Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ha a szavakat tettek is követik... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 07.

Image Bizonyára sokan vannak, akik szívesen megnéznének egy-egy színházi előadást, ám nem engedhetik meg maguknak, hogy jegyet vásároljanak a produkciókra. A Polgári Frakció ezért az ősszel azt kezdeményezte, hogy tegyék nyilvánossá a teátrum főpróbáit. A „szó és a tett” aztán meg is hozta gyümölcsét: decemberben már több, mint négyszáz ember színházi élményéhez járult hozzá a Polgári Frakció (főpróbánként 300.000 Ft-ot vállaltak át a színház költségeiből), pénteken pedig ismét több száz nyugdíjas töltötte meg a teátrumot.

Tovább...
 
Elhunyt Schulz István építész Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2010. március 07.

Image Eltávozott egy örökifjú, kedves, vidám ember, a városát és szakmáját megszállottan szerető építész. Schulz István gazdag, színes életutat járt végig és örökérvényű jeleket hagyott maga után. A Fejér Megyei Tervező Iroda munkatársa volt 30 éven át, a hőskortól megszűnéséig.

Tovább...
 
Elfecsérelt felzárkózás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 07.

Image Hidegzuhany az első húsz percben (3-10), egyenlítés a második félidő közepén (23-23), majd rögtön utána egy 0-4-es sorozat (23-27), ami meg is pecsételte a sorsukat… Pálfay Károly sajtóreferenstől megtudtuk, hogy az Alcoa FKC hazai pályán szenvedett kétgólos vereséget a Siófok KC-vel szemben, és veszélyes zónába került a bajnoki tabellán három fordulóval az alapszakasz vége előtt.

Tovább...
 
Last minute mutyi - egészségügyi közbeszerzés Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. március 07.

Image "Milliárdos, több éves projektről dönt az utolsó pillanatban a kormányzat." - hangzott el Pesti Imre (Fidesz) és Soltész Miklós (KDNP) országgyűlési képviselők közös sajtótájékoztatóján. Pesti Imre szerint az elmúlt esztendők nyilvánvalóvá tették, hogy korrupcióval átitatott a magyar közélet, és korrupcióval átitatott nagyon sok, a kormányzat által generált közbeszerzés. "Most hogy a kormányzásnak vége van - fogalmazott a fideszes politikus -, úgy látszik, hogy a lopás felgyorsult." Hozzátette: költözik a kormányzat, és úgy látszik, hogy viszik a közpénzt, gondoljunk csak az elmúlt nyolc évre, de különösen az elmúlt négyre.

Tovább...
 
Diósgyőri VTK - Videoton FC 0-1 (0-0) Nyomtatás E-mail
Írta: Videoton FC   
2010. március 07.

Image Dr. Mezey György tökéletes jósnak bizonyult – vagy, mondjuk inkább úgy, tökéletesen érti a játékot, ismeri a mezőnyt. A tabellán elfoglalt helyezésektől függetlenül, a Videoton nem „kötelező győzelmet” aratott Diósgyőrben, hanem legyőzött egy szervezett, lelkes, jól küzdő ellenfelet. Az első félidőben főként fogást kerestek egymáson a csapatok. Nem jutott erre a játékrészre valódi nagy helyzet, bár ebben a periódusban is többet birtokolta csapatunk a labdát, jobban játszott, mint ellenfele.

Tovább...
 
Röplabda - sorsolás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 06.

Image Kisorsolták az NB I-es férfi röplabda-bajnokság 12-14. helyért zajló keresztjátékának menetrendjét. Ebből kiderül, hogy a székesfehérvári csapat idegenben kezd majd. Rájátszás a 12-14. helyért: március 13. 18:00 Sümegi RE-Kodolányi-Masita-Hellotel FRKE / március 20. 16:00 Kodolányi-Masita-Hellotel FRKE-DEAC / március 27. 16:00 Kodolányi-Masita-Hellotel FRKE-Sümegi RE / április 25. 17:00 DEAC-Kodolányi-Masita-Hellotel FRKE

 
Az újabb BKV-botrány miatt az ügyészséghez fordul a Fidesz Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. március 06.

Image "A Fidesz azt kéri, vizsgálják meg, hogy történt-e bűncselekmény az SZDSZ fővárosi elnökének BKV-nál történő foglalkoztatásakor." - hangzott el György István és Schneller Domonkos sajtótájékoztatóján. Az SZDSZ budapesti elnöke is érintett a BKV botrányos ügyeiben. A mai híradások arról szólnak, hogy Boruzs András, a végkielégítések kapcsán elhíresült Szalainé Szilágyi Eleonóra közeli munkatársa volt. Egy könyvvizsgálói jelentés szerint tényleges munkavégzés nélkül fizette a BKV Boruzs Andrást. Nem valószínű, hogy Boruzs András valóban végzett munkát, ugyanis nem rendeltek munkakört számára - fogalmazott Schneller Domonkos.

Tovább...
 
Őrizetben a dunaújvárosi, Petőfi ligeti rablók Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 06.

Image Elfogták a rendőrök azt a három fiatalt, akik február 26-án Dunaújváros, Petőfi ligetben megtámadtak egy fiút, és elvették mobiltelefonját. A fiatalkorú társaságról kiderült, a csoportos rabláson túl üzletszerűen elkövetett lopással is gyanúsíthatók, és ők követtek több diákot a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola környékén is. A nyomozók mindhármukat őrizetbe vették.

Tovább...
 
Szilárdfy Zoltán-szoba nyílt az Egyházmegyei Múzeumban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 05.

Image Az Opus Mirabile-díjas Egyházmegyei Múzeum hosszabb hallgatás után ismét egy országos jelentőségű tárlatot mutat be a nagyközönségnek: Szilárdfy Zoltán magángyűjteményét, amely több, mint száz műtárgyat foglal magába: ritkán látható, szakmai körökben nagyra becsült kegytárgyakat, vallásos témájú alkotásokat.

Tovább...
 
Kopogtat, míg társa lop Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 05.

Image Új trükköt vetettek be az utóbbi időben Fehérváron a tolvajok. Több bejelentés érkezett január óta a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, amiben a sértettek arról számoltak be, hogy úgy lopták meg őket ismeretlenek a saját gépkocsijukban, hogy egyik oldalon bekopogtak, mintha útbaigazítást kérnének, és amíg ők az ablakot lehúzták, vagy az ajtót kinyitották, addig a „kopogtató” társa kivette a jobb első ülésről, vagy a szélvédő mögül a táskájukat, pénztárcájukat.

Tovább...
 
A SZLOVÁKIAI MUNKANÉLKÜLISÉG ÉS A HR-SZAKMA Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 05.

Image Közvetlenül a gazdasági válság kitörése előtt (2008. augusztusban) a munkanélküliség Szlovákiában soha nem látott, történelmi mélységet ért el: A Szlovák Statisztikai Hivatal mérései szerint az értéke akkoriban csupán 7,5% volt. Az álláspiac munkaerő-hiánnyal küzdött, ennek következtében sok külföldi – főleg román és ukrán – vendégmunkás kapott munkalehetőséget az északi szomszédnál. A jelentős számú, Nyugat-Európában munkát vállaló szlovák állampolgárok pedig lassan visszatértek hazájukba, hiszen az egyre javuló körülmények miatt jó eséllyel találtak otthon is jól fizető, megfelelő állást.

Tovább...
 
<< Első < Előző 3021 3022 3023 3024 3025 3026 3027 3028 3029 3030 Következő > Utolsó >>

Eredmények 33320 - 33330 / 38607