Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A rugby is már "szezonál" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 11.

Image„Megnyerte az országos női rögbi bajnokság első fordulóját a Fehérvár RC, de némileg ront a képen, hogy 4 éves hazai veretlenségét elvesztette Gyolcsos Ferenc csapata.” – tudtuk meg Mátay Balázs FRC elnöktől – „A túl magabiztos FRC -t a százhalombattai hölgyek győzték le az első körben 12-5 -re. Igaz, a második összecsapáson már simán, 17-0 -ra nyertek a fehérvári amazonok, akik a Budapest Magpies együttesét előbb 26-0 -ra, majd 24-0 -ra verték, összességében pedig rögtön a bajnoki tabella élére álltak.”

Tovább...
 
Kézművesek - költözhettek! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 11.

A „Tűzzelvassal Fesztiválról” (is) jól ismert Fehérvári Kézművesek Egyesülete hét évre megkapta a Rácz utca 27. szám alatt található, évek óta üresen álló épület használati jogát. A helyi önkormányzattal kötött megállapodás szerint a szervezet felújítja az említett házat, műhelyeket alakít ki benne, valamint egy galériát is, ahol az egyesület tagjainak rendeznek majd kiállításokat.

Tovább...
 
Egykori NHL-védő a Volánban Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. szeptember 11.

ImageCsütörtökön megérkezik Székesfehérvárra az Alba Volán legújabb igazolása, az egykori kanadai válogatott Ryan Bonni. Az NHL-ben is bemutatkozó sziklakemény védőjátékos szerződtetése révén a hátsó alakzat tovább stabilizálódhat.

Tovább...
 
Már lehet nevezni a Tollaslabda-versenyre! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 11.

ImageTollaslabda-versenyt hirdet az Alba-Toll Sportegyesület. A felhívásra bárki jelentkezhet korosztályi, nemi, „edzésszint-beli”, stb. megkötés nélkül – de persze kategóriánként más-más elbírálás alá esnek. A megmérettetésre szeptember 27-én, a Tóparti Gimnázium tornatermében kerül sor, a Fehérvári Vigasságok rendezvénysorozatba csatlakozva. A részletes versenyfelhívás alább olvasható.

Tovább...
 
Magyar Kupa ellenfelek: a Felcsút és a Veszprém Nyomtatás E-mail
Írta: FC Fehérvár   
2008. szeptember 11.

ImageA Magyar Labdarúgó-szövetségben elkészült a Magyar Kupa következő fordulójának párosítása. Két csapatunk közül a Soproni Ligában is szereplő gárda kapott magasabb osztályban szereplő ellenfelet. Varga István gárdája a Tatabánya után ismét NB II-es csapatnál, a Felcsútnál vendégeskedik, míg az NB III-asok jogán szereplő U19 a Veszprémet (NB III) fogadja. A legjobb 32 között, a legérdekesebb párosításnak a Ferencváros – Szombathelyi Haladás párviadal ígérkezik.

Tovább...
 
Az én Finnországom Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 11.

Jari Vilén, Finnország magyarországi nagykövete tegnap Székesfehérváron járt, az István Király Általános Iskolában, ahol ismertette a nagykövetség által meghirdetett „Az Én Finnországom” című pályázatot. A felső tagozatos általános iskolásoknak szóló felhívás célja, hogy közelebb hozza e távoli, „kissé hideg” országot a hazánkbeli gyermekekhez. A sajtótájékoztató helyszíne pedig igencsak tudatosan lett kiválasztva: a nagykövet testvére, s keresztlánya ennek az iskolának a testvér intézményében tanult egykoron.

Tovább...
 
Indul a FEZEN! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 10.

Image„100 koncert – 5 színpad – 3 nap” – ezzel a „tömörítéssel” hirdetik a holnap kezdődő FEZEN-t. Mert ugye a minőség mellett a mennyiség is fontos: ami jó, abból mindig egyre többet és többet akarunk. Ezen a fesztiválon pedig aztán bőségesen olthatja szomját zenével (és sörszerű nedűkkel is persze) az arra szomjazó fiatal s idős’b lélek. - A „lélek” itt képletesen értendő, mert a test bizonyára legalább annyira aktív mozgásba kezd majd, mint a szellem. Erről gondoskodik - reményeink szerint és tapasztalatainkból kiindulva - a Tankcsapda, a Heaven Street Seven, Kispál és a Borz, Deák Bill…

Tovább...
 
III. Zemplléni Fidelitas Találkozó Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas - Demeter Zita megyei alelnök   
2008. szeptember 10.

ImageDr. Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója és Koszorús László, a Fidelitas alelnöke is ellátogatott a III. Zemplléni Fidelitas Találkozóra. Idén, a hagyományoktól eltérően 2008. szeptember 6-7-ig került megrendezésre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei fidelitasosok harmadik találkozója. A rendezvénynek a festői szépségű Sárospatak adott otthont.

Tovább...
 
Funkció-mentesítés Pintér Balázstól Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 10.

ImageMost éppen nem szobroknak nevezhető alkotásokat, hanem olybá’ kollázs-szerűségeket állít ki a móron élő Pintér Balázs szobrászművész a Möbius Caféban. Bár ez – eddigi kivitelezési technikáját tekintve – egyáltalán nem meglepő, hiszen korábban is „funkció-mentesítette” az eredeti feladat-elvégzésre létrehozott tárgyakat, hogy aztán befejezetlenséget és folyamatos mozgást sugárzó műremekeket kreáljon belőlük. És lőn: eljött az ideje a „papír-kezelésnek” és az újfajta transzformációs kifejezésmódnak…

Tovább...
 
Külső védelmi terv gyakorlása Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. szeptember 10.

Szeptember 12–én, pénteken 9 és 14 óra között Székesfehérvár területén külső védelmi terv részleges gyakorlására kerül sor. A települések polgári védelmi besorolásának meghatározó tényezője az adott település területén elhelyezkedő veszélyeztető üzem. Székesfehérvár területén ilyen a SHELL GAS Hungary Zrt. töltőüzeme. A szervezett védekezés, a lakosság védelme érdekében a jogszabály belső és külső védelmi terv kidolgozását írja elő.

Tovább...
 
Istentisztelet a Biblia Évében Nyomtatás E-mail
Írta: Albaref   
2008. szeptember 10.

ImageA nyári szünet után szeptember 14 -én, vasárnap este 18 órakor folytatódnak az istentiszteleti alkalmak a Széchenyi utcai Gyülekezeti Ház nagytermében. Hagyományteremtő szándékkel a Biblia Évéhez kapcsolódóan a lelkipásztorok egy-egy bibliai könyvről tartanak rövid kortörténeti tájékoztatót - hasznos háttér információkat a szerzőkről, és a bibliai korszakokról, - majd a könyv egy kiemelt Igéjéről hallhatnak a résztvevők igehirdetést. A következő vasárnapi istentisztelet témája: Mózes második könyve.

 
<< Első < Előző 3021 3022 3023 3024 3025 3026 3027 3028 3029 3030 Következő > Utolsó >>

Eredmények 33287 - 33297 / 34326