Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Százezer dolláros csekkből múzeum Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 22.

ImageÁtadták a Fejér Megyei Múzeumok Igazgatóságának azt az új, látogató-, információs és oktatási központját, amely az Alcoa Foundation százezer dolláros csekkje nélkül nem jöhetett volna létre. Csathó Barna kommunikációs referenstől megtudtuk, hogy Székesfehérvár belvárosában, a híres Babamúzeum épületében takaros új szárny fogadja mostantól az érdeklődőket. Dr. Demeter Zsófia megyei múzeumigazgató tájékoztatása szerint itt nemcsak a babákról és a ház két másik kiállításáról lehet majd információkat kapni, hanem a Szent István Király Múzeum egyéb tárlatairól, rendezvényeiről is.

Tovább...
 
JÓL MŰKÖDIK A TEMETŐELLENŐRI SZOLGÁLAT Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 22.

ImageHatékonyan működik a Temetőellenőri Szolgálat Székesfehérváron. Mészáros Attila, a Városgondnokság szóvivője arról tájékoztatta a Fehérvári Híreket, hogy a Városgondnokság saját biztonsági őrökkel, valamint a polgárőrséggel való szorosabb együttműködéssel szavatolja a temetők biztonságát. Ráadásul a Halottak Napját megelőző időszakban számos civil közösség vesz részt a temetők rendbetételében.

Tovább...
 
Magyar Kupa: gólzáporos első felvonás a Pápa ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Videoton FC   
2009. október 22.

ImageA Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első felvonásában a Videoton FC 3-0-ra legyőzte a Pápát, és óriási lépést tett a továbbjutás felé. A győzelem értékét növeli, hogy dr. Mezey György csapata az utolsó bő félórában - Purovic kiállítása után - emberhátrányban játszott, és így növelte góljainak számát egyről háromra. A Lombard Pápa a bajnokság egyik meglepetés-csapata, éppen a Vidi pápai győzelme után kezdődött Véber György csapatának egy olyan hatmeccses győzelmi sorozata, amely tekintélyt parancsolt még a vetélytársak között is.

Tovább...
 
Felmelegedhetnek a Vásárhelyi úton lakók Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 21.

ImageZárt ülésen tárgyalták meg a képviselők a Vásárhelyi lakótelepen kialakult fűtési probléma megoldási lehetőségét. A Városházán mindenki érezte a döntés súlyát, így a végkimenetel sem lehetett kétséges: a székesfehérvári önkormányzat kifizeti az E-ON-nak azt a 7,5 millió forintot, amellyel – a szolgáltató szerint – a lakók tartoznak neki.

Tovább...
 
Megszűnik a vasúti közlekedés Székesfehérvár és Komárom Között?! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 21.

ImageA közlekedési tárca tegnap nyilvánosságra hozta a jövő évi vasúti- és autóbusz-közlekedési menetrendi javaslatot. Ebből az látszik, hogy meg akarják szüntetni a vasúti közlekedést Székesfehérvár és Komárom között. A két város között viszont csak egyetlen olyan Volán járat közlekedik, amelyet igénybevéve nem kell az utasoknak átszállással bajlódniuk. Vonattal eddig 1 óra 29 perc alatt lehetett megtenni a 82 km-es távot, busszal viszont két óra a menetidő…

 
Tök tök hátán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 21.

ImageTökfesztivált rendeztek Rácalmáson. Ennek során a helybeliek olyan vidám, ősz-bálozós hangulatot teremtettek, amely semmi mással nem volt pótolható. A tök-dekorációk már a 6-os útnál elkezdődtek, s egészen a Jankovich-kúriáig vezették az érdeklődőket. A látogatók a program során megtekinthették a különböző festett, faragott tökökből készített kiállítást, a tökről készült festmény-tárlatot, s részt vehettek a „Töklámpás kerékpártúrán” is.

Tovább...
 
Magyar Kupa: Tét a legjobb nyolc közé jutás Nyomtatás E-mail
Írta: Videoton Fc   
2009. október 21.

ImageMa este már a legjobb nyolc közé jutás a tét a Magyar Kupában, A Videoton FC ellenfele pedig az a Lombard Pápa lesz, amelyet a bajnokságban 1-0-ra győztek le a fehérvári focisták idegenben. Mint azt dr. Mezey György vezetőedző honlapunknak elmondta, a kupa továbbra is fontos szerepet tölt be a csapat életében, hiszen az elsőség a nemzetközi porondra való kijutást jelenti.

Tovább...
 
A 2010-es költségvetés-tervezet ellen tüntettek a fehérvári tűzoltók Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 21.

Image„A BKV-s vezéreknek jutott. A tűzoltóknak már nem jut?”, „Mi az életünket is feláldozzunk értetek. És ti?”, „Nekünk a heti 40 óra fizetett, a plusz 10 nektek ajándék” – állt a táblákon, amelyekkel a hivatásos tűzoltók tüntettek Budapesten, az Alkotmány utcában. A tűzoltók az Országgyűlés elé terjesztett 2010-es költségvetés-tervezet ellen tiltakoztak ekképpen. A demonstráción – természetesen – részt vettek a székesfehérvári tűzoltók is.

Tovább...
 
A több tehát kevesebbeknek jár... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 21.

Image„Milliós végkielégítések”, „előzetes letartóztatásban lévő tisztségviselő többmilliós jövedelme” – hetek óta ilyen és ehhez hasonló témák uralják a magyar sajtót. Ennek fényében különösen érdekes a Merces legújabb összehasonlító kutatása, amelyben ezúttal a béren kívüli juttatások és munkahelyi jutalmak vizsgálatára irányult. A Merces bérinformációs portál kutatói 89.271 résztvevő adatainak elemzésével, továbbá 32.734 önéletrajzban közölt elvárt havi bér, és 17.854 állásajánlat egybevetése alapján meglepő eredményekkel szembesítenek bennünket a fizetésekről.

Tovább...
 
Megvannak az időpontok! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 21.

ImageMegvannak az Alcoa FKC és az SPR Lublin EHF-kupa párharcának időpontjai. Pálfay Károly sajtóreferenstől megtudtuk, hogy az első mérkőzésre a Köfém Sportcsarnokban kerül sor október 31-én (szombaton) 18 órakor. A lublini visszavágót nyolc nappal később, november 8-án (vasárnap) 18 órakor rendezik meg.

Tovább...
 
Jégkorongos est a Művelődési Házban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 21.

ImageJégkorongos estet tartanak ma, 19 órától a székesfehérvári Gárdonyi Géza Művelődési Házban. A program meghívott vendége Palkovics Krisztián, Nagy Gergő és Énekes Lajos lesz, akikkel Bobory Balázs újságíró, és a klub sajtófőnöke, Horog László beszélget. Az estre a szervezők mindenkit szeretettel várnak!

 
<< Első < Előző 3021 3022 3023 3024 3025 3026 3027 3028 3029 3030 Következő > Utolsó >>

Eredmények 33320 - 33330 / 37553