányi Antal megyés püspök, valamint dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő.

Tovább...
 
A Szolnoki Olajjal játszanak ma a fehérvári fiúk Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 13.

ImageA Szolnoki Olaj KK csapatával csapnak össze ma délután az Albacomp sportolói. A szuperrangadó során a bajnoki második helyezett szolnoki együttes Székesfehérvárra látogat, a mérkőzést pedig a TV-s közvetítés miatt 15:45-kor kezdik el. A viadal előtt az U20-asok 13:15-kor lépnek pályára.

 
Papi gyalogos zarándoklat Mátraverebély-Szentkútra Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 13.

ImageMára tervezik a magyarországi szemináriumok elöljáróinak és kispapjainak gyalogos zarándoklatát Mátraverebély-Szentkútra. A zarándokokhoz a délutáni szentmisén csatlakozik Spányi Antal megyés püspök. - Mátraverebély-Szentkút Magyarország egyik legősibb kegyhelye, a csodás gyógyulások, jelenések helyszíne, ahol – a verebélyi legenda szerint - még egy „gyógyító vizű kút” is buzog.

Tovább...
 
Versmondó versenyt rendeztek Magyaralmáson Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 13.

Image„A könyvek a legcsendesebb és legkitartóbb barátok, a legelérhetőbb és legbölcsebb tanácsadók, és a legtürelmesebb tanítómesterek.“ (Charles William Eliot) – ezzel a jeligével hirdettek versmondó versenyt a Magyaralmási Tagiskolában. A felhívásra pedig majdnem az összes diák jelentkezett az iskolából!

Tovább...
 
Borleves kvircedlivel Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 13.

ImagePusztavámon szeretik a régi tárgyakat. Gondosan összegyűjtik őket, kiállításokat szerveznek belőlük, s olykor még hadra is fogják az épségben maradtakat, hogy használatukat bemutassák a fiataloknak. Sőt, még olyan ember is akad, aki felelevenítve a hagyományokat a fafaragásra, s az „ősi díszítésre” is megtanítja a gyermekeket.

Tovább...
 
Felavatják Pákozdon a honvédség történelmét bemutató emlékparkot Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2010. március 12.

ImageKora tavasztól barátságos környezetben, valódi családi programnak kínálkozik a zöldövezet ölelésében elterülő, kellemes barangolásra hívó Pákozdi Katonai Emlékhely. Az 1848-as forradalom és szabadságharc katonáinak emléket állító obeliszk környezetében az elmúlt évtized során példás civil-társadalmi összefogással emlékparkot alakítottak ki. A Magyar Honvédség 160 éves történetének legemlékezetesebb eseményeit felelevenítő, uniós támogatással elkészült emlékpontot tekinthetnek meg a látogatók, amely katonai ünnepség keretében kerül átadásra a mai napon.

Tovább...
 
A Facebook megelőzte az Iwiw-et... - felmérés a közösségi oldalakról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 12.

Image2010-ben a közösségi weboldalak mind a fogyasztók (magánemberek), mind pedig az eladók (vállalkozások) döntési szokásaikat egyre jobban meghatározzák. A közösségi oldalak szerves részévé kezdenek válni az online kommunikációnak: már nem egy különálló rendszer, egy zár tér, ahova csak az ismerősök fotóit járt megnézni az ember. A hírek, információk megosztása hihetetlen ütemben növekedett és még növekedni fogs az elkövetkező években.

Tovább...
 
Megemlékezések az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 12.

ImageFejér Megye Önkormányzata és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata – valamennyi rendezőszerv nevében – tisztelettel meghívja a székesfehérváriakat – és városunkba látogatókat - az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának 2010. évi székesfehérvári ünnepségeire. (A részletes program alább olvasható.)

Tovább...
 
Megkezdődött a Velencei-tó vízpótlása Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 12.

ImageA Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság tegnap reggel nyolc órakor megkezdte a Velencei-tó vízpótlását a Pátkai-tározóból. A vízpótlás célja, hogy a tó jelenlegi 152 centiméteres vízszintje az idegenforgalmi szezon előtt elérje a 160-165 centiméter körüli értéket. A Velencei-tó jelenlegi vízszintje 8 centiméterrel marad el az üzemelési szabályzatban erre az időszakra meghatározott optimális vízszinttől. A vízeresztés várható időtartama másfél hónap.

Tovább...
 
<< Első < Előző 3021 3022 3023 3024 3025 3026 3027 3028 3029 3030 Következő > Utolsó >>

Eredmények 33265 - 33275 / 38607