Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Helikopterbaleset bemutatója Sukorón Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett szóvivő   
2008. szeptember 07.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szervezésében egy tömeges helikopterbaleset mentési gyakorlatát tartották szombaton a sukorói focipályán. A feltételezés szerint a helikopter bemutatót tartott, ám eközben nekirepült a domboldalnak, végül a focipályán lezuhant. A szétrepülő törmelékektől 40-50 ember, köztük gyerekek sérültek meg, s a focipálya mellett kisebb területen az aljnövényzet is kigyulladt. A mentésben közel húsz mentőautó vett részt, köztük a Máltai Szeretetszolgálat osztrák és német járművei is.

 
Litván nap a bajnoki rajton Nyomtatás E-mail
Írta: Pálfai Károly sajtóreferens   
2008. szeptember 07.

ImageA 2008/2009 bajnokságot nagyarányú győzelemmel kezdte a Fehérép Alcoa FKC a Kiskunhalas gárdája ellen. A hazaiak végig uralták a játékot, a fehérvári közönség pedig hangos tapssal jutalmazta a lányok teljesítményét. Laima Bernataviciute tíz, Sonata Vijunaite pedig hét találattal vette ki a részét a góltermésből.

Tovább...
 
Püspöki szentmisével emlékeznek Calcuttai Teréz anyára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 07.

ImageSpányi Antal megyés püspök pénteken Érdre látogatott, ahol délután 15 órakor részt vett a Szeretet Misszionáriusai Rendházának udvarán tartott megemlékezésen: Calcuttai Teréz anya halálának 11. évfordulóján megemlékező szentmisét tartott a híveknek... 

Tovább...
 
Egy gázpalack is felrobbant a maroshegyi tűzben Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett szóvivő   
2008. szeptember 07.

ImageKigyullad családi házhoz riasztották a székesfehérvári tűzoltókat vasárnap hajnalban néhány perccel fél kettő előtt Székesfehérvárra, a Újhegyi utcába. A helyszínen a jelzéssel ellentétben nem családi ház, hanem egy ezer négyzetméteres telken egy kalyiba és egy fémborítású melléképület, valamint építési faáru és egyéb szigetelőanyagok borultak lángba. Egy ember égési sérüléseket szenvedett.

Tovább...
 
Számlát nyitottak a lezuhant mentőápoló családjának megsegítésére Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás   
2008. szeptember 07.

Sörös Milos 27 éves mentőápoló 2008. július 31-én egy súlyosan megégett kétéves kisfiún próbált segíteni, amikor a kórház felé tartó helikopter lezuhant. Sörös Milos azonnal életét vesztette. A fiatal mentőápoló a még csak járni tudó kisgyermekét és várandós feleségét hagyta maga után.Ha valaki úgy érzi segíteni tud és akar az árván maradottaknak, a Dunamelléki Református Egyházkerület (DRE) e célból nyitott számlaszámára küldhet adományt.

Tovább...
 
A székesfehérvári polgárok a Benesi jogfosztások ellen tiltakoztak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 06.

ImageA Hunnia Baráti Kör és a Fehérvári Polgári védegylet a benesi dekrétumok elleni tiltakozásként a székesfehérvári Bazilika tövében fogadta csütörtökön a Komáromból induló keresztet. Mint ismeretes: tavaly szeptember szeptember 20-án a szlovák parlament megerősítette a dekrétumokat. A Fehérvári Polgári Védegylet és a Hunnia Baráti kör már akkor, szeptember 29-én a Zichy ligetben tiltakozó megmozdulást szervezett Balczó András, Morvai Krisztina és Beregszász Olga felszólalásaival.

Tovább...
 
Lőtt gólok nélkül nincs eredmény Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. szeptember 06.

ImagePénteken este az EBEL-rivális Graz otthonában lépett jégre az Alba Volán. Sajnos egyetlen gólt sem sikerült szerezni, így a találkozó végeredménye nem lehetett más, mint vereség. A Graz igen jól kezdte a találkozót, már a hatodik percben Szuper mögé juttatta a korongot Michael Schiechl. A folytatásban is rengeteg gondot okozott védelmünknek a Kraxner, Dinhopel, Schiechl sor, és általánosságban is a hazaiak voltak az aktívabb csapat. Különösebb gólhelyzetet ennek ellenére nem tudtak kialakítani - fájdalom, de a Volán sem.

Tovább...
 
Valahol ott, legbelül... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 06.

Image„Belső utazás”-ra invitál Szurcsik József képzőművész, akinek tegnap nyílt tárlata a Pelikán Galériában. Az 1959-ben született alkotó képein - a kiállítás szervezőinek megfogalmazása szerint - : „a tájat valami borongós vibrálás hatja át, és ezeken pillanatképeken időtlen hangulatok lakoznak. Betonkockákba ágyazott emberi arcok és fejek vannak jelen, teljesen üres arckifejezéssel. Az alkotó hangulatait, érzéseit és belső élményeit a képek lilásan, narancsosan izzó palettája adja vissza egy álomszerű mögöttes valóságban.”

Tovább...
 
Repüljön az Albatrosz?! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 06.

Image„Kerüljön vissza régi birtokára az Albatrosz Repülőegyesület, s folytathassa a sportrepülést legalább addig, míg a reptér-fejlesztés valódi végrehajtása meg nem kezdődik.” – kérte Gál Péter Pál, a Sportbizottság elnöke Székesfehérvár polgármesterét augusztusban, amelyről a sajtó képviselőit is tájékoztatta. Mint ismeretes: az Albatrosz év eleje óta nem használhatja a börgöndi hangárat, mivel a Város és az Alba Airport Kft. megszüntette az arra vonatkozó területhasználati jogát. - Levelére megérkezett a válasz.

Tovább...
 
"A Nemzeti Emlékhely közös ügyünk" Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. szeptember 06.

ImageAz elmúlt hetekben sokan és sokat foglalkoztak a Nemzeti Emlékhely méltó kialakítását szolgáló beruházás önrészének kérdésével. Emlékeztetőül: Vis maior helyzet alakult ki azzal, hogy dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke Warvasovszky Tihamér polgármester úrral közösen Hiller István miniszter úrhoz intézett kérése ellenére a kormányzat az önrész fedezetére elkülönített 70 millió forintot elvonta a Megyei Múzeumtól.

Tovább...
 
Beindul az LHC! - Eljön a Világvége? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 06.

ImageMire képes és mire nem a világ legnagyobb részecskegyorsítója? – erre próbál választ adni Lukács Béla fizikus A Szabadművelődés Házában tartott előadásán. – hívta fel a programra figyelmünket Trupka Zoltán népművelő, a Ház egyik munkatársa. Az „elmélkedésre” szeptember 9-én, kedden, 17 órakor kerül sor.

Tovább...
 
<< Első < Előző 3021 3022 3023 3024 3025 3026 3027 3028 3029 3030 Következő > Utolsó >>

Eredmények 33298 - 33308 / 34296