Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Spányi Antal a Püspöki Konferencián Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 27.

ImageA Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ünnepi ülésén vesz részt ma Spányi Antal. A megyés főpásztor a Szent Pál Évében tartott rendezvényen képviseli a Székesfehérvári Egyházmegyét a Központi Papnevelő Intézetben. A programot Erdő Péter bíboros, a püspöki konferencia elnöke nyitja meg, majd előadást tart Albert Vanhoye bíboros, a Pápai Biblikus Bizottság korábbi elnöke és Jelenits István piarista szerzetes. Az ülést követően ünnepi szentmisét mutatnak be, melynek főcelebránsa Magyarország prímása lesz.

 
Lévai Zsófia: Alázat és tisztelet Nyomtatás E-mail
Írta: Pálfai Károly   
2009. április 27.

ImageA Fehérép Alcoa 19 éves átlövője a pénteki bajnokira visszatekintve azt emelte ki, hogy a gyengébb csapatok ellen is megfelelő alázattal, a lehető legjobb teljesítményre törekedve kell játszani, így tisztelve meg az ellenfelet és a közönséget. Zsófi az elveket a gyakorlatba is átültette: nyolc góljával a mezőny legeredményesebb játékosának bizonyult a Dunaferr elleni mérkőzésen.

Tovább...
 
Gyűjtés Magyarosi Árpád hazahozataláért Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás   
2009. április 27.

ImageA Magyar Vöröskereszt – teljesítve a gyászoló édesanya kérését – gyűjtést szervez a Bolíviában lelőtt magyar fiatalember, Magyarosi Árpád holttestének hazahozataláért. A családnak nincsen pénze a költséges és bonyolult eljárás finanszírozására, ezért humanitárius kötelezettségünknek érezzük a segítségnyújtást. Kérünk minden jó szándékú adományozót, hogy próbálják átérezni a család helyzetét, és lehetőségeik szerint járuljanak hozzá támogatásukkal ennek a sürgős ügynek a mielőbbi megnyugtató rendezéséhez.

Tovább...
 
Szemetet gyűjtött a VÁLASZ Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 27.

ImageMintegy száz diák és húsz-harminc „felnőtt” önkéntes vett részt a VÁLASZ által szervezett szemétgyűjtő akción. A Városunk Lakóiért Szövetség a Palotavárosi park megtisztításához kérte a környék lakóinak, valamint a Tolnai Utcai Általános Iskola és a Teleki Blanka Általános Iskola tanulóinak segítségét.

Tovább...
 
Tájfutó Diákolimpia Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 27.

ImageA Csákvári Sportkombinátban rendezte meg a Fejér Megyei Tájfutó Szövetség a Tájfutó Diákolimpia megyei döntőjét a hétvégén. – kaptuk a hírt Vékony Andortól - A sportkombinátot övező parkerdőben mintegy hatvan közép és általános iskolás diák küzdött a megye bajnoka cím megszerzéséért és az országos döntőre való feljutást jelentő helyekért.

Tovább...
 
Klímavédelemről a Föld Napján Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 27.

ImageKlímavédelmi együttműködés céljából szakmai megbeszélést hívott életre Dr. Tiborcz Péter, a Fejér Megyei Önkormányzat alelnöke és dr. Szűcs Lajos, a MÖOSZ társelnöke a Föld Napja alkalmából. Dominkó Anita, a Fejér Megyei Önkormányzat Elnöki kabinetjének sajtóreferense elmondta honlapunknak, hogy a megyei önkormányzat kiemelt feladatának tekinti a klímaváltozással kapcsolatos problémák megelőzését, ezért klímavédelmi munkacsoport alakítását kezdeményezte, melyhez kérte a megyei önkormányzatok és környezetvédelmi szakemberek együttműködését.

Tovább...
 
Ősi ellenfelek új szereplőkkel Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 26.

ImageHárom hónappal a legutóbbi összecsapásuk után a rájátszás második fordulójában újra megmérkőzött egymással a két megyei rivális, a Fehérép Alcoa FKC és a Dunaferr NK. - tájékoztatta szerkesztőségünket Pálfai Károly sajtóreferens, aki elmondta: Bár a szereplőkben jelentős változás történt – a januári Dunaferrből hárman, az FKC-ből kilencen léptek ma pályára – a meccs hasonlóan alakult, és tizenöt-gólos fehérvári győzelem született.

Tovább...
 
Mesék HOBO-val és Kocsis Balázzsal Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 26.

Image„Mesél az erdő, mesél az erdő…” – futkározik fülemben megállíthatatlanul a dallam, amely önkéntelenül is gondolataim közé kúszik. S hogyne tekergőzne sebesen, hiszen Hobo legendás „Vadászat” című albumáról való, s pont e helyzethez illik: Hobo (Földes László) vezette be ugyanis Kocsis Balázs szobrászművész „Mesék az erdőből” című kiállítását, amely nemrég nyílt meg az Öreghegyi Művelődési Házban. A tárlat május 17-ig látható ehelyütt.

Tovább...
 
Kötetbemutató a székesfehérvári püspöki könyvtár muzeális állományáról Nyomtatás E-mail
Írta: Székesfehérvári Egyházmegye   
2009. április 26.

ImageKötetbemutatót tartott Székesfehérváron az Országos Széchényi Könyvtár és a Székesfehérvári Püspökség képviseletében Monok István főigazgató és Spányi Antal megyés püspök, valamint a kötet szerkesztője Velenczei Katalin könyvtáros és Mózessy Gergely igazgató. Az Országos Széchényi Könyvtár a kulturális emlékek feltárása és nyilvántartása program keretében feldolgozta a Székesfehérvári Püspöki Könyvtár 1601 előtti nyomtatványait.

Tovább...
 
A következő Csillag: Halász Judit Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 26.

ImageHalász Judit vendégeskedett ma délután Bakonyi Csilla, Váradi Eszter Sára és Keller János „Csillagok” című beszélgetős műsorában, Székesfehérváron. A Vörösmarty Színházban tartott programon a meglepetés-vendég Szegedi Erika volt.

 
Aláírásgyűjtési akció a "három csapás" törvényhez Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. április 26.

Image"Egy hónapig tartó aláírásgyűjtést folytat a Fidesz a büntető törvénykönyvet szigorító "három csapás" törvényjavaslat támogatására. Az ellenzéki párt az akciótól azt reméli, hogy a szocialisták végre meghallják az emberek szavát, és napirendre veszik a fideszes javaslatot az Országgyűlésben." - mondta Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője szombaton. A fideszes politikus, valamint a KDNP-s Surján László szombaton a budapesti Ferenciek terén gyűjt aláírásokat a törvényjavaslat támogatása érdekében.

Tovább...
 
<< Első < Előző 3031 3032 3033 3034 3035 3036 3037 3038 3039 3040 Következő > Utolsó >>

Eredmények 33331 - 33341 / 36270