Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Munkában és közönségben sincs hiány a fehérvári szimfonikusoknál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 09.

Image„Bár az elmúlt kilenc év sok nehézséget hozott, mégis végig töretlenül haladt előre zenekarunk, s európai hírnévre tett szert.” – nyilatkozta Drahos Béla a Vörösmarty Színházban, majd a fehérvári szimfonikusok idei terveit ismertette. A három pillérrel alátámasztott „munka” első részét a Színházzal való együttműködés jelenti. Ennek egyik eredménye a „Bál a Savoyban” című operett.

Tovább...
 
Fel, fel, fel az égbe! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 09.

ImageAz ember ősi vágya a repülés – és minden egyéb, ami „alapjában” nem adatott meg neki testi felépítése, avagy agybéli kapacitása folytán -, ezért folyton azon agyal, miképpen lehetne pótolni azt a bizonyos űrt. Először a karjára ragasztott tollakkal próbálkozott, majd különálló szárnyakat épített, s ezek az „ősi elemek” köszönnek vissza ma is a siklórepülők, vitorlázók, denevér-ugrók, hagyományosnak mondható repülőgépek… esetében. Aztán van egy másik „vonal”, amely „madár-utánzás-mentes”, s a felhők közé vágyónak nincs más dolga (persze, csak, ha az „utasi” pozíciót tölti be), mint beleülni egy kosárba… - Ez a hőlégballon!

Tovább...
 
24 óra kompromisszumok nélkül Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 09.

Image- ez a mottója a szeptember 20-ára meghirdetett Társadalmi Felelősségvállalási Napnak, amely kapcsán Farkas Tamás tartott sajtótájékoztatót a Városházán. A 2008. február 19-én elindított program célja, hogy a székesfehérváriak közösségi szerepvállalását ösztönözze, s rávilágítson olyan problémákra, mint a környezetvédelem, egészségmegőrzés, közbiztonság…, miközben a megoldás is felszínre kerül(het).

Tovább...
 
Akadály-mentesítették a pákozdi Polgármesteri Hivatal épületét Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 09.

Pákozd önkormányzata ötmillió-hatszázhatvanezer forintot nyert az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-dunántúli Regionális Operatív Programja keretében. A pályázati összegből akadály-mentesítették a Polgármesteri Hivatal épületét, s tegnap meg is tartották az ünnepélyes átadást. A kivitelezés teljes költsége nyolc és fél millió forintot tett ki.

 
Harmadik lett az Albacomp a komárnói tornán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 09.

ImageA komárnói torna első napján a cseh Novy Jicin csapatával játszott az Albacomp kosárlabda csapata, amely a csehek győzelmével zárult (Novy Jicin–Abacomp: 97-94). A második játszmát a szlovák Pezinok ellen vívták meg fiaink – ennek során a második negyedben átvették a vezetést, s végig meg is tartották (Pezinok-Albacomp: 69-97). A harmadik napon viszont vereséget szenvedtek a fehérváriak (Komárnó-Albacomp: 81-71), így a tornán harmadik helyen végeztek.

 
Internetező nagymamák Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 09.

ImageAz én nagymamámat már a Commodore 64 –típusú számítógép megjelenésekor is valamiféle futurisztikus borzongás öntötte el – nem is akart hozzányúlni az idegen masinához. Aztán jöttek az újabb formációk, Apple-mintás laptop-csodák, s ma már az idősebb korosztályt is vonzza a billentyűzet lenyomásával járó „következmény-mámor” – a Világhálóról nem is beszélve. Az ARISZ-nál ezért tegnap reggel - nagy sikerrel - elindult a nyugdíjas egyesületek vezetőinek szóló Internet-tanfolyam.

Tovább...
 
Búcsú a Szent Pál évre Nyomtatás E-mail
Írta: Székesfehérvári Egyházmegye   
2008. szeptember 09.

ImageXVI. Benedek pápa Szent Pál-évet hirdetett 2008. június 28-tól 2009. június 29-ig az apostol születésének 2000. évfordulója alkalmából. A jubileumi év megnyitása alkalmából a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevelet bocsátott ki, melyet június 29-én olvasnak fel a templomokban.

Tovább...
 
Olimpikonok a Sporthétvégén! Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas   
2008. szeptember 09.

ImageMizsei György, Barcelona olimpiai bronzérmese, kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes ökölvívó is a Sporthétvége vendége lesz! - Sztáreső várható a X. FIDELITAS Sporthétvégén Kiskunfélegyházán, tudhattuk meg Balogh Bálinttól, szervezetünk alelnökétől, a rendezvény főszervezőjétől.

Tovább...
 
Beindul az LHC! - Eljön a Világvége? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 09.

ImageMire képes és mire nem a világ legnagyobb részecskegyorsítója? – erre próbál választ adni Lukács Béla fizikus A Szabadművelődés Házában tartott előadásán. – hívta fel a programra figyelmünket Trupka Zoltán népművelő, a Ház egyik munkatársa. Az „elmélkedésre”  ma este, 17 órakor kerül sor.

Tovább...
 
A székesfehérvári mentősök hozták el az aranyat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 08.

Nemcsak a különdíjat, hanem az Országos Mentőverseny első díját is megszerezték a székesfehérvári mentősök Balatonaligán. A Magyar Mentő- és Mentőtiszti Egyesület tudományos ülésével egybekötött programra hazánk minden tájáról neveztek mentőegységek. Városunkat Horváth Attila mentőtiszt, Ferenczi Krisztián Tamás mentőápoló, Klupács Péter mentőápoló-gépkocsivezető és Somogyi János mentőápoló-gépkocsivezető képviselte - tökéletes felkészültségben.

Tovább...
 
Nyolcadik minőségdíját kapta a Kodolányi János Főiskola Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence PR-referens   
2008. szeptember 08.

ImageÜnnepélyes tanévnyitóval megkezdődött a 2008/2009-es tanév a Kodolányi János Főiskolán, ahol közel 2200 első éves diák kezdte meg felsőfokú tanulmányait. A tanévnyitó során vette át a főiskola rektora, Dr. h.c. Szabó Péter Phd. az Oktatási és Kulturális Minisztérium Felsőoktatási Minőségi Díj arany fokozatú elismerő oklevelét, mellyel az intézmény minőségfejlesztés területén végzett munkáját ismerték el.

Tovább...
 
<< Első < Előző 3021 3022 3023 3024 3025 3026 3027 3028 3029 3030 Következő > Utolsó >>

Eredmények 33276 - 33286 / 34296